Upratovanie s FlyLady
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky, tak jak vám jde uklízení s FL? U mě zatím dobrý, kuchyň permanentně uklizená, v pokojích žádné rozházené hračky když jdem večer spát, čisté prádlo také pomalu mizí na svá místa ve skříních, hotspoty jsem úspěšně zlikvidovala, zítra se poprvé chystám vyhazovat papíry v šuplíkách. Tak se mějte, ahoj! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
co znamená dnešní mail?
[quote:fcb523c13d]A nezapomente - streda - antiodkladaci, lednickovy + jidelnicekDík,
Nanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
že máš udělat to co pořád odkládáš, vymyslet jídelníček a udělat pořádek v ledničce..aspoň tak jsem to pochopila já:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
přesně tak. Máš udělat to, co dlouho odkládáš - odjednat se k lékaři, dojít na úřad, něco přeprat v ruce, něco zašít, je toho spousta.
Zítra je u FL nákupní den, to zn. že máš uklidit lednici, vyhodit prošlé potraviny a vymyslet na příští týden jídelníček a napsat si seznam. Já chodím nakupovat v pátek, takže tohle dělám zítra. Ale jídelníček a seznam vřele doporučuji, dělám to už dlouho ještě než jsem začala s FL a je to fakt dobrá věc. Nemusím denně přemýšlet, co uvařím a potom letět do krámu pro potřebné ingredience. A nikdy nezapomenu koupit to, co opravdu nutně potřebuji.
Tak zatím ahoj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se pustila do krabice s manželovými papíry (znáte to, takové strašně důležité věci, co hrozně potřebuje
a našla tam obrovskou složku s paragonama z března 1998
dokonce mi to dovolil vyhodit a uznal, že to asi k ničemu nebude. Zbytek těch důležitch papírů dám do krabice, napíšu na ní „srpen 2006“ a dám do sklepa. Když se po tom rok nebude shánět, tak jde taky do sběru. Podotýkám, že to jsou různé letáky z konferencí a prospekty k technickým věcem, tedy většinou informace, které jsou už ted neplatné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já si teda myslím, že když mám doklady ze spořitelny o zaplacení novomanželské půjčky, kterou jsme doplatili v roce 2000, tak už to asi taky nepotřebujeme, ne?
Nebo to bude chtít někdo ještě kontrolovat?
A taky doklady o zaplacení inkasa z roku - no asi 200 let př.n.l.
. To asi fakt nepotřebujeme…
Tak vyhazování zdar a ahoj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nechcete některá:
Nivea pěnové tužidlo - do kabelky?
nebo
Nivea - pečující kůra proti lupům pro suché a poškozené vlasy? (ta má teda expiraci 03/2005)
či
Nivea deodorant bez parfému - kuličku?
nebo
Nivea krémový gel pro elastický styling? Ten je ale rozdělaný..
nebo taky
AVON Tělové mléko s bílým hroznem? expirace 26/11/06
Nebo
Excipial krém či lotion? Obojí též trochu spotřebované..
Vyhodit se mi to moc nechce, ale taky vím, že já to neupotřebím.
Všechno jsou to výrobky z nějakých akcí, takové to 1+něco, nebo jsem je dostala..
Nanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
me ze skladovani veci uspesne vylecilo likvidovani bytu po babicce a soucasne likvidovani obsahu domu po mamce. A to ani jedna nebyla ten pripad, ze by nosila domu odpadky
. Na co clovek 2 roky nesahne vyjimecne 5 let (treba zalozni varic na plynovou bombu, kdyby vypli proud) tak leti z domu. Na druhou stranu mam ji jiny pripad slo o ty doklady o zaplaceni SIPA (na tohle jsem zase opatrna, takze jsem skladovac na rozdil od manzela) no a na manzelovo vyhazovani jsme dojeli sice to nebylo moc, ale i te 150 Kc bylo zbytecnych. Jak delala Ceska Televize staru na neplatice, tak nekde v roce 2000 vystourali, ze jsme to pry nezaplatili, no my to porad od zacatku platime pres SIPO a ostatni mesice placene byly, takze chyba na tuty byla nekde mezi postou a bankou, ale nemeli jsme to cim prokazat a museli zaplatit i s penale.
Takze tolik k uklidu. Jo a s tou FL to zkusim taky, jen nevim, jak to resite, kdyz jste treba dva dny pryc, to pak nektere cinnosti nedelate treba 10 dni nez na ne zase dojde rada?
Aja
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Ajo, řeknu to asi takhle. Vzhledem k tomu, že mám svojí domácnost už 20 let, tak samozřejmě za tu dobu mám už nějaký systém, jak se starat o domácnost. Takže nedodržuju přesně to, co denně přijde v meilu, ale uklízení s FL mě zajímá hlavně z toho důvodu, že občas poradí docela dobré vychytávky, které mi pomůžou a samotnou by mě nenapadly. Například mám pořád potíže s žehlením, už celá léta. Ale najela jsem na 15 minut denně - já jsem si to prodloužila na 30 minut, protože kvůli 15 minutám mi přijde zbytečný vyndavat prkno,plnit žehličku vodou a tak. A nevěřila bys tomu, když víš, že na to máš jenom ten určitý čas, jak se snažíš, abys toho vyžehlila co nejvíc. Takže hromada prádla zmizela a další kupy se netvoří, protože je hned likviduju. To byl dobrej nápad. Nebo včera utřít vodorovné plochy v koupelně - to se taky hodilo. Spoustu věcí dělám průběžně, nenechávám si je až na ten určitý den, takže pokud budu dýl pryč, tak udělám to, co je nejnutnější po příjezdu a pak zase juknu, kde je FL. Jde hlavně o to, aby sis svojí domácnost udržela v čistotě a nemusela se u toho strhnout a trávit tím většinu času. Vždyť důležitější jsou naše zlatíčka, který nebude pořád bavit hrát si samotné, protože máma musí uklízet. To je můj názor a pohled na věc.
Ahoj všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Sari,
diky za odpoved. Ja mam svoji domacnost sice 10 let, ale ted je to druhy byt a ceka me dum, ktery rozhodne neni maly, myslim, ze si z 15 minutovky budu muset delat 30 min. No uvidime. Jinak to zehleni resim obdobne, proste nezehlim vic jak hodinu vkuse a s manzelem jsme se domluvili (celkem vsechny prace zvlada ale zehledni vylozene nesnasi, zvlast svych kosil - byl na nej pred casem 6 mesicum sam
, ze kdyz neco co je vyprane a neni vyzehlene chce, tak mi to da vedet 2 dny dopredu, jinak si to zehli sam, ale nutno rict, ze to uz se dlouho nestalo. Jednak se mi dari udrzovat kos s vypranym pradlem v limitu a jednak si radeji vezme neco jineho
. Mam spis problem s tim, ze jsme s manzelem oba uplne jini pokud jde o poradek. Ja mam rada uklizene vnitrky (taky skoro vsechno vzdycky najdu) ale nejak se mi nedari udrzovat ten povrchovy poradek (takze hotspoty se u nas fakt vyzivaji
). No a manzel zas ma rad povrchovy poradek, ktery vytvari tak, ze dela kupicky a zavira veci vsude, kde je misto a nejsou pak videt. Rikam tomu, ze je utemovavac. No treba mi FL pomuze s tim povrchovym poradkem a povede se mi zvladnout i ten barak uff.
Aja
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Ajo, taky mám barák a ten systém si musíš najít opravdu svůj. Jinak to jde třeba v bytě 3+1 nebo 4+1 a jinak u mě. Mám celkem 14 oken + 1 balkonové dveře, v patře 3 ložnice + WC (tím myslím naše ložnice, dětský pokoj pro Matýska a pokoj dospělého syna, kde si už ale snaží udržovat pořádek převážně sám), schodiště s 20 schody, dole WC, prádelna+sušárna, koupelna, kuchyň, obývák, předšíň. Takže uklízet přesně podle FL fakt není možný, musím toho za ten den zvládnout víc. Ale dá se to. Hotspoty jsem taky úspěšně zlikvidovala a zatím se daří je udržovat v pořádku. Ale moc jich tu nebylo, nemám ráda, když se kupí na jednom místě moc věcí a taky nepotřebuju k životu různě rozmístěné velké množství tzv. serepetiček. Jen tak akorát, aby to tu nevypadalo jak na ubytovně, ale zase ne moc, aby to nebylo přeplácané. Domácnost je ale fakt téma, který mě zajímá, ráda čtu nové postřehy a zajímavosti, nechám si poradit. Řekla bych, že mě to baví.
Tak ahoj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
teda ja mam sto chuti se pustit do uklidu od sklepa az po pudu. Dochazi mi, kolik mame doma kramu a to nemluvim o tom, ze skladujeme jeste vsechny manzelovi skripta z vysoke, cokoli, co by se mohlo hodit. Jak to tak ctu, me nebude stacit ani hodina na mistnost.
Reknete mi, jak to delate, ze vam do toho chlap nekeca. Ten muj, kdyz chci neco vyhodit, tvrdi, ze se to bude hodit. Ach jo, ale mate pravdu, ze ta kuchyn dela hodne, pohazene hracky, obleceni.
Vas styl uklidu je kopie moji mamy. Ta mi rika, ze staci pul hodinka dene a ma uklizeno.
A co takovy kabelky, je mi lito je vyhodit, mam jich plnou skrin, ale spoustu z nich uz nenosim. Kam s nimi? A nebo boty? Mam spoustu paru v krabici, ale uz v nich nechodim.
Marcela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit