Úraz nosu - hematom septa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
59
28.5.24 19:48

Úraz nosu- hematom septa

Dobrý večer, nevím kde se zeptat. Dnes v práci jsem měla úraz. Zvrtla se mi noha a spadla jsem špičkou nosu na lavičku. Mám septum s hematomem vlevo, anteriorně prohnuté doleva. Najde se tu někdo kdo měl stejný nebo podobný úraz?? Operaci se asi nevyhnu…Děkuji předem za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8622
28.5.24 20:23

Syn spadl téměř přesně jak ty. Měl vybocenou prepazku, na ni hematom, praskle nějaké cévy, otok… vypadalo to šíleně, operací taky strasili. Ale po opadnuti otok, zahojeni cév a vstřebání hematomu se i přepážka vrátila tam, kam má. Byla vybocena prý tím hematomem a otokem. Trochu krivo ji má i teď, ale jen malinko, žádné problémy to nepůsobí, bude se to ještě hlídat jak poroste. Takže být tebou teď nedělám závěry a počkám na zahojeni měkkých tkání. Samozřejmě pokud tu prepazku nemáš hnutou moc, něco s chrupavkou, kostmi atp, ale to nepíšeš. Dej tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
28.5.24 22:02

@Midaku
Dobrý večer, děkuji za odpověď. Otok se m8 zvětšil. Beru Atb. a do druhé dírky kapu Sanorin. Včetně tamponády mám v nosu " plastové křidélko" na tu poraněnou přepážku. Tak doufám že mi to spraví křivost. Já už před 19 lety jsem měla plastiku septa. Té samé dírky. Ale kdybych měla mít teď kvůli úrazu křivý nos, špatně se mi dýchalo, nebo bych chrápala. Tak půjdu klidně na operaci znovu. Jak dlouho měl syn otok? Ledoval to??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
29.5.24 09:20

Litali jsme po nemocnici snad měsíc.. otok měl minimálně týden, možná i víc, bylo to vidět dlouho a i kdyz uz to zvenku bylo OK, vevnitr se to jeste hojilo. A celou dobu se právě čekalo, jak bude nos vypadat, jak se mu bude dýchat, jak bude vypadat ta přepážka atp. Než se všechno zahojí, nelze dělat žádné závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
29.5.24 18:50

@Midaku Já mám teď den po úrazu, nos ještě víc nateklý. Zítra jdu na výměnu tamponády. Asi se mi zase hematom nasál krví nebo hnisem?? Nevím…ale jinak mě to vůbec nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák