Ureaplasma v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2698
17.2.14 16:30

Ten jsem četla, ale nějak mi teda nepomohl :( no nevadí jdu hledat jinde info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.2.14 18:05

U mě byla ureaplasma zjištěná v podstatě náhodou, jsme sledovaná pravidelně na urologii, po odběru zhruba ve 32tt mi to zjistili a nasadili ATB. Den na to jsem skončila v nemocnici kvůli tuhnutí břicha, kam mě poslala gynekoložka. Tak si mě tam nakonec skoro týden nechali a plašili s předčasným porodem. Nevím jestli primárně kvůli tuhnutí nebo ureaplasmě. Každopádně doktor se dost divil, že mi urolog ty ATB dal, ještě k tomu na 9 dní, když se dávají většinou jen na tři, prý by se to dalo v pohodě přeléčit až po porodu.. Tak už jen čekat, co se ukáže při dalším odběru na urologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.6.14 09:45

Ahoj, mám tento problém taky, gynekolog mi to zjistil asi ve 13tt, přesně nevím ale atb jsem dostala až v 18tt na deset dní. Netuším kde se to vzalo ale podle jednoho článku to má v těle 80% populace. Gynekolog mi na to nic neřekl, jen že to sou ureaplasma, ani sem to nezkoumala na netu až po léčbě, sem byla zvědavá co to vlastně je a kde se to vzalo. Musíme ještě přeléčit partnera. Mám ted strach, tvrdne mi břicho asi poslední 3 týdny, ale netuším jestli je to tímto, nebo to způsobuje zácpa a nadýmání kterým trpím už dlouho :( Doufám že kdyby to bylo nebezpečné že mě na to doktor upozorní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
10.12.14 14:14

jak to dopadlo...

Ahoj, zakládala jsem tuto diskuzi, tak bych jen chtěla informovat, jak to dopadlo… Já jsem atb nakonec nebrala. Nakonec jsem porodila v 37tt - ptala jsem se, zda to mělo souvislost s tímto a nikdo mi to ani nepotvrdil, ani nevyvrátil… Důvodů prý může být více a že by něco přímo ukázalo na ureaplasmu, to ne… Já jsem nakonec byla přeléčená v rámci porodu, kdy jsem dostávala atb do žíly, partner se přeléčil hned poté atb. Takže tak. Každopádně před dalším mimčem se nechám „otestovat“ dopředu ještě předtím, než se začnem snažit, abych tomuto předešla… Mějte se a všem přeju, ať jste zdraví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.16 20:41

Ureaplasma na začátku tehotenstvi

Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat, jsem asi ve 4tt a mám ureaplasma, otěhotnět jsem musela pár dni před prvni návštěvou gynekologa kdy mi z vyteru zjistili toto onemocnění, byla jsem léčena antibiotiky jak orálně tak vaginálně, hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem antibiotika musela vysadit a dostala jsem prášky na podporu tehotenstvi, prvni 3 dny jsem trpěla bolestmi v podbřišku, teď se to lepší, ale mám strach, že o to přijdu, protože jsem díky ureaplasma měla přerušeny 2. Cyklus. Za pár dni jdu na krev aby se potvrdilo, že se plod vyvíjí, ale spíš mám obavy. Má někdo s tímto zkušenosti? Díky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.16 19:46

Ahoj, poradíte někdo, kdo jste měl ureaplasmu, kromě atb. ještě nějaký bylinky nebo podpůrný léky, cokoliv co vám v léčbě pomohlo. Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
97
24.8.16 10:45

Zdravím maminky
Taky mi byla zjistena ureaplasma pred 2dny dosly vysledky a dnes jsem si sla pro prasky dostala jsem Antibiotika Azithromycin 3krabicky po 3praskach 3dny brat a 3dny pauza..jsem ted 27+5 a mam strach z predcasneho porodu uz i tak mam zmensene hrdlo na 25mm a z toho taky hrozi pred. porod tak mam z toho nervy akorat :( a z tech antibiotik nejsem moc nadsena ze je mam na tak dlouho muze to uskodit nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
24.8.16 12:38

@JayLee
Driv my to bohuzel nezjistily taky si myslim ze sem to musela met uz pred tehu jelikoz s partnerem ted nespime co jsem tehotna ale na preleceni ho moje dr poslala takze se s tim bude lecit i partner. Ale i tak me to trochu vystrasilo a budu doufat ze bude vse v poradku a ze antibiotika ani bakterie male nic nezpusobi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
24.8.16 14:41

@Nikca676 Mela jsem to same + mycoplasma ve 32. tydnu. Leceno stejne jako u tebe. Taky to driv nezjistili. Maly se narodil 37+0. Ted ma 2,5 roku a je v poradku. Tech antibiotik se neboj, je to mensi zlo nez ta infekce sama. A ten stres taky neni pro mimco nejlepsi. Neboj a ver, ze to bude OK :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
24.8.16 18:03

Dekuji vam moc za vase zkusenosti a nazory :) to cloveka vzdy uklidni tato stranka je vazne super clovek tu vazne najde snad cokoliv ho napadne je to super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
25.8.16 21:08

Jinak ja kdysi tez psala ohledne teto problematiky. Brala jsem jak rekli 3 dny a pak 3 dny pauza. Zabralo to. Chlap prelecen taky u sveho obvodniho. Maly sel vyvolavane skrz tu preeklempsii takze u nas teda na porod nepomohly atb. Maly ma dva a pul roku a je to nejzdravejsi klucina v okoli. Atb na nem prozatim nic nezanechaly ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
1.7.19 22:14

Zdravím.
Holky, která jste měla pozitivní ureaplasmu v těhotenství, kdy jste rodily? Předčasně nebo normálně v termínu? 2 týdny zpět jsem byla u doktorky s bolestí v podbřišku, zjištěná mykóza (jinak bez příznaků), čípek 36 mm (24tt). Další týden na kontrole mykóza ok, ale čípek se zkrátil na 25 mm, tak mě poslala na kontrolu ještě do nemocnice. Dělali mi stěry a dnes jsem si volala pro výsledky. Mám hraniční hodnotu ureaplasmy, budu si vyzvedávat atb, to je v pohodě. Hlavně se bojím toho čípku, zítra jdu na kontrolu ke své doktorce, tak uvidíme. Ale právě asi dva dny mě zas bolí ten podbřišek. Holky, která jste měla podobný problém, uklidněte mě, že můžu rodit v pohodě až v termínu? Samozřejmě budu ráda za jakoukoliv zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
1.7.19 22:18

Ještě jsem zapomněla dodat, pokud to má nějaký vliv, že netrpím absolutně vůbec na jakýkoliv záněty, mykózu jsem teď měla podruhý v životě a zánět močáku nikdy. Tak nevím, jak dlouho ty brebery můžu mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
15.7.19 16:42

Ahoj nevím, jestli je to pro tebe ještě aktuální, ale měla jsem ureaplasmu zjištěnou při obou těhotenstvích. Mimo těhotenství netrpím na žádné záněty, mykózy, výtoky, prostě nic… u prvního jsem atb nebrala a porodila o měsíc dřív. U druhého přeléčena atb, porod v termínu… po zkušenosti už bych si dnes ty atb vzala. prý se to v těhotenství stává často, sliznice je daleko náchylnější k jakékoli infekci než normálně… držím palce, at vše dobře dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
15.7.19 22:12

@a0b9 moc děkuju za zkušenost. :) atb mám už dobraný a čípek se už 2 týdny nezkracuje. Tak uvidíme. Kontrolní stěry mi teda nedělali, ale pokud to bude takhle držet, tak asi ani nebudou potřeba. Tak tfuj tfuj, ať vydržím co nejdýl 2v1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí