Řekla jsem svůj názor, sestra se urazila.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.4.25 15:12

Omluv se sestře. Už tak je určitě smutná a ve stresu z toho, že je její dítě pomalejší. To víš, že je těžké si to přiznat. Ty jako rodina bys jí měla být oporou a být citlivá a mít pochopení. Já bych se nad to povznesla a omluvila se. Může vás to sblížit. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
24.4.25 15:25

Takticka, netakticka formulace vzdy odpovedam „Nepytaj sa otazky na ktore nechces pocut odpoved“

Takticke, korektne a politicky spravne formulacie patria do prace a diplomacie a doma sa bavime normalne ako ludia (teda aspon v mojej bubline).

Edit: Omlouvat sa nebudem, nieje za co, chcela pocut moj nazor a jej nesuhlas s mojim naozrom nieje dovod na omluvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
24.4.25 15:51

Nevim, no. Chtela znat uprimny nazor, ale mezi uprimnosti/asertivitou a hrubosti je porad rozdil. Priblbly vyraz jsi mohla spolknout. Omluv se ji, popis, jak jsi to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.4.25 16:37
@Pirek píše: Více

jestli je to dost ofiko, mozna by to melo byt alespon někde na nástěnce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.4.25 16:38
@Keyllah píše: Více

vyjma vlastnich :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
24.4.25 17:27

A o empatii jsi někdy slyšela? Vše se dá formulovat tak, aby to neranilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15263
24.4.25 17:32

Přiblblý výraz ani nemusí souviset s inteligencí. Znam 11 letého chlapce, který má iq nadprůměrně, vyniká ve spoustě oblastech. Tváři se, ale jak mimoň, pusu porad pootevřenou, brýle, vyjeveny výraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
24.4.25 17:45
@Anonymní píše: Více

Jestli ses fakt rozhodla říct sestře, že její dítě má „přiblblý výraz“ a teď se divíš, že se urazila a ještě to píšeš sem, tak tu nehledáš radu, ale alibi, jak si udělala dobře.

Upřímnost není ale to, že máš být necitlivá až hrubá. To, že se tě někdo zeptá na názor, ještě neznamená, že máš vypustit vše, co si myslíš A pokud sestra řeší, že její dítě má odklad, tak je to pro ni citlivé, nejisté období… a ty tam napálíš něco, co zní jak výňatek z posudku z minulého století…A teď ještě sbíráš lajky na eMiminu, jestli to jako bylo správně… :roll:

Ne, nebylo. Nejde o to, jestli máš pravdu, ale jak ji podáš. Zvlášť když jde o dítě v rodině. Takže omluva není ztráta důstojnosti. Je to základní slušnost, když víš, že jsi to přepískla. A jestli tohle potřebuješ slyšet od cizích lidí na internetu, možná je na čase zamyslet se, proč ti empatie vypla nejen už při psaní tady, ale i před sestrou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
24.4.25 17:56

Nikdy bych to o nikom z rodiny neřekla. A já bych si to ani nemyslela. Co já jsem abych věděla jak se má kdo tvářit a co už je spatně. Je nutné každého posuzovat a vynášet soudy když víme nic? Sestře bych řekla, že nejsem odborník a nejsem s nimi doma. Co jste to za rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12613
24.4.25 17:56

No tak pujdu dost proti proudu, ale ac jsem v rodine hodne hodna, tak byc sestru snad poprve v zivote asi sproste servala a dlouho bych ji nechtela ani videt. Jako rici ze se mi dite priblble tvari tak se neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10987
24.4.25 18:55

Priblbly výraz, je od tebe jako sestry kruté.
Buď jsi hodně mladá a nemáš děti, nebo je tvá eq na velmi nízké urovni - tvůj psaný projev tomu odpovídá.
Na druhou stranu ani sestra není úplně v pohodě.
No, pořád říkám, že pokud se pořád někdo něco ptá, tak se i leccos dozví, teď už jsi poučena, že mlčeti zlato…
Je dobré se z toho ponaučit a věř mi, že 9 z 10 lidí upřímnost neunese, i když tvrdí, že ano a jsou to takoví ti nejvíce urputni jí slyšet.

Nevím, za co jste zvyklí se omlouvat, všeobecně tady ty ublizenosti po rodině jsou pakárny, do kterých se vůbec nezapletam a vůbec mi necini problém se s kýmkoli z rodiny nebavit, než abych řekla pravdu, kterou nemusí unést, i když ji povíš „lépe“.

Takže je to na tobě.
Buď si stojíš za tím co jsi řekla a hlavně jak jsi to řekla nebo ne, je to jednoduché.
Muzes se jí omluvit za to jak jsi to řekla, ale proč ne.
No a příště si dávej pozor nejen na to, co říkáš, ale i jak to říkáš…
Samotné sdělení nemusí být tak fatální, ale to co jsi způsobila v hlavě tvé sestry je prostě slušně řečeno netaktní a až buranske, ale nevím, jak moc to umíš rozlišit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10987
24.4.25 18:59
@lilith1 píše: Více

I když bys podprahově tušila, že má pravdu?
To je taky taková nedospělá reakce.
Blbé je, že některé matky nechtějí videt, co vidí ostatní, byť je to do očí bijící…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12613
24.4.25 19:01
@Trojlístek píše: Více

Ja bych to takhle hnusne a krute nikdy nikomu nedokazala rici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.25 19:18

Formulace priblbly výraz je za mě už moc. Mám taky neteř, co má občas priblbly výraz, není nejbystřejší, nemá zájmy, ale rodičům to nemám potřebu takto přímo sdělovat. Maximálně jsem na dotaz řekla, že souhlasím s odborníky a myslím si, že ji nečeká akademická kariéra.
Vše se dá řict slušně. Je to rodina, ale to neznamená, že v rodině budeme na sebe hulváti. Taky se klidně o svém dítěti vyjádřím, že je mimoň, ale když se jedna příbuzná vyjádřila, že bude asi dost priblbly, tak jsme omezili styk.

• Citovat
  • Upravit
10987
24.4.25 20:35
@lilith1 píše: Více

Já asi takto taky ne, když nad tím tak přemýšlím a představím si tu situaci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová