Poradna duly
Jana Čurdová
Holky ja vam zavidim, ze se ty vase mimca napapji a spinkaji. To umi Domik jen v noci, ale jen tak dvakrat, pak se kolem druhe uz probudi natolik, ze nechce spinkat a ja si ho beru k sobe do postele, protoze jinak uz by neusnul. Dneska spal za cely den asi tak pul hodiny, ven nejdeme, protoze dost snezi.
Hodne rad je ve vanicce, to si rochni a je veselej. Ja doufam, ze ho ty prdiky uz co nevidet prejdou, taky upoustime vzduch, bud teplomerem nebo rektalni rourkou, ale on se sice vykaka a vyprdi, ale stejne je nespokojenej, ja vazne nevim. Jednu dobu uz se zdalo, ze to bude fajn, i v noci spinkal lip a pak se to vratilo zpet do starych koleji…Asi je to i tim, ze casto kojim, on ma casto hlad i po hodine a pul ![]()
Taky jsem měla chvíli problém, byla to tenkrát neděle a Stázinku jsem pořád kojila skoro každou hodinu a ona pořád plakala a když nepomohlo ani koupání tak manža letěl v osm večer do Sparu a koupil nutrilon1 forte, uvařili jsme ho tenkrát nějakých 90ml a byl klid. Ulevilo senám. Musela jsem ji dokrmovat, protože mléka bylo málo
. I přes veškerou snahu kojit, kojit a kojit, jsme to vydržely ještě 2 měsíce. Teď už sice nekojíme, ale jsme moc spokojené. Jak mi říkala Dr. mléko nemůže být slabé, ale jen je ho málo, holt každá nemáme to štěstí, kojit min do 6 měsíců nebo do 2 let.
Gabka a Stázinka
Dokud jsem jenom kojila, tak taky spal špatně.Mě se 3týdny po porodu udělal zánět, takže už potom bylo málo mléka a nestačilo mu.Tak jsem začala dokrmovat a bylo líp.Jarko mohla bys mu taky na večer zkusit trošku mlíčka udělat, třeba bude líp spát.
Gabko já už jsem v práci nebyla hrozně dlouho, takže proto to pletení, mám potom lepší pocit, že neskáču jenom kolem dětí.
Zatím budu končit, ozvu se večer
Jarko schválně to zkus, nutrilon sice stojí 270Kč, ale je ho 900g. Prodávají se různé a dá se to koupit kdekoliv - lékárny, drogerie, potraviny. My taky dávali prvně jen na noc.
Hani já jdu zase popracovat na Srapbooku a uvidíme se večer. Mám zapnuté sledování diskuze a tak se určitě ozvu.
Zatím ahojky a pozdravujte zlatíčka ![]()
Gabka a Stázinka
Ahoj holky, mně se narodila 4.11. 2005 v Praze holčička Ráchel. Měla 3750g a 51cm. V sobotu bude mít 4. měsíce a má 7200g a 62cm. Iva
Ahoj Ivo, to je krásné jméno Ráchel!!!! Neš holky mají stejné míry - modelky
. Vítáme Tě mezi námi.
Gabka a Stázinka
Ahoj Gabko a Stázinko
, díky za napsání. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má holčičku s takovými mírami. Malá má faldíky, ale moc tlustá není. Má hodně vlásků, a docela dlouhých. Iva a Ráchelka
Ahoj Ivo a Ráchelko i Dr. říká, že na Stázince to vidět nejde, že není tlustá. My ji i přesto doma říkáme „ty naše malá tlusťoško“
.
Povídej co už Ráchelka všechno umí!!
Gabka a Stázinka
Ahoj holky,
Matýsek se narodil 4.11. v Hořovicích. Měl 48 cm a 2,68 kg a pořád je to takovej drobek. Ve třech měsících měl 4,8 kg a 59 cm. Jak je na tom teď, nevím, protože na kontrolu jdeme až příští týden.
Koukala jsem, že jste tu řešily spaní, tak náš prcek spinká docela dost. Přes den několikrát cca hodinu až hodinu a půl a v noci tak 9 hodin bez probuzení.
Kojím zatím plně.
Monika a Matýsek
Ahoj Moni, vítám Tě mezi námi. Koukám, že se Matýsek narodil jako Ráchelka
. To je bezva, že kojíš plně a Matýsek je hodnej. Koukala jsem na tvoje www a povím Ti pěknej klučík! Taky jsi moc šikovná, to jsi fakt vyrobila všechno sama? (odkaz výtvory) To teda smekám!!!
Gabka a Stázinka
Gabko, Dr. o Ráchelce říká, že je to kulička
. Moc ráda leží na bříšku, a spinká taky. Ráda si sedá a hopsá na mě a manželovi. Brblá si s námi a hezky se směje. Při narození o mí na sále říkali, že je to punkačka, a česali jí kohouta. Stázinka je moc hezká
. Iva
Gabko, díky za přivítání. A taky díky za pochvalu výtvorů, úplně se červenám. To je všechno ještě z doby před Matýskem, teď už nějak není čas ![]()
Taky jsem koukala na vaše webovky a Stázička je moc hezoučká.
Monika
Muj Domca ma taky hodne vlasku
uz od narozeni, ani mu nevypadavaji.
A holky, myslite, ze kdyz mu dam Nutrilon, ze mi pak normalne bude chtit pit z prsu, ze mu treba nebude ten Nutrilon chutnat vic nebo tak, nechtela bych, aby jsem kvuli tomu musela prestat kojit…Aby si na to nejak nezvykl.
Ja bohuzel nemam moc casu sem dat ani metrik, ani fotky, malej mi dlouho nevydrzi a tak jen odbiham ![]()
Ahoj Jarčo, já používám lahvičky Avent a Stázinka neměla žádný problém s kojením. K prsu se přisávala normálně a ani chutí není nijak výrazně jiný. Já ji vždycky dala nejdřív prso a pak ji dokrmila nutrilonem.
Holky děkujeme za pochvalu naší Stázinky, jsme na ni taky pořádně pyšní!! Ale kdo by na své mimi nebyl, že? ![]()
Gabka
Ahoj Jarčo, já kojím malou částečně, a jinak jí dávám Nutrilon 1 Forte. Myslela jsem si, že mě pak už nebude chtít papat z prsa, ale není to tak. Pořád dává přednost prsu než flašce. Přikrmuji od té doby, co jsem přišla z porodnice. Malá je mé první dítě, a asi jsem měla málo mléka na začátku, nebo nebylo dost husté, Ráchelka pořád plakala hlady. Iva