Kolik platíte chůvám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56308
22.12.16 10:09

@axelina já to tady nechtěla psát takhle naplno, protože je tady spousta příspěvků o tom, že ostatní počítají s tím, že budou vnoučata hlídat, že je to naprosto automatické, já to mám jako ty :oops: Zatím. Asi bych opravdu nebyla odvařená z toho, že po x desítkách let v práci mi nastane další :mrgreen: Na mámě vidím, že děti má fakt ráda, udělala by pro ně hodně, ale z celodenního hlídání by taky nadšená nebyla - musela by naprosto rezignovat na všechny aktivity, co teď dělá a na které se těšila, že na ně bude mít konečně v důchodu čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
22.12.16 10:10
@PetrVesely píše:
Máme to právě naopak, já pozastavil podnikání a jsem společně se ženou která je na rodičáku doma. Trávit čas v práci a za to, že může být někdo s naším skvělým prckem doma ještě nekomu platit? To pro nás nemá logiku. Proč pak mít děti? A peníze? Ty se prožitkům nevyrovnají…

no jo, ale na druhou stranu je zas potřeba z něčeho žít, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.12.16 10:28
@Moise píše:
no jo, ale na druhou stranu je zas potřeba z něčeho žít, ne? :think:

To ano, je třeba myslet na takovéto věci předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
22.12.16 10:40
@Moise píše:
Ale to není jejich povinnost, ne? Já mám taky mámu už několik let v důchodu.. ale žije aktivně - chodí na výlety, cvičit, na různé akce. A hlídá když je potřeba, má opravdu hodně vnoučat, pomáhá když jsou nemocné, když je třeba vyzvednout z ústavů, teď jezdí s neteří po úrazu na pravidelné rehabilitace, na které by si rodiče museli brát denně propustky nebo nevím :think: Ale pravidelné hlídání denně od rána do 16:30 je masakr, to je znova „práce“ na plný úvazek, je dobrá, že se do toho pouští. Já osobně bych vyrovnala alespoň penězi náklady na dítě a kdyby se cukala, tak to prostě dávala v naturáliích, jak píše zakladatelka.. Mě přijde hezké, že se takhle domluvily. Proč by měla babička dotovat ze svého důchodu mladé, kteří vydělávají :nevim:

Nikdy jsem nenapsala, že je to jejich povinnost. Jen to, že dřív to bylo opravdu normální. Chápu, že je jiná doba.
A plně souhlasím s tím, že je normální platit všechny náklady na děti - jejich jídlo, popř. cesty apod. Ono taky záleží, jaké ty babičky jsou. Moje máma na dovolené nejezdí a fakt nikam nechodí, je jen doma na zahrádce. Kdybych jí ty peníze dávala, tak to bude spořit, ale určitě si je nijak neužije.
Mám kamarádku, které tchyně hlídá denně 3 děti - rozveze děti do školy a školky, vyzvedne, rozveze do kroužků, vyzvedne, odveze k sobě domů, udělá s nimi úkoly, dá jim najíst a pak je opravdu až po sedmé večer odveze domů mámě. Ta, když přijde z práce, tak hodí nohy na stůl, dá si kávu, pak si jde zasportovat a pak čeká na příjezd dětí. Ale to už mi normální nepřijde. A ta tchyně to samozřejmě dělá zadarmo a platí dětem jídlo a vše kolem, hlídá je když jsou nemocné apod. To už je zas druhý extém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
22.12.16 10:44
@PetrVesely píše:
To ano, je třeba myslet na takovéto věci předem.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
22.12.16 10:51

@axelina Ono i záleží na tom, co tě naplňuje. Někoho naplňují ve stáří vnoučata, někoho sport a cestování, někdo se zabývá svými nemocemi. Ono taky necestuješ a nesportuješ furt, na dovolenou jedeš párkrát za rok a sportovat můžeš třeba hodinu denně, když to přeženu. Jinak můžeš být zavřená doma čučet na televizi, piglovat si byt, nebo být s vnoučaty. Moje máma je fakt hodně vitální a tím, jak je pořád v jednom kole s domkem, zahrádkou a vnoučaty, tak nemá čas na to, zabývat se svýma nemocema. U doktora nebyla tak 20 let, kromě zubaře. Nechodí ani na preventivky. Babička je stejná a v plném zdraví se letos dožila devadesátky, u doktora nebyla hodně dlouho. Doteď pomáhá s pravnoučaty a strejdovi pomáhá v podnikání.
Podle mě není dobré dlouhodobě hlídat dítě 8 hodin denně, pouze krátkodobě ( rok třeba beru), ale zase vzhledem k tomu, že ta bábi už je doma a pokud nebrigádničí nebo nepracuje, tak já v tom hlídání po domluvě až takový problém nevidím. Klidně bych jako babča i nějakou dovolenou oželela, pokud bych viděla, že to dětem hodně pomůže. Vždycky je to o domluvě - řekněte mi, kdy potřebujete a já si podle toho zařídím svoje aktivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
23.12.16 09:07
@freematka píše:
Zajímalo by mě kolik platíte na hodinu chůvám, aby se vám vyplatilo chodit na brigády nebo do zaměstnání? :nevim:

Z obráceného soudku.
Já se ozývala na jednu nabídku hlídání a bylo mi nabídnuto 70 kč na hodinu, hlídání 2 dětí (4 a 11 let). Paní se mi nejprve 2 měsíce neozývala a poté jí „trvalo“ mi 3 dny po přečtení odpovědi napsat. Vzdala jsem to, ani mi neřekla náplň hlídání, nic… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74
23.12.16 15:22

@blabla123 a přijde ti 70,– na hodinu přijatelných? Kdyby to bylo za jedno 9ti měsíční dítě a náplň hraní, krmení, venčení, přebalení? Jen se ptám, zajímalo by mě za kolik jsou ještě ochotné to nějaké chůvy dělat..Já bych ráda dala tak 100,–/hod. ale prostě to bych tu chůvu ještě musela dotovat, protože to co nabízej ty zaměstnavatelé je fakt směšný :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
23.12.16 17:58
@freematka píše:
@blabla123 a přijde ti 70,– na hodinu přijatelných? Kdyby to bylo za jedno 9ti měsíční dítě a náplň hraní, krmení, venčení, přebalení? Jen se ptám, zajímalo by mě za kolik jsou ještě ochotné to nějaké chůvy dělat..Já bych ráda dala tak 100,–/hod. ale prostě to bych tu chůvu ještě musela dotovat, protože to co nabízej ty zaměstnavatelé je fakt směšný :-/

U těch dětiček neznám přesnou náplň práce, jestli se starším dělat i domácí úkoly, vařit atd. Ale za 2 děti 70 kč mi přijde hodně málo. Asi tak 90+ bych to viděla, i u toho Vašeho malého.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová