Urážka od babičky

Anonymní
29.11.21 22:24

Urážka od babičky

Ahoj ženy, můžu se prosím svěřit?

situace z názvu tématu se stala už v létě. Byla jsem se svým synem u babicky a dědy na chatě, je to tam super, mám to tam ráda. Ale… moje babička je děsná, je zlá, všechno musí být po jejim, ona ví všechno nejlíp. No a stala se věc, úplná maličkost, nakrojila sem jiný bochník chleba, než byl načatý. Uvědomila jsem si to a normálně jsem se omluvila načež ona odpoví, to seš teda d**ebil. V tu chvíli jsem byla jak opařená a nevěděla jsem, co říct. :(

Poslední dobou na to myslím často a je mi to fakt líto, asi ji připomínám mojí mámu, se kterou se nestykaji.Co mě alw štve ještě víc, je to, že k mými bratranci a sestřence se chová jak milius (ti jsou tedy mladší, 5 a 7 let). Až poslední dobou se dá říct si uvědomuji, jací lidé doopravdy jsou.

Prosím nechat anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
29.11.21 22:28
@Anonymní píše:

situace z názvu tématu se stala už v létě. Byla jsem se svým synem u babicky a dědy na chatě, je to tam super, mám to tam ráda. Ale… moje babička je děsná, je zlá, všechno musí být po jejim, ona ví všechno nejlíp. No a stala se věc, úplná maličkost, nakrojila sem jiný bochník chleba, než byl načatý. Uvědomila jsem si to a normálně jsem se omluvila načež ona odpoví, to seš teda d**ebil. V tu chvíli jsem byla jak opařená a nevěděla jsem, co říct. :(

Poslední dobou na to myslím často a je mi to fakt líto, asi ji připomínám mojí mámu, se kterou se nestykaji.Co mě alw štve ještě víc, je to, že k mými bratranci a sestřence se chová jak milius (ti jsou tedy mladší, 5 a 7 let). Až poslední dobou se dá říct si uvědomuji, jací lidé doopravdy jsou.

Prosím nechat anonym.

Babička není dáma, patrně ani nebyla. Ženská na určité společenské úrovni toto z pusy nevypustí. Není povinné, aby jsi k chovala nějaké vřelé city.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.11.21 22:31
@Anonymní píše:

Prosím nechat anonym.

Musíš tam jezdit, když Ti návštěvy evidentně nedělají dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
29.11.21 22:58

No někteří lidé když stárnou, tak začínají být protivní na okolí a čím více jim vnoučata dospívají, tím více věcí si k nim dovolí. Moc by mě tedy nepřekvapilo, že k těm mladším je to ještě takovéto babičkovské a k těm starším už takovéto víc dospělácké. Moje babička je zlata, hodně nás hlídala, skvěle vařila i pekla a já o ni měla vždycky děsně naivní představy. Když jsem dospělá do věku, když už jsem začala vnímat ty vztahy mezi dospělými (a hlavně jsem to začala skutečně po pubertě vstřebávat), zjistila jsem jak zákeřná a zlá umí být. No a jak jsem dospěla začala být protivná i na mě. Přestože ji mám moc ráda, mám v sobě s ní krásně vzpomínky, tak si na druhou stranu plně uvědomuji jaká je jako člověk. Teď už je ji přes 80sát, a je protivnější a zlejší než kdy dřív. Občas z ní vypadnou fakt perly a mám pocit, že si na stáří i víc užívá urážení druhých, protože se může vymluvit na stáří :lol: já to beru jedním uchem tam a ven, občas se ohradím když už je toho moc. A víš co, už má několik pravnoučat a chová se k nim přesně tak jako k nám když jsme byly děti, naprosto skvěle a vřele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
29.11.21 23:37

To od ní tedy nebylo hezký, ale netrap se tím, vzpomínky máš určitě i hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.21 15:13

Babi asi pracovala u dlaždičů, co? Normálně bych se jí na to příště zeptala, kdyby zas měla takové trapné poznámky. A teda tos měla docela „štěstí“ na slovník, ta naše (taky babi), používala jen ta nejsprostší slova (ať už na svou dceru, partnerky našich bratranců nebo jakékoli jiné ženy, zkrátka ač byla sama žena, tak ženy nenáviděla)…no já si před pár lety vyslechla od svých tchánů, že jsem připos. r.aná, když nechci muži koupit venkovní akrylátovou vířivku (cca 150 000 :-D, tehdy jsme zrovna dostavěli barák, založili zahradu, já na rodičáku, muž pracující na plný úvazek, ale měl holt sen, že chce hned vířivku, ty peníze jsme měli, ale já je držela kdyby náhodou byl výpadek příjmu, jaksi milému muži nedošlo, že lidi mají mít bokem 5 výplat a ne žít z ruky do huby, že), tak jsem byla za tu zlou a zasloužila si jen jejich opovržení…prostě lidem (a zvlášť stárnoucím) se nikdy nezavděčíš. Já jim tehdy řekla, že jsem realista, vířivka bude později, až na ni našetříme a prostě musíme mít něco v záloze, ale oni si stále mleli svou…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová