Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A neměl by gynekolog udělat nějaké stěry nebo urolog cystoskopii? Tohle mi nepřijde moc normální a řešit to atb pořád dokola rozhodně není řešení…pozor na to, moje známá trpěla hodně na gyn. záněty a pak měla problém s otěhotněním, měla srůsty…přeju brzké vyřešení problému a uzdravení…
@Vemas po doktorech lítám pořád. myslela jsem něco, jak tomu všemu předcházet.
Tak na tohle tema bych mohla psat romany, bohuzel :/ Mela jsem komplet to same, trvalo 8 let, nez jsem se toho zbavila. Pomohl mi jeden doktor v Urocentru, nakonec mi udelal testy, ktere predtim nikoho nenapadly a pomohlo to, konecne spravne leky a od te doby pohoda.
Muzu dat kontakt, ale nevim, odkud jsi?
Jinak kdyz pominu leky, tak pomahalo to, co pises, plus - nikdy mokre boty, ponozky, nejist rajcata se slupkou a citrusy, celkove hodne pit, skoro porad u sebe mit aspon malou lahev, bavlnene pradlo…je toho moc.
Taky jsem se v tom motala pořád dokola… pomohlo víc věcí - změna doktora a jiné testy, přestat nosit intimky a spíš několikrát denně měnit prádlo, pokud trpíš na výtoky, nejíst citrusy (u mě spouštěč kvasinek), celkový detox organismu - bez bílé mouky, cukrů, mléčných výrobků. Dál mi hodně zabral wobenzym, dobré jsou i rašelinové tampony, ale doporučuju chodit někam do lepších lázní. Po porodu se zatím držím, ale před to bylo na budku ![]()
Tak tohle centrum je v Praze :/ No nicmene, ja fakt litala po vsech moznych klinikach, byla jsem i u sefa dialyzy na Bulovce, uspechy nulovy. Kdybych tak vedela, co mi presne delali za testy, tak bych Ti poradila, o co si rict. Ten problem u mne byl nakonec gynekologickeho puvodu, ale projevoval se prave zanety mocovych cest. Kdyz jsem se pak ptala gynekologa, proc mi tyhle testy neudelal, rekl mi, ze jsou drahy a ze je proste nemuzou delat kazdymu ![]()
Tak asi vybrat, koho mas lepsiho, jestli gynekologa nebo urologa a u toho zkusit protlacit vsechny testy.
@Radulaaa škoda ![]()
k urologovi už nejdu, je to vůl! musím najít lepšího.
ale můj gynekolog je urogynekolog. ale asi jsem si málo stěžovala. nikdy mě nenapadlo, že to nepřestane. vždy jsem myslela, že už to bude ok. ale nebude! budu ho muset zmáčknout aby udělal, co ještě nedělal
. ale je to moc dobrej doktor, navíc známej. tak snad mi pomůže ![]()
Já měla několik let každé dva tři měsíce záněty močáku, pořád a pořád dokola. Několik cystoskopií, vyšetřeních…pomohla mi až tříměsíční kůra léku Phlogenzym, doporučila mi ho imunoložka
Zkus to, urcite to stoji za to. Zkusim jeste popatrat, jestli jsem si nekde nepsala, co to bylo za testy, vim, ze mi delal serii vyteru (hnus) a posilal to na kultivaci, trvalo to dlouho, snad 3 tydny, nez byly vysledky. Teda u Tebe to muze byt neco uplne jineho, jde jen o to, aby zjistil pricinu, pak bude vse lepsi. Mela jsem dva cykly nejakych hnusnych antibiotik, fakt blevajz, bylo mi po nich zle, ale vysledky pak dobre a ted uz dobre 5 let pohoda.
Moc drzim palce, vim, jak je to na bednu ![]()
Urogynekologický potíže dávají celostní lékaři do souvislosti s tenkým střevem - že dokud se nedá do pořádku tenký střevo, chronických urogyn potíží se nezbavíš.
Jestli tě už stresuje stávající přístup léčby, tak co si zkusit pomoct nějakou jinou cestou?
Mrkni na http://www.ceskatelevize.cz/…tivni-lecby/ na 4:30 minutě to začíná.
Nebo co třeba Gemmoterapie? http://nadeje-byliny.eu/…cestami.html
POZOR nejsem nějaká ulítlá na hlavu - jsem spíš skeptická a racionální v tomhle ohledu. Nicméně některý věci jsou již věrohodný.
Já myslím, že těma tvýma opatřeníma fakt řešíš až projevy, následky… ale neřešíš příčinu.
Kdybys mela jakykoli dotaz, tak napis, klidne i SZ, rada poradim, ja se do toho urocentra dostala diky moji spoluzacce ze skoly, byla jsem uplne zoufala a vlastne nahodou jsem se ji o tom zminila, ona mi doporucila tohoto doktora a vsechno bylo jinak. Tak ted kdekoli muzu, taky se snazim pomoct ![]()
Dobrý večer,
udělám vážně cokoli.
Prosím o radu všech, které měly podobné potíže jako já a zbavily se jich.
Chronicky trpím na gynekologické a urologické záněty. většinou to bývá spojené. Začne jedno a připojí se druhé. Vlastně nevím, co z toho je spouštěč, jestli moč. cesty nebo gyn. S ledvinami mám problém od útlého dětství, takže tak nějak vím, jak na to. Jakmile pocítím, že by se něco mohlo dít, tak to hned podchytnu v zárodku. vypiju hodně vody, nahřeju polštářek, jím brusinky, vypiju čaj a většinou to zabere.
Poslední dobou(cca dva roky) jsem už ale zoufalá, je to všechno pořád dokola. A já to nechci řešit ATB. Ty už snad ani nezabírají. Vážně nevím co s tím. Pochopitelně mi to kazí i sexuální život.
Snažím se jen sprchovat, jsem v teple, neprochladnu, dodržuji hygienu, dávám pozor aby nikdo nepoužíval můj ručník.
Co je potřeba udělat abych mohla plnohodnotně žít?