Unuděné dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4270
28.3.08 09:27

Unuděné dítě

Zdravím všechny. Naše tříletá slečna se zřejmě začíná doma nudit. V září bude nastupovat do školky. Poslední dobou ji však doma nic nebaví, u všeho vydrží snad minutu. Snažím se jí vymyslet program - maluju s ní, modelujem (tedy já, malou to baví minutu), skládáme kostky, hrajeme na varhany. Každé ráno se ptá kam dnes půjdem a že chce do školky. Chtěla jsem se zeptat, jak naplňujete dětem den, aby se nenudily, poraďte činnosti, které by se daly dělat. Chodíme 1× týdně do Montessori, což ji hrozně baví. Bohužel přibrat další kroužky jí nemůžu, protože jsem těhotná, a jsu ráda, a když jsme chodily na cvičení a do MC, tak jsem pořád byla nachlazená, teď prostě všechno chytnu. Jak bude teplo, tak se bude dat být na zahradě, tak to bude třeba lepší, ale teď fakt nevím, co jí vymyslet za program. Díky za nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
204
28.3.08 11:44

Ahoj, tedy, mame asi doma uplne to same…Dcera take pujde do skolky v září, a ted vymyslim zabavu, samozrejme s ohledem na 2. prcka, aby se nenudila, nebo nechtela koukat na pohadky. Taky malujem, modelujem, 1-2 krat tydne cvicit, pak hodne na procházky, to se venuju jen ji, prcek nastesti v kočarku hned usina, a ted jsem ji zacla zapojovat do praci, takze mi pomaha se snidani, obedem, veceri, bavi ji to, maze treba rohliky…Budu se tesit na dalsi inspiraci…misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
28.3.08 11:49

ahoj,
máme přiblížně stejně starý děti, takže se pokusím napsat, co zabaví našeho nezbedu…
foukací fixy (45Kč)…zabaví ho to na půl hodiny…ale musí se u toho hlídat, aby foukal fakt jen na papír a aby dodržoval malinký přestávky ve foukání, aby mu nebylo šoufl

domeček.....z jídelního stolu uděláme domeček tak, že ho obložím závěsama/prostěradlama/povlečením a on si tam nanosí auta, kostky a tak a hraje si tam…nejlíp mu k tomu dát baterku a knížku…vydrží to taky tak půl hodiny…někdy víc, podle nálady

židle…když má moc energie postavíme naše 3 jídelní židle vedle sebe a on má „opičí dráhu“…vylézt na židle, přeběhnout je a seskočit nejlíp na rozloženou peřinu…

ted mě momentálně nic dalšího nenapadá, ale určo poradí i další mamky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
28.3.08 11:54

Díky, pište nápady. Potřebuji inspiraci jak sůl… :D Ta opičí dráha je dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
28.3.08 13:52

Nejlepší na pobavení jsou kamarádi? Nemáte stejně postižené „sousedy“ ? A neboj , s lepším počasím bude líp....... Teď mě napadlo, že kolem 3. roku jsme začli chodit do knihovny, je teda fakt, že Maty byl dost rozumbrada a všechny ty encyklopedie a tak se mu moc líbily. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
28.3.08 14:02

Majko souhlasím na 100%…kamarádi sou ze všeho nej…

Brum, koukám, že ste z Brna…co takhle nějaký mateřský centrum…vím o 2, co sou super…na Husově a na Lesné… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.3.08 16:06

Jo tak mne se nudit a kolektiv deti zacala vyhledavat dcera po dvou a pul letech, resila jsem to MC, to „nase“ se mi moc neosvedcilo (byla tam uz dlouhodobe se znajici „komunita“ matek z piskoviste, kam jsme ani jedna moc nezapadly),

Nasla jsem kousek do bydliste polosoukrome jesle, ktere meli i hlidaci placenou sluzbu, takze jsem to po hodinach zkousela a jelikoz to melo u dcery i tet velky uspech, tak ve dvou a trictvrte letech nastoupila na dva dny v tydnu do jeslicek a ja se postupne pak i zapojila pri kratkem uvazku zpatky do prace.

Podotykam, ze na plny uvazek jsem sla az ve trech a pul letech, kdy byla dcera zajeta ve skolce - kam prechod z jednoho detskeho kolektivu do druheho nebyl vubec zadny problem ac z hlediska zapojeni, tak nemocnosti.

Vim, ze jesle nebo nejake hlidaci zarizeni (nekde to nabizeji i MC) jsou problem, pak jedine detne kamaradky a treba se i stridat (clovek si aspon staci neco v klidu neco vyridit na uradech nebo si jit zacvicit ci k holici), pokud mate tak zamestnaneho tatinka jako je ten nas nebo nejsou babicky k dispozici. Moje detne kamaradky bohuzel bydli na ruznych koutek, takze jsme se navstevovaly maximalne jednou v mesici.
 Hanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.4.08 16:50

Mám úplně stejně starou holčičku, k ní naštěstí starší ségru, která když je doma, zabaví ji na 100%. Když jsme doma sami, tak:

• číst bych jí mohla 10 hodin denně, ale na to jaksi samozřejmě není elán
  • naštěstí vydrží dlouhodobě u skládání, stavebnic, modelíny, tvarovacího těsta atd. atd., chce to jí to rozehrát, ukázat jí nějaké možnosti jak na to, i bez vymáhání seš jí chvílemi věnovat
  • vůbec žádný problém není venku, na procházce nachází pořád něco a nikdy se nenudí - není potřeba chodit cíleně někam s nějakým programem, takové dítě nachází všude něco zajímavého.

Zkus si najít nějaké dětné známé, kteří jsou ochotné nejen odložit děti do vedlejšího pokoje a pít kafe (občas také příjemné), ale něco s nimi podnikat, ve 3 letech to začíná být zajímavé. Vynikající jsou kupodivu i starší děti, spousta holčiček v mladším školním věku je malými dětmi nadšena a věnují se jim s elánem a dětskou hravostí způsobem, který by byl pro jejich maminky vyčerpávající.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.4.08 16:50

Mám úplně stejně starou holčičku, k ní naštěstí starší ségru, která když je doma, zabaví ji na 100%. Když jsme doma sami, tak:

• číst bych jí mohla 10 hodin denně, ale na to jaksi samozřejmě není elán
  • naštěstí vydrží dlouhodobě u skládání, stavebnic, modelíny, tvarovacího těsta atd. atd., chce to jí to rozehrát, ukázat jí nějaké možnosti jak na to, i bez vymáhání seš jí chvílemi věnovat
  • vůbec žádný problém není venku, na procházce nachází pořád něco a nikdy se nenudí - není potřeba chodit cíleně někam s nějakým programem, takové dítě nachází všude něco zajímavého.

Zkus si najít nějaké dětné známé, kteří jsou ochotné nejen odložit děti do vedlejšího pokoje a pít kafe (občas také příjemné), ale něco s nimi podnikat, ve 3 letech to začíná být zajímavé. Vynikající jsou kupodivu i starší děti, spousta holčiček v mladším školním věku je malými dětmi nadšena a věnují se jim s elánem a dětskou hravostí způsobem, který by byl pro jejich maminky vyčerpávající.

• Citovat
  • Upravit
4270
3.4.08 07:53

Díky za příspěvky. Čtení u nás je taky na denním pořádku, chtěla by číst pořád. Zaujalo mě to tvarovací těsto, modelína je pro ni moc tvrdá a nevyhraje si s ní ještě. Venku na zahradě je to pohoda, stačí když jí dám motyčku nebo hrábě a je o zábavu postaráno. Horší jsou dny, kdy je škaredě. Snažím se jí najít činnost u které vydrží a tu s ní dělat. V pondělí jsme vyzkoušeli miniškolku na dopoledne a malá byla spokojená. Bohužel do MC nemůžu chodit, chytnu kdejaký nachlazení od dětí a maminky je tam bohužel vodí i nachlazené. Pište klidně dál, myslím že je to inspirace i pro jiné maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.4.08 16:56

Tvarovací těsto je prima- děláme ho hladká mouka, 1: 1 olej a voda, lze různé barvy a příchutě - na slano, na sladko, obarvit paprikou, přidat mletý hřebíček… dá se to pak i upéct a zvláš´ˇt teplé je to docela jedlé, narozdíl od známější varianty s obrovským množstvím soli. Venku se mi nejvíc osvědčili „pe´ˇtilí procházky“ - nechám malou jít kam chce, tempem jakým chce, zajímat se o co chce, zastavit se libovolně dlouho u čeho chce, přitom jí spíš přizvukovat a přidávat podněty než ji nějak řídit a směrovat. Když ji potřebují narychlo něčím zaměstnat, dám jí něco, co může třídit a přerovnávat - třeba dřevěná přihrádková krabice na sáčkové čaje, plato na vajíčka a korálky nebo něco takového, co do něho může rovnat, sáčky s cukrem a hrníčky - je tím až chorobně posedlá a vydrží u toho neuvěřitelnou dobu. Možná byste našli něco takového, čím je fascinované vaše dítě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML