Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Framyoin neee, ten uzavre kuzi a pod ni bude zanet.
Namatlej to silnou vrstvou Betadin masti a zalep, denne to vymenuj a pujde to.
@Lucie_Sx Vidíš, a mě všechny babičky řekly framykoin.
Děkuji za radu. =)
Poptej se v lékárně na tekutý obvaz, je to taková zelená vodička. Soucítím, rána na dlani je vopruz, to nemůžeš vážně nic.
Doteď si pamatuju mytí vlasů a podobný chuťovky.
Framykoin je antibiotická mast, tu použiješ v případě zánětu. Rozhodně není potřeba s tím matlat každý bebino
Čerstvá odřenina - ránu řádně vydezinfikovat. Pokud je potřeba použít krytí, tak překrýt a každý den 1-2× převaz s dezinfekcí.
@Whitedog jsem to sem omylem dala jako anonym, ale to je jedno. Každopádně už to mám třetí den. První den to byla klasická odřenina, samozřejmě vydesinfikováno, umyto a přelepeno náplastí. Teď se na tom právě udělalo to něco, nevím vypadá to jako puchýř, ale je to tvrdé a hrozně to bolí. (začuněnou ruku jsem teď měla od náplasti před umytím) @broskvová zmrzlina Jojo, já řekla chlapovi =D
@Lilith666 píše:
@Whitedog jsem to sem omylem dala jako anonym, ale to je jedno. Každopádně už to mám třetí den. První den to byla klasická odřenina, samozřejmě vydesinfikováno, umyto a přelepeno náplastí. Teď se na tom právě udělalo to něco, nevím vypadá to jako puchýř, ale je to tvrdé a hrozně to bolí. (začuněnou ruku jsem teď měla od náplasti před umytím) @broskvová zmrzlina Jojo, já řekla chlapovi =D
Zrejme je tam hnisava kapsa, chtelo by to otevrit a vycistit.
Ale ta Betadine mast v tluste vrstve to umi vytahnout taky, melo by to zabrat.
@Lucie_Sx dnes jsem s tím byla na chirurgii, dostala jsem atb a nějakou mast. Mám to každé ráno převazovat a v úterý kontrola. ![]()
@Lilith666 píše:
@Lucie_Sx dnes jsem s tím byla na chirurgii, dostala jsem atb a nějakou mast. Mám to každé ráno převazovat a v úterý kontrola.
tak ať se ti to hezky hojí ![]()
@Hobitka bylo to ve zprávě, tak asi ano. Myslela jsem si, že to nic nebude, ale dnes už jsem rukou, respektive dlaní a zápěstím sotva pohla, bolest vystřelovala až k lokti.
@stinga děkuji moc. ![]()
@Lilith666 píše:
@Lucie_Sx dnes jsem s tím byla na chirurgii, dostala jsem atb a nějakou mast. Mám to každé ráno převazovat a v úterý kontrola.
Tak na chirurgii to vzdycky berou preventivne dukladne, no.
Priste tu masticku hned, driv nez se to vymkne.
@Lucie_Sx No právě, že tohle byla soukromá chirurgie a tenhle doktor jen tak antibiotika nedává.
Ahoj, nechci být u doktora za magora, ale upadla jsem na asfaltu a sedřela si ruku. Bolí to, je to oteklé a mám tam takovou tvrdou bílou bouli, přijde mi to oproti druhé ruce i nateklé. Nevím, zda by to mohl být zánět a bude potřeba to nějak vyčistit a nebo to zvládnu doma s obvazem a framykoinem? Co myslíte?