Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Shierly
Ahoj, velice by mne zajimalo, jak jsi s mimcem dopadla? Zda jsi rodila pred, nebo v terminu.? Mam take ureu a jsem v 37 tt. Snazim se ziskat info.co mne ceka pred porodem a po porodu. Vim, ze mohu drive porodit, ale spis mne zajima jak muze ovlivnit mimi po porodu. Zda ji muze chitit take, nebo mit ruzne infekce.? Co se clovek docita na intern.je velice rozporuplne.😢 Proto zjistuji jak dopadly maminy, co si tim uz prosly. Dekuji za odpoved.
@Mourk ahojky. Mě se v podstatě vlivem tý ureaplasmy „jenom“ zkrátil čípek. Podchytilo se to celkem brzo, přeléčila jsem se atb a od tý doby byl klid. Jenom mi pak teda pořád hrozili předčasným porodem. Nakonec jsem rodila den před termínem. Malýmu bude v pátek měsíc a nijak se to na něm nepodepsalo. Moje doktorka mi říkala, že tu ureu má hodně těhotných a pokud nemají nějaký problém, tak se to ani nezjistí, protože testy se na to běžně nedělají. Takže bych neměla strach, být tebou. Teď už klidně můžeš porodit a bude to v pohodě. 👍 hodně štěstí. 🍀
@Shierly
Dekuji za odpoved a gratuluji k miminku.
Ja byla prelecena uz 3× a stejne ji stale mam. Dnes mi bylo v poradne nemocnice receno ze to neni problem, ze uz po te dobe musim mit protilatky. A ze jsou mnohem horsi bakterie a strept., ktere se musi sledovat. Je pravda, ze mamina musi mit nejaky problem a urea to jeste zhorsi. Jsem toho prikladem z predchoziho predcasne ukonceneho teh. Kdy jsem mela nizko placentu, krvacela+ urea a predcasne mi odtekla plod.voda.Ale v tomto zatim vse ok. Takze snad i porod bude ok. Dekuji a preji hodne zdravi tobe i miminku. ![]()
@Mourk je fakt, že mě potom stěry už nedělali, tak nevím, jestli jsem se toho zbavila nebo ne. Každopádně jsem pak problémy už neměla. To předchozí těhotenství mě mrzí, muselo to být hodně těžký.
hlavně, že teď se držíš. ![]()
@Shierly
Kazdopadne po porodu a sestined.bych to chtela resit. Jak sebe, tak manzela ant.+ kontrolni stery. Abychom byli cisti. Uz jen z toho duvodu co muze zpusobit. Jak muzum, tak zenam. Smozrejme je nejnebezp. v tehot. Uvidim, co nam na to reknou lekari. ![]()
@a0b9 ahoj, chtela jsem se zeptat jak jsi nakonec dopadla a resila to🙏. Mam totiz uplne stejny problem jako ty i ty bolesti uplne totozne jako bych to psala ja.
Mam ureaplasmu na stridacku uz dlouho a ted se mi zase objevila v tehu.
Jsem 15 tt a vubec nevim jak to resit protoze kazdy ma na to nazor uplne jiny.
Ale uz jsem se jednou lecila s ATB a nepomohlo to vubec spis to bylo jeste horsi🤦♀️
@Teladradora ahojky…mam taky ureaplasmu ale boli me az pali bricho…drive prelecena ATB a vubec nepomohli…jeste horsi…..ted v 15 tt …nevis jestli je to stejne ikdyz mas potize?…tady v tech clankach se pise kdyz nemas zadne priznaky a to ja bohuzel mam:( …jako kdybych vedela ze mi pomuzou vemu si je hned ale cpat do sebe chemii cele tehu a bez ucinku me prijde silene….ale ten strach abych neco nepodcenila taky🤦♀️…moc dekuji za odpoved🙏
Ahoj, jsem v 28tt těhotenství byla mi zjištěna ureaplasma… Nasadili mi antibiotika bojím aby se to doléčilo do konce těhotenství… Četla jsem si že to můžu přenést na dítě a dítě mít následky… Teď mám obavy a stresy co bude máte stim některá zkušenost?
@Nik0508
Ničeho se nebojte. Vše bude ok.👍 Já 2013 ve 3 měs. krvaceni. Zjištěna urea v 5 m. Odtekla plodová voda. Doporučeno ukončení těhotenství. Z důvodu závažného poškození plodu. Mohla to způsobit ( já si myslím že ano, protože jsem ji chytla když jsem právě otěhotněla) Samozřejmě je to moje domněnka.🤷2019 opět v 5 m. zjištěna urea, byla jsem přelečená ant. Těsně před porodem opět potvrzená. Po konzultaci s lékařkou. Urea je pěkná potvora, může způsobit odtok plodové vody, ale samozřejmě nemusí.!!! Pokud ji máte už dlouho, má tělo protilátky 👍Jinak tuto potvoru má 80% obyvatelstva.Jste v 28 tt., do této doby bylo tehu v pořádku, a predevším Mimi je už schopné přežít. Důležité je nestresovat se, být v klidu. Nebojte se já se zbytečně nervovala, stresovala. A teď mám krásného 4 letého syna ❤️ ❤️ ❤️
Mne ve 29 TT odtekla plodová voda. Příčinou byla ureaplasma. Prokázala se z plodové vody. Do té doby bezproblémové těhotenství. Před těhotenstvím jsem občas trpěla na pálení při močení, ale moc byla kultivačně vždy OK. Dcera se narodila ve 30+3 TT, naštěstí zdravá, bez následků. Po přeléčení mne i manžela urea zůstala pozitivní. Zbavit se nám ji nepodařilo. Z dalšího těhotenství mám obavy, že se situace bude opakovat.
Já bych tedy antibiotika brala. V prvním těhotenství jsem je měla a v 14tt mi praskla voda. Těhotenství se muselo ukončit. Vyvolávaný potrat trval osm hodin. Co to způsobilo zjistili až po pitvě malého. Takže podle mě není o čem přemýšlet.
Samozřejmě, ze jsou to mrchy a rady se vrací. I když mě po potratu ještě docistili na sále, dostala jsem ATB, tak mi na kontrole stejně vyšli znovu.
Podle mě je lepší zkusit prelecit, než čekat co se stane.