Jak jste na tom s vaší tchýní?

Anonymní
27.11.21 11:54

Jak jste na tom s vaší tchýní?

Čau holky, chci se zeptet jestli to má někdo podobně nebo je chyba ve mně, protože už opravdu nevím a šílím z toho. :zed:
Manžela miluju nadevše, ale problém je jeho matka! Nemůžu ji vystát!
Mame skoro roční mimčo a do té doby než se narodilo jsem o tchýni ani nevěděla. Teď teda přijede jednou do měsíce, ale stojí to za to. Nějaké hlídání z její strany nehrozí, moje mamka má zdravotní potíže, takže sem tam pohlídá, ale chápu, že tocnejde nějak často, tudíž jsem na malou úplně sama, chlap 6 dní v týdnu v práci, většinou se vrací až večer.. Malá je fakt turbo dítě, no co vám budu povídat :mrgreen:.. Člověk se celý den nezastaví, tak už z toho začínám být docela dost vyčerpaná.. Ale k věci..
Po porodu jsem měla nějakou poporodní depku, která trvala cca půl roku.. Nejhorší to bylo těch 5 měsíců.. Kdy jsem byla fakt mimo.. Musím teda říct, že i v takovém stavu jsem se o malou starala hezky, ale já jsem na tom byla bídně.. Nejedla jsem, furt jsem brečela, domácnost celkem stála.. Někdy jsem uvařila, ale málokdy.. No to mi taky tchyně dala pěkně vyžrat.. A trvá to doteď.. Bombraduje manžela telefonátama co bylo k obědu, co vařím, co dělám.. Jednou o víkendu tu byla a manžel mi pomáhal s praním, dával prádlo do sušičky a tchyně říká malé..,, (jméno malé ), počkej, musíme počkat až tatínek dodělá maminčinu práci " 8o no úplně jsem čuměla.. Teď minulý týden zase.. Manžel byl doma tak jsem si umyvala okna, a prostě tak celkově drhla byt a malé jsem výjimečně dala skleničku.. :oops: a ona,, řekni mamince ať ti radši něco uvaří".. 8o a je toho teda mnohem víc, ale už tak je to dlouhé a ani se mi to nechce vypisovat..
No prostě ta baba mě stojí půl zdraví, ale je to manželova mamka, takže chápu, ze tu jezdí a musím s ní nějak vycházet, ale ufff :zed:.. Máte to někdo podobně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3056
27.11.21 12:06

Já takovou tchyni naštěstí nemám, ale kdyby jo, tak vím, že bych si takový narážky nenechala líbit a vždycky jí na to něco řekla. Ono jí to třeba přestane bavit když uvidí, že se bráníš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
27.11.21 12:07

Zalezi, jaka jsi povava. Bud to pust jednim uchem tam a druhym ven. A nebo ji na to neco rekni. Nelibi se ji, ze mala doszala sklenicku. Tak at si ji babicka vezme pres obed k sobe a uvari a ty muzes v klidu uklizet. Nebo ze tatinek dela mamincinu praci. A co je teda tatinkova prace? To pradlo snad nebylo i jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
27.11.21 12:10

Proč na to nereaguješ? To při těch narazkach jen mlčíš nebo co děláš? Není nic jednodussiho ji asertivně odpalkovat… třeba zase přes malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.11.21 12:10

No tak dokud budeš mlčet a její chování tolerovat, tak se nic nezmění…tyhle řeči bych si líbit nenechala a ozvala se…kdyby měla moje snacha poporodní depku, tak si troufám říct, že bych se jí snažila pomoci…a to vím předem, že žádná moc hlídací babička nebudu…ale nepomoci a ještě mít blbé kecy, to je trochu moc…a ne, nemusíš s ní vycházet…někdy to prostě nejde…mohla bych ti vyprávět…já jsem to vyřešila tak, že je prostě škrtnutá a už 17 let jsme se neviděly…svoje poslední vnouče viděla, když mu byli 3 týdny…a v létě bude plnoletý ;) ten ani neví, že někde nějakou babičku má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.11.21 12:14

Prosím tě, že to řešíš, takový žabomyší války. Máš jí tam jednou za měsíc, to je v pohodě únosná frekvence, odpal jí něčím trefným a je to. Třeba jo, mohla bych něco uvařit, ale to je moc práce, já si radši lehnu,… Taky jsem měla období, kdy jsem tchýni nemusela, pak si to nějak sedlo, přestala jsem řešit ptákoviny, beru jí jaká je a je mi mnohem líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
27.11.21 12:14

Ne, nemám potíže s chlapovo mamkou, mám ji ráda. Je to i o vzájemném respektu a komunikaci 🤷🏻‍♀️ Jinak k mé domácnosti, první dítě SC, moje mamka přijela na 14 dní a pak sem byla sama ( celá rodina žije přes 300 km daleko ). Druhé dítě SC, sama dá se říct od začátku. Doma sem nějak fungovat musela, muž je OSVČ a dělá ve stavebnictví, takže denně pryč a přes sezónu bouchá přes víkendy fušky. Jinak jeho mamča bydlí sice za městem, ale aktivně pracující a moje mamka, to už sem psala :kytka: Hele byl nějaký problém už když si s manželem chodila? Nebo máš tyhle pocity až co se narodila malá? Zkoušela si s ním o tom mluvit, nebo přímo s jeho mamkou? Nemám ráda slovo tchýně, proto furt píšu jeho / její mamka, pardon :D

• Citovat
  • Upravit
4263
27.11.21 12:16

Supéééééér. :palec: :palec: :palec: 110 kilometrů. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.11.21 12:18

@shadowbabe Já jsem se třeba hodně let snažila s ní vycházet…moje rodina moc nefungovala, takže jsem měla i touhu mít kolem sebe rodinu, pro děti prarodiče a mít kam chodit na návštěvy… ;) bohužel někdy to fakt nejde…u nás byl problém už když jsem s manželem chodila, ale já jsem si říkala, že taková krawka snad být nemůže a snažila se dost dlouho…no může, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.21 12:19

Dík holky za rady, já jsem prostě taková blbá povaha, že se nerada hádám.. :zed:. Jo vím, že když jí nic neřeknu, tak se nic nezmění.. Na tom budu muset opravdu zapracovat.. Ale prostě vůbec nemám chuť s ní vůbec mluvit :mrgreen:.. Nerozumí si ani s naší stranou rodiny a prostě nějaké větší rodinné setkání to bývá vždycky pohroma.. Přitom její mamka, manželova babička to je super ženská a tu mám moc ráda..

• Citovat
  • Upravit
34473
27.11.21 12:22
@Anonymní píše:
Dík holky za rady, já jsem prostě taková blbá povaha, že se nerada hádám.. :zed:. Jo vím, že když jí nic neřeknu, tak se nic nezmění.. Na tom budu muset opravdu zapracovat.. Ale prostě vůbec nemám chuť s ní vůbec mluvit :mrgreen:.. Nerozumí si ani s naší stranou rodiny a prostě nějaké větší rodinné setkání to bývá vždycky pohroma.. Přitom její mamka, manželova babička to je super ženská a tu mám moc ráda..

A myslíš, že to něčím změnis? Nezměníš. Prostě jí ber jako rýpavou babu, odpálkuj jí a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.21 12:24

@shadowbabe Měla takové narážky už předtím, ale to jsem prostě nějak vypouštěla.. Teď využila toho, že jsem toho půl roku fakt byla taková nijaká a furt mi to předhazuje.. Proto se asi neumím nijak bránit, protože v jistém smyslu to beru jako svoje selhání i když vím, že bych neměla..

• Citovat
  • Upravit
5913
27.11.21 12:34

Jako upřímně, já jsem zastáncem toho, že každý si řeší svou část rodiny. Stejně jako já bych nenechala moje rodiče urážet mého manžela, tak to platí na druhou stranu. Takže jak na to reaguje tvůj muž? Můj manžel už by ji vpálil, že si nepřeje, aby měla takové průpovídky a už vůbec ne v přítomnosti našeho dítěte… Samozřejmě, že bych se ozvala i sama, jestliže bych měla neschopného manžela, ale dávám přednost tomu, že si to vyřeší dítě s rodičem, jelikož ten vztah a míra přijetí stížnosti se mnohem lépe vstřebává. S tchyni mám velmi dobré vztahy, má své mouchy, ale kdo je nemá že. Na druhou stranu do života se nám nes.ere, radu dává jen na vyžádání a respektuje to jak chceme žít. Hlídací babičku nemám ani jednu. Máma pracuje a tchyně se na to necítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.21 12:35

Ja mam takového tchana. A před x lety jsem tu zakládala podobnou diskuzi. Za těch pár let se toho dost změnilo. Ale ne moje nebo jeho povaha. Ale naše vnímání se navzájem. Ja jsem pochopila, že někteří lidé mají rejpani a blb… keci v sobě a nemůžou si to odpustit. A že je lepší nevidět-neslyšet a jet dal. Jak říkáš, je to vaše rodina, tak je někdy lepší držet pusu a krok. Alespoň než se za nima zaklapnou dveře. Na druhou stranu i tchán pochopil, že,,ženská proti vodě, utáhne tři lodě", takže pokud nebude vycházet se mnou, nepochodí ani u syna. Ale jak říkám, chtělo to hodně let. Držím moc palce :palec:.

• Citovat
  • Upravit
684
27.11.21 12:41

Tchýni je potřeba velmi důrazně nastavit hranice a v žádném případě už neposunout. Nutná je i spolupráce manžela. Období po porodu si nevyčítej, je to prostě těžké, dělala si, cos mohla. Okolí ti mělo být oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová