Úplně sama na Vánoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.12.16 20:12

Úplně sama na Vánoce

Anonym snad pochopíte :(. Bydlím v Praze (sama) a jela jsem domů (k mámě a bratrovi) na Vánoce. Naposledy jsem tu byla před několika měsíci. Teď tady sedím sama v obýváku a zdobím stromek. Máma v hospodě, brácha pryč. Zítra večer asi taky půjde mamka někam chlastat a brácha jede pryč. To jsem mohla na ty svátky zůstat v Praze a měla bych klid :(. Mamka si našla nového přítele, je o 10 let starší než já, a když jsme byli mladší (já a kamarádi), tak nás šikanoval a bil (mě přímo ne). Od rána chlastá, je sprostý a v necelých 40 vypadá na 60. Mamka se strašně horší, taky začíná dost pít (nevím jak často, ale když přijedu na 3 dny, tak každý večer jde do hospody). Sama říkala, že ví, že je to buran a nechutný, ale že ji už stejně nikdo nebude chtít, tak co. Je mi z toho hrozně :(. Babička ho nesnese a je nešťastná, s kým se to mamka tahá. Příbuzní, co ho neznají, ho pozvali k sobě, až za nimi pojedeme o svátcích, řekla jsem jasně, že pokud pojede, tak beru první vlak do Prahy. Cítím se hrozně sama. Nikdy jsme neměli v rodině dobré vztahy a nejlepší vzpomínky z dětství mám na cizí lidi. Ale aspoň ty Vánoce by měly být o pohodě a s tím, koho máme rádi :(.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1519
23.12.16 20:13

Uprimne bych byla radeji sama a v KLIDU!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
23.12.16 20:18

Já myslím že máš ještě čas jet domů a být v klidu… já teda bych nechtěla být sama, ale mám jinou rodinu než ty, nenechali by mě sedět doma samotnou…
co přátele nemáš nějakou kamarádku která je taky sama?

• Citovat
  • Upravit
26270
23.12.16 20:19

:hug: nemůžeš jet zítra raději za babičkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
23.12.16 20:19

Mne samota nevadí, ja by som necestovala do takých podmienok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
23.12.16 20:24

Tak to bych se sbalila a Vánoce šla trávit s babičkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
23.12.16 20:25

Co nějaká kamarádka, nebo babička? Ještě máš čas někam dojet, než čekat až se vrátí z hospody. Drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.12.16 20:28
@Anonymní píše:
Anonym snad pochopíte :(. Bydlím v Praze (sama) a jela jsem domů (k mámě a bratrovi) na Vánoce. Naposledy jsem tu byla před několika měsíci. Teď tady sedím sama v obýváku a zdobím stromek. Máma v hospodě, brácha pryč. Zítra večer asi taky půjde mamka někam chlastat a brácha jede pryč. To jsem mohla na ty svátky zůstat v Praze a měla bych klid :(. Mamka si našla nového přítele, je o 10 let starší než já, a když jsme byli mladší (já a kamarádi), tak nás šikanoval a bil (mě přímo ne). Od rána chlastá, je sprostý a v necelých 40 vypadá na 60. Mamka se strašně horší, taky začíná dost pít (nevím jak často, ale když přijedu na 3 dny, tak každý večer jde do hospody). Sama říkala, že ví, že je to buran a nechutný, ale že ji už stejně nikdo nebude chtít, tak co. Je mi z toho hrozně :(. Babička ho nesnese a je nešťastná, s kým se to mamka tahá. Příbuzní, co ho neznají, ho pozvali k sobě, až za nimi pojedeme o svátcích, řekla jsem jasně, že pokud pojede, tak beru první vlak do Prahy. Cítím se hrozně sama. Nikdy jsme neměli v rodině dobré vztahy a nejlepší vzpomínky z dětství mám na cizí lidi. Ale aspoň ty Vánoce by měly být o pohodě a s tím, koho máme rádi :(.

Je mi tě velmi líto :( Chápu, že nechceš být na ŠD sama.
A co ta babička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.16 20:29

Babička bydlí tady (dvougenerační dům), ale je celý den v práci a večer chodí brzy spát (i tak jsem u ní byla celou dobu, co přišla z práce). Zítra jestli to takhle bude vypadat, tak budu asi s ní, ale když zase půjde spát brzy, tak stejně zase budu sama. S ní jsem dřív neměla vztahy vůbec dobré, ale teď (hlavně jak mamka chytila „druhou mízu“), tak je to lepší.
Navíc se cítím jako nevděčnice, protože mám přece mamku relativně zdravou a hlavně živou. Kamarád teď má vážně nemocnou maminku, tak o to je to horší pocit :,(

• Citovat
  • Upravit
1482
23.12.16 20:29

Hele, být sama není tak děsný, nakup dobrůtky, nachystej pěkné filmy a knížky, jdi si zaběhat a do bazénu a pak se sval a užívej! A běž rozdat dárky do útulku/azyláku/bezdomovcům na nádraží, připomene ti to, jak jsi na tom dobře :* :srdce:
A na rodinu se vykašli, si nezaslouží, aby ses kvůli nim trápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
23.12.16 20:30

A co jet k babičce, nebo do Prahy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.16 20:31

Mamka mě ráda má, ale prostě chytila nějakou tu druhou mízu nebo nevím. Celý život se starala sama o mě a bráchu a teď jsme oba z baráku, tak asi si řekla, že dožene, o co přišla. Kdybych na Štědrý den odjela, to by se jí snad zlomilo srdce a možná by se ještě zhoršila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.16 20:34

@Ostružka @blabla123 Bohužel je tohle díra největší, tady žádné nádraží, útulky ani nic není. Do Prahy se kvůli tomu taky nedostanu a jak jsem psala, mamka by to nesla určitě dost těžce a možná by začala dělat ještě větší blbosti :(. Babička tu bydlí s ní, ale dneska byla v práci a chodí brzy spát (na Štědrý den prakticky hned po dárcích).

• Citovat
  • Upravit
27599
23.12.16 20:35

Jela bych zpátky do Prahy koupila si něco dobrého a udělala si pěkný večer u pohádek a jestli máš kamarádku můžeš si s ní popovídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
23.12.16 20:36
@Anonymní píše:
@Ostružka @blabla123 Bohužel je tohle díra největší, tady žádné nádraží, útulky ani nic není. Do Prahy se kvůli tomu taky nedostanu a jak jsem psala, mamka by to nesla určitě dost těžce a možná by začala dělat ještě větší blbosti :(. Babička tu bydlí s ní, ale dneska byla v práci a chodí brzy spát (na Štědrý den prakticky hned po dárcích).

aha, no tak potom to jistí svižná procházka večerním okolím, dobrůtky a filmy/knížky. Neboj, to dáš, jen se oprosti od toho pocitu, že na vánoce všichni musí být spolu. Bohužel to prostě ne vždy vyjde a i tak si lze užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová