Kolik platíte chůvám?

74
21.12.16 22:06

Kolik platíte chůvám???

Zajímalo by mě kolik platíte na hodinu chůvám, aby se vám vyplatilo chodit na brigády nebo do zaměstnání? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9022
21.12.16 22:12

100,–/hod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
21.12.16 22:13

Přiznám se, že mně se to nevyplatí. pokud jsem v době nemoci domlouvala chůvu, vzala si 90kc/h. Ale neměla jsem jinou možnost, jsem ve zkusebce a do prace jsem musela 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.16 22:15

@freematka příští rok budu mít hlídání mladšího syna. Mám sehnanou známou v důchodu a dohoda je za každodenní polodenní hlídání 8.000 Kč měsíčně. Ale je to na ruku. Jídlo mu samozřejmě budu dávat vlastní. Bude hlídat 1 třítelé dítě, ráno jí ho odvedu kolem 7:00 a ve 12:00 si ho bude vyzvedávat moje máma a ta ho bude mít do 16:00. Moje máma bude hlídat za 3.000 měsíčně. Bohužel celodenně hlídat nemůže.

• Citovat
  • Upravit
74
21.12.16 22:19

Taky jsem měla představu tak 100,–/hod na ruku, ale je to šílený, když většinou všude nabízejí ti zaměstnavatelé tak kolem 100-120,–/hod. a to ještě hrubého :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.16 22:21

@Taao do školky ho dávat z různých důvodů nemůžu a nechci.
Je to jen na rok. Další ro bude už plně hlídat moje máma to bude za 5000 Kč měsíčně.
Když jsem potřebovala jednorázové hlídání, tak důchodkyně chtěly cca 90-100 Kč za hodinu, studentky i 130 Kč.

• Citovat
  • Upravit
1444
21.12.16 22:31

@JayLee Taky mě to šokovalo, že chce máma peníze. Mně teda všechny tři děti hlídaly postupně na střídačku moje máma a tchyně a nikdy po mně nic nechtěly. Občas jsem jim dala na cestu, protože obě ještě dojížděly, aby mi mohly hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.16 22:33

@JayLee ano, moje máma důchodového věku místo toho, aby si užívala odpočinek, bude denně vázaná doma, aby mi denně hlídala dítě a k tomu bude vyzvedávat druhé dítě ze školky/školy. Takže ano, budu jí za to platit, protože by mě hamba fackovala, abych to po ní chtěla zadarmo. I by mi přišlo blbý, aby mi ho z důchodu živila.
Teď mi děti hlídá běžně, klidně přes celý víkend, v létě je vzala na týden na dovolenou, ale to chce ona. Bere si je, když má náladu a nemusí, když se necítí. Pak bude muset a bude muset i vychovávat a starat se.
To je ten rozdíl mezi občasným víkendovým hlídáním a každodenní péčí.

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
21.12.16 22:39
@Anonymní píše:
@JayLee ano, moje máma důchodového věku místo toho, aby si užívala odpočinek, bude denně vázaná doma, aby mi denně hlídala dítě a k tomu bude vyzvedávat druhé dítě ze školky/školy. Takže ano, budu jí za to platit, protože by mě hamba fackovala, abych to po ní chtěla zadarmo. I by mi přišlo blbý, aby mi ho z důchodu živila.
Teď mi děti hlídá běžně, klidně přes celý víkend, v létě je vzala na týden na dovolenou, ale to chce ona. Bere si je, když má náladu a nemusí, když se necítí. Pak bude muset a bude muset i vychovávat a starat se.
To je ten rozdíl mezi občasným víkendovým hlídáním a každodenní péčí.

Segra taky mame platila za hlidani, nevidim na tom nic spatneho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9658
21.12.16 22:39
@hanyny píše:
@JayLee Taky mě to šokovalo, že chce máma peníze. Mně teda všechny tři děti hlídaly postupně na střídačku moje máma a tchyně a nikdy po mně nic nechtěly. Občas jsem jim dala na cestu, protože obě ještě dojížděly, aby mi mohly hlídat.

Co je na tom sokujiciho? Pokud by mi nějaká z babiček hlídala cely den, každý den, tak bych ji taky velice rada platila.
Jinak my máme paní na hlídání za 200 Kč na hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.16 22:43

@hanyny @JayLee máma peníze nenavrhla. Chtěla hlídat zadarmo. Navrhla jsem jí to já. Hodně se cukala, ale nakonec jsme se dohodly na 5000 s tím, že 1500 Kč je na jídlo pro kluka a 3500 Kč je „za práci“. Já jí navrhovala mnohem víc.
Styděla bych se, kdybych jí nic nedávala a 5000 Kč je minimum za to, že bude muset vstávat denně v 6:00, aby mohla v 6:30 nastoupit na hlídání. Ve 12:00 bude muset pro staršího do školky nebo družiny a oba je bude mít do 16:30, kdy se budu vracet z práce. To je pracovní doba 50 hodin týdně, mladšímu bude muset vařit, kdyby byla sama, může si nechat vozit jídlo z restaurace, ale to sama zamítla, že nechce, aby prcek jedl takové jídlo.

• Citovat
  • Upravit
74
21.12.16 22:44

Já vim, že moje máma by si nic nevzala ani kdybych jí to nutila, ale stejně bych jí za pravidelné hlídání platila, přijde mi to tak správné, takže chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
21.12.16 22:46
@Anonymní píše:
To je ten rozdíl mezi občasným víkendovým hlídáním a každodenní péčí.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
21.12.16 22:46

@Pam12 Tak každý to má asi nastavené jinak. Já za hlídání babičkám neplatím a nebudu to chtít ani po vlastních dětech. Vždycky se jednalo o rok, než mi dítě vzali do školky a vždycky to ta babička udělala ráda. Pokud to bere jako omezení, pak chápu, že si nechá zaplatit.
Moje máma není typ, co by cestovala, chodila s kamoškama na kávu nebo do kina, nebo si užívala důchodcovského života. Ona žije mýma dětma, protože brácha děti nemá. Tchyně hlídá méně, ale když potřebuju, tak nikdy neodmítne.
Já to beru tak, že máma je sama, když potřebuje něco udělat na domě apod., tak to pro ni také s manželem děláme zdarma, nikdy bych si od ní nenechala platit, manžel tam dělá i zednické práce apod.
Stejně tak beru jako samozřejmost, že až bude fakt nemohoucí, tak se o ni budu starat samozřejmě zdarma. Od cizího bych si za to nechala platit, od mámy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
21.12.16 22:53

…mě by zase přišlo blbý chtít po mámě takhle pravidelné hlídání…„jen tak“ takže když už by to muselo být tak bych jí za to taky radši platila..abych neměla blbý pocit. Sice je taky v duchodu ale má svuj život a nechci jí omezovat. Bydlíme kousek od sebe takže když jsem potřebovala tak jsem jí kluka odvedla a pak si pro něj zas přišla. Pruměrně hlídá pár hodin týdně. Asi by jí nevadilo kdyby hlídala víc ale mě to přijde blbý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová