Úprava pracovní doby
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sweet_Angel2 Ano podala jsem ji písemně tak uvidím, ale šanci tomu nedávám. A bohužel 3směny s malým a manželem na 12ky se skloubit moc nedá. No uvidíme
Děkujiii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak to pardon, o změnách jsem netušila. Nicméně se obávám, že dneska jsou zaměstnavatelé v takové pozici, že zaměstnance bez větších problému dotlačí, kam potřebují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@itusss http://www.aperio.cz/…racovni-doby
http://www.azrodina.cz/…racovni-doba
Přečtěte si to. Já osobně bych výpověď nedávala.
Příspěvek upraven 07.01.15 v 16:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fenny No právě
a čert aby se v tom vyznal a to jsem se dnes byla ptát na pracáku a soc. a pokaždé jiná odpověd' a přesná odpověd' na co jsem se ptala nikde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@donaga píše: Špatně jsem se vyjádřila, nebyla to výověď okamžeitě, ale okamžitě j to schválili. Ale nebyla to výpověď s klasickou dvouměsíční výpovědní lhůtou, ale ke konci stávajícího kalendářního měsíce (naštěstí to tehdy nebyla žádná šibeniční doba, ale asi tři týdny).
A nebyla to výpověď, ale dohoda. Takže zaměstnavatel nemusel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sweet_Angel2 No tady je to bezva napsané hlavně i to aby bylo případně ve výpovědi, že nevyhověl té žádosti, kdybych musela na pracák tak mi to nebudou tak krátit na to už jsem taky narazila.Tak uvidím jaká bude odpověd' ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@donaga píše:
Já se obávám, že tak jednoduché to není. Nemám tedy vlastní zkušenost, ale zkušenost kolegyň. Po návratu z RD zažádala o změnu na jednu směnu, vyhověno jí nebylo, neb nebylo prostě volné pracovníí místo na jednu směnu. Zaměstnavatel by měl matce s nezaopatřeným dítětem vyjít co se týká úpravy pracovní doby vyjít vstříc, umožní-li to pracovní podmínky. Takže logicky, neumožní-li to pracovní podmínky, tak máš smůlu. A není to důvod dávat ti výpověď.
Ale zas jiná kolegyně kvůli dítěti odcházela, a proáávě z důvodu péče o dítě jí zaměstnavatel prý musel uznat výpověď okamžitě dohodou (kterou ona chtěla), ač se to zrovna zaměstnavateli moc nehodilo.Ale jsou to jen zprostředkované zkušenosti, jak je to právně podložené nevím.
To bych potřebovala, máš někde nějakej výcuc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
Právě dle § 241 odst. 2 Zákoníku práce je zaměstnavatel povinen vyhovět žádosti, nebrání-li tomu vážné provozní důvody
jj, to je sice pravda, ale za ty „vážné provozní důvody“ se dá ledacos schovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deníííí Žádný výcuc nepotřebuješ.
Prostě napíšeš:
Dohoda o ukončení pracovního poměru
Zaměstnavatel…
Zaměstnanec…
se dohodli na ukončení pracovního poměru k datu rr.mm.dd, a to z toho důvodu, že zaměstnanec pečuje o dítě mladší 15 let a zaměstnavatel mu nemůže z vážných provozních upravit pracovní dobu tak, aby bylo možno skloubit zaměstnání a péči o dítě.
V… dne…
Podpisy stran:
Důvod uvedeš kvůli případné podpoře od ÚP.
A zaměstnavatel to buď podepíše, nebo nepodepíše. Když nepodepíše, můžeš dát výpověď z téhož důvodu (případně ji dát předtím).
Pokud to bude tebou podepsaný návrh dohody, který dáš z ruky, tak tam připiš: „Zaměstnanec navrhl tuto dohodu a je svým návrhem vázán, pokud mu bude doručen zaměstnavatelem podepsaný stejnopis dohody do data…“ (datum, do kdy potřebuješ vědět, na čem jsi).
V tom případě, pokud bys chtěla ukončit PP dohodou co nejdřív a v případě, že by to nevyšlo, tedy dát výpověď, můžeš připsat:
„V případě že zaměstnavatel na návrh dohody nepřistoupí, budiž toto podání považováno za výpověď z pracovního poměru zaměstnancem z důvodu nemožnosti skloubit zaměstnání s péčí o dítě.“
Obojí samozřejmě do textu nad podpisy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon děkuji
..počkám na školení, jestli budou nějaké pozitivní změny a pak mu to předložím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Koukám že v tom máš rozhodně větší přehled jak já
Můžu se tě zeptat ještě na toto: když se tedy dohodnu na ukončení PP z toho důvodu jak to píšeš výše na jakou podporu budu mít nárok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@itusss píše:
@eumedon Koukám že v tom máš rozhodně větší přehled jak jáMůžu se tě zeptat ještě na toto: když se tedy dohodnu na ukončení PP z toho důvodu jak to píšeš výše na jakou podporu budu mít nárok?
Pokud zaměstnanec ukončí z vlastní iniciativy PP bez vážného důvodu, má krácenou podporu.
Péče o dítě a nemožnost jejího skloubení se zaměstnáním je vážný důvod (ale je možné, že to bude chtít ÚP nějak doložit či vysvětlit, že to opravdu nešlo). To, že je to uvedeno v dohodě o ukončení PP, třeba nebude brát jako důkaz, ale nebude na škodu, když to tam bude uvedeno.
Podporu v nezaměstnanosti si můžeš spočítat zde: http://www.penize.cz/…amestnanosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deníííí Jo, a ještě k tomu „Zaměstnanec navrhl tuto dohodu a je svým návrhem vázán, pokud mu bude doručen zaměstnavatelem podepsaný stejnopis dohody do data…“:
Pokud ti podepsanou dohodu doručí po lhůtě pro vyjádření, pak dohoda platí, pokud akceptaci dohody bez zbytečného odkladu neodmítneš jako opožděnou.
Čili v takovém případě máš možnost se rozhodnout, zda dohodu akceptuješ (přestože přišla potvrzená opožděně, po lhůtě pro vyjádření k návrhu), nebo zda ji odmítneš. Asi je lepší jak potvrzení, tak odmítnutí v takovém případě dát najevo písemně a zbytečně neodkládat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě k té kalkulačce podpory: tam je kombo, že výpověď dal zaměstnavatel nebo zaměstnanec. Správně by tam mělo být nekrácená/krácená podpora. Nekrácená je tehdy, když výpověď dal zaměstnavatel z důvodu nadbytečnosti, rušení podniku či provozovny, ale taky tehdy, když se na tom dohodli nebo PP ukončil zaměstnanec z vážného důvodu.
Takže pro krácenou podporu zvolte v kombu „zaměstnanec“, pro nekrácenou „zaměstnavatel“.
O krácení podpory he zde: https://portal.gov.cz/…23/4767.html
Cituji:
Podpora v nezaměstnanosti činí:
• v prvních 2 měsících podpůrčí doby 65 %, další 2 měsíce 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku, kterého uchazeč o zaměstnání dosáhl ve svém posledním ukončeném zaměstnání, nebo posledního vyměřovacího základu přepočteného na 1 kalendářní měsíc, pokud uchazeč o zaměstnání naposledy vykonával samostatnou výdělečnou činnost,
• 45 % po celou podpůrčí dobu, pokud uchazeč o zaměstnání před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem (nevztahuje se na ukončení samostatné výdělečné činnosti a na ukončení více zaměstnání ve stejný den, z nichž alespoň jedno bylo ukončeno z vážných důvodů).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit