Upratovanie s FlyLady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2096
2.8.06 17:23

Ditulko:)

Je super,že jsi tu diskuzi probudila z mrtvých, kéž by se objevilo víc holek, abychom mohli keckat:)) No já na podzim v záchvatu FL vyhodila takových zbytečností, po kterých se nikomu doteď nezastesklo…

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
2.8.06 18:29

díky :-)
těm z vás, které začínají, tak určitě doporučuju co nejvíc věcí vyhodit/darovat. A pokud se bojíte něco vyhodit, tak to narvěte do pytlů a dejte třeba do sklepa. A když si na to nevzpomenete měsíc, tak je pak můžete s klidným svědomím vyhodit.
Rutiny (nejdůležitější je večernní) si budujte postupně a začínejte vždy jen s minimem. To je podle mě č

1. čistý dřez
  2. připravit sobě oblečení na ráno/případně dětem, manželovi
  3. pouklidit kuchyn a posbírat věci po domě (vyhodit třeba staré noviny).
    Postupně si přidejte třeba chvíli cvičení, praní prádla…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
2.8.06 19:03

Ahoj, tuhle diskusi potřebuji jak sůl. Moc ráda bych doma krásně čisto, ale vžy si stihnu naplánavat moc věcí a splním jen drobek.
Naučte mě uklízet a být dobrou hospodyní (zní to strašně, ale je to třeba)
Jak například vysáváte s dítkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
2.8.06 19:16

ahoj,
já vysávám a vytírám, když spí… ale někdo psal, že si dítě dá do šátku a jde to taky. radím ale skutečně si nastavit na kuchynské minutce 15 minut a věnovat se uklízení právě jen tuhle dobu, ale intenzivně. Stihneš daleko víc, než by sis myslela. Ta Flylady má heslo: 15 minut můžeš dělat cokoliv . Myslí tím, že je lepší se soutředit na chvíli a něco udělat, než po celý den pobíhat od jedné práce k druhé a v důsledku nic neudělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
3.8.06 08:33

Něco na tom bude. Má ta FlyLady nějaké stránky? Asi bych to proštudovala důkladněji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
3.8.06 09:33

www.flylady.net. A holky, přihodte nějaké dobré tipy, jak uklízet :-) někdo zminoval krabičkovou metodu, nevíte některá, o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
3.8.06 11:05

Ditulko díky,

jen tak na okraj, mi domů fakt kupujem jen nezbytnosti, nenávidíme věci, co neužíváme. většinu věcí nám někdo donese. Peřiny jsem dostala do výbavy asi tak před 20ti lety (ani moc nepřeháním), ale vdaná jsu teprve 4 :)

Jinak jeden náš známý má metodu, Chceš něco nového? Kup si to, ale to samé staré vyhoď! A nejlíp vyhoď i něco navíc. Mají malý byt, jsou tam 4 dospělí, nic jinýho jim nezbývá a funguje to!

Jinak s tím dřezem, ten já otřu při každým malým oplachovaní (máme myčku),Stejně tak WC a umyvadlo utírám téměř při každým použití, protože mám doma 2 chlapy a ti to nedělají :( . Ale k čemu se nemůžu dokopat, tak to je umývání sporáku, a pohled na něj jako první dojem - fakt blbý.

Taky existuje rada, uklízet volné plochy - vrch skříněk, stoly apod, tam se hromadí věci a navíc to vypadá hodně neuklizeně, ať je tam jedna věc nebo deset.
Nám se tam hromadí hlavně složenky, výpisy apod, každý den něco dojde, už to skoro není kam dávat, zatím to schováváme po dobu 2-5ti let - jak vy?

Nerada utírám prach, myslím, že se stejně víří a prášením z okna bych otravovala sousedy. Tak to řeším tak, že vše luxuju, s kartáčovým nádstavcem.Pronto a podobné chemikálie se snažím nepoužívat, téměř navše se hodí ocet…viz diskuze ekologická domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
3.8.06 20:58

další dobrá rada od flylady:
před nějakou nenadálou návštěvou 5minutová záchrana bytu. Nastavíte si budík na 5 minut a v každé místnosti uklízíte právě jen pět minut, pak jdete na další. Během pěti minut toho stihnete fakt hodně :-). Po hodině si dát 15 minut nohy na stůl, pak se může opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
3.8.06 20:59

na složenky a výpisy z banky mám spešl složku archív, tam jsou i vysvědčení, doklady ze zaměstnání, věci, které budeš potřebovat celý život. A ty složenky a doklady z banky platí jako doklad jen tuším 2 roky po vydání. Ale klidně bych je nechala dýl a vyhazovala po pěti letech.Nikdy nevíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
3.8.06 21:01

výborné je založit si krabici na záruční listy a paragony :-) když pak chcete něco reklamovat, můžete jít najisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
3.8.06 21:09

Ditulko - krabice s paragony je fajn. Jen je ji treba občas přebrat a vyházet to co tam už nemá co dělat…nejlepší by byla asi s přihrádkama podle let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
3.8.06 21:17

občas proházet, to máš pravdu. Já to proházím vždycky, když tam něco hledám :-) tak jednou za půl roku. Nebo to procházím na nový rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
3.8.06 21:41

další dobrý tip: u přebalovacího pultu mějte krabici nebo kbelík na malé oblečení, když se do něčeho mrně už nevejde, tak to mrsknete do krabice a až je plná, tak ji označíte 0-3 měsíce, 3-6,6-9, 9-12, 1-1,5 roku. A můžete ji uložit do sklepa nebo ještě lépe - zapůjčit kamarádce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
3.8.06 21:42

jedna dobrá historka z uklízení: v naší domácnosti jsem našla 4 klávesnice k počítači, 3 myši a vyházela dva velké pytle ponožek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
4.8.06 10:59

No, dětské oblečení se mi doma hromadí. Něco musím vrátit, zbytek plánuji zaklabicovat a odvézt k našim na půdu. V našem malém bytečku to stejně není kam dát. =} další typ: UKLÁDAT VĚCI CO SE JEŠTĚ URČITĚ BUDOU HODIT NA PŮDU (nebo do sklepa, ale tomu bych tolik nevěřila kvůli myším).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat