Úraz rtu - jak pomoci?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
138
7.11.22 16:36

Úraz rtu

Pěkný podvečer, před dvěmi dny jsem spadla na cestě po tom, co se mi rozeběhl pes, já to neustála, spadla a o cestu si sedřela ret, samozřejmě mi tekla krev. Včera ráno jsem se vzbudila a ret nateklý, jako by mi měl prasknout.
Od včera to leduju, včera jsem si koupila v lékárně hemagel a nějaké tabletky na otoky. Dnes jsem si byla pro activon tube s medem, abych ránu mohla co nejvíce mazat. Kamarádka mi ještě přinesla čaj, megafyt pharma bylinkový se šalvějí, s tím, že si do studeného čaje mám namáčet tamponek a přikládat.

Posílám fotky pro představu, 1. Z rána, 2. Teď namazaná activem. Řekla bych, že mi to zase docela splasklo.

Jsem mladá, nerada bych měla nevzhlednou jizvu, nevíte co dělat, abych tomu co nejvíce napomohla? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
7.11.22 18:02

To se zahoji. jizvu mit nebudes. obskurni masti nemazej, caj na to nelej, jen si tam zavleces infekci. Sprchovala bych to chlorovanou vodou a nechala na vzduchu, udelaji se strupy a vyloupou se.
mazat max framykoinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14658
7.11.22 18:47

@Pudloslava Ano Hemagel bys nedavala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.11.22 19:30
@Janča6 píše:
@Pudloslava Ano Hemagel bys nedavala?

možná okolo toho defektu, ne do otevřené rány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
7.11.22 19:32
@Pudloslava píše:

Mě právě bylo řečeno v lékárně, že to udělá ochrannou vrstvu, která se pak bude lépe zacelovat a bude chránit před okolními vlivy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14658
7.11.22 19:33
@Pudloslava píše:

Diky. Je fakt, ze do hluboke otevrene rany jsme ho taky nedavali. Na povrchove poraneni je ale ok, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.11.22 19:41

Aha, tak pardon, já si to spletla s gelem na rozpouštění krevních sraženin, tohle je na oděrku v pohodě. (podle názvu jsem odhadla, že to bude mutace heparoidu a nekoukla se, na co to opravdu je), omlouvám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák