Úrazové nebo životní pojištění pro dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Úrazové nebo životní pojištění pro dite?
Hezký večer ![]()
Máme dceru které budou teď 3 roky, jaké pojištění udělat? Urazove nebo životní? A u koho máte? Předem moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V tomto věku úrazové. Životní je na to, kdyby se něco stalo, aby partner, případně děti nezůstali bez peněz. A je dobře mít pojištěné i drobnější úrazy, u dětí je to hned a jsi doma na OCR ani nevíš jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme úrazové. Je to nějaký balíček, kde je celá rodina.
Metlife máme. Životko máme dospělí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na syna máme takovou pojistku jak se říká na blbost.
Od 4 let.
Jednou jsme využily na rozbité brýle spolužákovi.
Platíme 330;-/rok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
V tomto věku úrazové. Životní je na to, kdyby se něco stalo, aby partner, případně děti nezůstali bez peněz. A je dobře mít pojištěné i drobnější úrazy, u dětí je to hned a jsi doma na OCR ani nevíš jak.
Naopak, mít pojištěný drobný úrazy neskutečně pojistku prodražuje. Má smysl mít pojištěný závažný onemocnění, úrazy s delší dobou léčení a dlouhodobý očr. Na zbytek je finanční rezerva.
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
Naopak, mít pojištěný drobný úrazy neskutečně pojistku prodražuje. Má smysl mít pojištěný závažný onemocnění, úrazy s delší dobou léčení a dlouhodobý očr. Na zbytek je finanční rezerva.
moje děti tedy mají i drobnosti, platíme 4 lidi (2+2) asi 1000 měsíčně a je to fajn, když se dítku něco stane a přijdou mu pak peníze, má radost, něco si koupí… Jsou to jejich peníze, nesahám jim na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea píše:
moje děti tedy mají i drobnosti, platíme 4 lidi (2+2) asi 1000 měsíčně a je to fajn, když se dítku něco stane a přijdou mu pak peníze, má radost, něco si koupí… Jsou to jejich peníze, nesahám jim na to.
Dost pochybuju, že za tuhle cenu máte kvalitně nastavenou pojistku a že vám řeší opravdový životní průšvihy. Pojistka je proto, aby kryla výpadek příjmů živitele, ne traktůrky na odřený kolena.
- Citovat
- Upravit
@Amalthea tyjo, máme taky 2 dospělý a 2 děti, fakt na leccos, a platíme o dost víc. Ale je fakt, že nám to mírně prodražuje lezení, který je vedený v nějakejch tabulkách jako rizikový sport ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Dost pochybuju, že za tuhle cenu máte kvalitně nastavenou pojistku a že vám řeší opravdový životní průšvihy. Pojistka je proto, aby kryla výpadek příjmů živitele, ne traktůrky na odřený kolena.
Ale tahle diskuze je o úrazovce pro děti, ne o rodičích.
Zatím jsem spokojeni, přetrhané kolenní vazy pokryla pěkně, s nemocenskou to dalo dohromady cca příjem. Já nic zásadního nepotřebuji, dokud jsem při vědomí, pracovat více méně můžu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli já to beru tak, že když už se to platí, tak to může pokrýt vše. U naší je plnění 200 za den a platí jakýkoliv úraz. Celkem kolem 2000Kc za měsíc pro všechny s tím, že my s manželem tam máme řešený i výpadek příjmu děti jen úraz a nemocnici myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Přesně tak. Vždy, když tady čtu o pojistkách, tak mě zaráží, že všichni řeší (drobné) úrazy, ale třeba pojištění invalidity jim přijde zbytečné. Pokud někdo nemá rezervy na to, aby pokryl výpadek příjmu při očr, krátkodobé neschopnosti atd, tak si nedovedu představit, jak by řešil opravdu velký průšvih.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme úrazovku 2 dospělí + 3 děti v jednom balíčku. Je tam vše, co má být (malé a velké potíže). Teď jsem posílala minulý týden papíry za nalomený prst dcery. Nám pojistku dělal manžela strýc. Takže tam ve finální částce byla jeho sleva. I kdyby ne. Tak budeme mít stejný balíček. Je mi jedno, kdo má nebo nemá menší záležitosti v pojistce. Je to každého věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše:
Myslím, že se pleteš. Stačí, aby tě srazilo auto/autonehoda, nebo se ti stal nějaký úraz (stačí špatně šlápnout a kotník je v háji), a nebo tě dlouhodobě chytla záda (vyhřezlá ploténka) a je vymalováno.
Nepletu, kotník ani plotýnka mi v práci nebrání
ale to jedno, máme to nastaveno tak, jak to vyhovuje nám, cena je nízká přes velmi dobré známosti v oboru.
Dotaz zakladatelky zněl na pojištění dětí a já říkám, že máme a máme tam i drobnosti a peníze z pojistného plnění nechávám dětem. Toť vše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit