Úřad práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
871
29.9.13 10:43

@Jura007 tady to je příklad toho, že každý úřad dělá stejné věci jinak. A stále nechápu, co jsi tou poslední větou myslel, nepsala jsem nic nepravdivého, nic urážlivého a nic sprostého…myslím, že tady na ženském webu chytáš ženské hormony :) :) :) a výhružkama si nepomůžeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
29.9.13 12:41
@villa píše:
@Jura007 tady to je příklad toho, že každý úřad dělá stejné věci jinak. A stále nechápu, co jsi tou poslední větou myslel, nepsala jsem nic nepravdivého, nic urážlivého a nic sprostého…myslím, že tady na ženském webu chytáš ženské hormony :) :) :) a výhružkama si nepomůžeš :)

Spíše mi připadá, že přehnaně reaguješ ty.

• Citovat
  • Upravit
18305
29.9.13 14:54
@villa píše:
@Jura007 tady to je příklad toho, že každý úřad dělá stejné věci jinak. A stále nechápu, co jsi tou poslední větou myslel, nepsala jsem nic nepravdivého, nic urážlivého a nic sprostého…myslím, že tady na ženském webu chytáš ženské hormony :) :) :) a výhružkama si nepomůžeš :)

No comment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karinka nepřihl
29.9.13 15:27

Juro, ty jsi mi připadal vždy jako prima chlap, tak nechápu, že se z tebe stala taková citlivka. Jako, co se tě dotklo. Že ti někdo napsal, že píšeš kraviny? A jako, co je na tom neslušného? Tak jsi se spletl nebo spíš, když něco nevím na stopro, tak musím čekat, že mi to někdo vyvrátí. Jako, když už toto tě urazí, tak si nedovedu představit, co s tebou udělá, když tě některá baba pošle do p…e. Fakt jsem to u tebe nečekala :(

• Citovat
  • Upravit
18305
29.9.13 15:34

Neurazil jsem se. Jen jsem chtěl upozornit, že člověk se v budoucnu může i stydět za to, co napsal dřív (moje osobní zkušenost). Ve výsledku není vůle toto slyšet. No, je to každého boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
3.10.14 11:57

Je tady nekdo, kdo na UP pracuje? Potrebovala bych par rad, hledala jsem sice na netu, ale „skutecna“ zkusenost, je asi preci jen lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
3.10.14 12:21
@villa píše:
@maminka189 a neskončila už ti 5 měsíční podpůrčí doba?
@Jura007 větší kravinu jsem ještě nečetla :) :) :)

Jakou kravinu že Jura napsal, prosím? Podle mých zkušeností každý úřad, ÚP v to, oznamuje každou změnu úředním rozhodnutím a doručuje ji do vlastních rukou. Například manželce vyměření PPM, ukončení PPM, zahájení výplaty RP, ukončení výplaty RP, všechno, i když to vyplývalo ze zákona a nedalo se s tím nic dělat, natož věci konfliktní, u nichž by bylo možno čekat odvolání.

ÚP práce provede správním rozhodnutím a doručí do vlastních rukou ukončení podpory z důvodu, že skončila podpůrčí doba, natož rozhodnutí o vyřazení z evidence uchazečů z důvodu, že uchazeč měl něco porušit.

Bez správního rozhodnutí trvá de iure stávající stav a pokud se úřad podle stávajícího stavu nechová, je to na žalobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
3.10.14 12:48

@eumedon Tak třeba zrovna o Ppm pražské ossz ne posílají vůbec nic (krom toho, když ji zamitnou), ale jinak souhlasím, že UP musí každý zásadní úkon poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.10.14 12:58

Jo, je to na palici. Já jsem si ke konci snižovala rodičovskou, aby mi to vyšlo na konec srpna, a bylo to tak, že jsem snížila na 4000, ta částka mi přišla za červenec, na srpen mi zbyly 2000 a pak jsem byla na nule. No a dostala jsem dopis, že mi to snížili na ty čtyři, druhej dopis, že to snižujou na dva (!) a pak ještě dopis, že jsem na nule. (Ten teda až na konci září.) Si říkám, že eráru moc neušetřím, ale snad jen kvůli tomu papíru a ekologii si udělám datovou schránku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.15 08:06

Na ÚP s neplatným OP?

Ahoj holky, chci se zeptat, jsem na UP a mám sjednanou schůzku ted na 15.6., před dvěmi měsící jsme se s přítelem stěhovali na Moravu a tam jsem si taky zařizovala to, že mě končila občanka, tak jsem si zařídila aby mi to tam převedli a novou mi udělali tam, jenže jsem si neuvědomila, že mám jít na UP v místě bydliště, a mám si pro novou OP jít až 18. 6. V červenci se chceme stěhovat zase zpět do čech, tak jsem byla na MěU tady v čechách a ptala jsem se, jestli to nemůžou převezt tu OP sem, tak mi rekla ze ne, ze si tam musim zajet.
Tak se chci zeptat, když ted půjdu toho 15. 6. na ten UP, a nemám platnou občanku ani potvrzení z Moravy že mi ji tam dělají, protože mi na tom urade rekla ze bych s tím papírem stejně nic nevyřídila, myslíte, že mě normálně vezme, anebo si tam mám zajet a zeptat se, jestli by to nešlo přehodit ta schůzka o měsíc později?

• Citovat
  • Upravit
72725
9.6.15 08:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, jsem na UP a mám sjednanou schůzku ted na 15.6., před dvěmi měsící jsme se s přítelem stěhovali na Moravu a tam jsem si taky zařizovala to, že mě končila občanka, tak jsem si zařídila aby mi to tam převedli a novou mi udělali tam, jenže jsem si neuvědomila, že mám jít na UP v místě bydliště, a mám si pro novou OP jít až 18. 6. V červenci se chceme stěhovat zase zpět do čech, tak jsem byla na MěU tady v čechách a ptala jsem se, jestli to nemůžou převezt tu OP sem, tak mi rekla ze ne, ze si tam musim zajet.
Tak se chci zeptat, když ted půjdu toho 15. 6. na ten UP, a nemám platnou občanku ani potvrzení z Moravy že mi ji tam dělají, protože mi na tom urade rekla ze bych s tím papírem stejně nic nevyřídila, myslíte, že mě normálně vezme, anebo si tam mám zajet a zeptat se, jestli by to nešlo přehodit ta schůzka o měsíc později?

máš potvrzení z úřadu - ta kartička navíc - to platí stejně jako klasická op. Neplaš, zajdi tam normálně v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
9.6.15 08:09

Tak ještě máš jiné doklady totožnosti např. rodný list, pas, řidičský průkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.15 08:10
@martina.se píše:
máš potvrzení z úřadu - ta kartička navíc - to platí stejně jako klasická op. Neplaš, zajdi tam normálně v termínu.

Dobře, děkuji. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.20 20:51

Ahoj, určitě budete mít některá zkušenost s přihlášením na ÚP na krátkou dobu.
V srpnu se budu stěhovat do zahraničí za přítelem, zde v ČR jsem domluvená v práci, že skončím v polovině měsíce. Mezi odletem a ukončením HPP mám 6 pracovních dní (8 když vezmu v úvahu víkend). Na termín odjezdu/odletu se budu odhlašovat i od zdravotní pojišťovny. Je nutné se na ten týden přihlásit na ÚP?
Na ÚP jsem byla kdysi dávno, cca na 2 měsíce a vím, že je tam povinná informační schůzka atd. Tu asi během toho týdne ani nestihnu, takže vůbec nevím, jak postupovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35721
18.6.20 20:53

Ne, nemusíš. Pojištění budeš mít ten měsíc zaplacený ze zamestnani. Pokud nechceš na tech par dní podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat