Urýpaná tchýně

Anonymní
19.1.19 19:39

Urypana tchyne

Ach holky…jdu si spis postezovat nez zadat o radu… dnes zase tchyne se do me pustila ze moje 7mi mesicni dcera jeste nesedi a ze vnucka jejiho kolegy uz davno sedi a dokonce i stoji a to je o mesic mladsi. Nase mala se krasne plazi, peruje na kolinkach a je moc sikovna. Samozrejme ji neposazuju, kdyz jeste sama nesedi a ted me tak napada, ze to bude asi to co tchyni vadi. Jinak mi rekla ze kojim, protoze jsem lina rozdelavat UM a od 4. mesice do me hustila at davam prikrmy. No, priznam se, ze uz nemam trpelivost ji vse vysvetlovat a jen odsekavam… podporte me, ze v tom nejsem sama. Diky :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
19.1.19 19:41

Jedním uchem dovnitř a druhým ven, nic jiného asi nepomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
19.1.19 19:45

Ignorovat a rict ze každý si to dela po svem..a hlidala bych si aby ji neposazovala a nedávala co ona chce me to delala tchyne na tajno dudlika od 6mes slehacka rizek atd lizatka..sice vyrostly prezili ale mam to porad v sobe a když ji vidim s bonbony atd uz ji hlasim ze nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
19.1.19 19:46

Přesně jak napsala @Paola21 ..

Na mě když tchyně mluví, poslouchám, souhlasně přikyvuji a v závěru si dělám co chci a myslím si své. Nemá smysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
19.1.19 19:46

Pikud ma takovehle rady, tak ji vytiskni nejaky spravny vyvoj ditete. Chci videt jak stoji sestinesicni dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.19 19:48

Posílám ti obejmutí. Měla jsem to samé, skončilo to tak, že musel partner mamince vysloveně zakázat aby mě kontaktovala přes telefon, že návštěvy budou pouze když u toho bude on a že malou nemá vůbec komentovat. Ale u nás už to byl takový hardcore, že tchyně mi říkala věci jako že malá od nád bude utíkat k nim, a že nemám být překvapená, když bude dcera někomu jinému, kdo jí bude hodně mazlit (jako jim) říkat mami a tati. Tak neboj, nejsi v tom sama. :hug:

Anonym, pochopitelně z rodinných důvodů :lol:

• Citovat
  • Upravit
59395
19.1.19 19:48
@Anonymní píše:
Ach holky…jdu si spis postezovat nez zadat o radu… dnes zase tchyne se do me pustila ze moje 7mi mesicni dcera jeste nesedi a ze vnucka jejiho kolegy uz davno sedi a dokonce i stoji a to je o mesic mladsi. Nase mala se krasne plazi, peruje na kolinkach a je moc sikovna. Samozrejme ji neposazuju, kdyz jeste sama nesedi a ted me tak napada, ze to bude asi to co tchyni vadi. Jinak mi rekla ze kojim, protoze jsem lina rozdelavat UM a od 4. mesice do me hustila at davam prikrmy. No, priznam se, ze uz nemam trpelivost ji vse vysvetlovat a jen odsekavam… podporte me, ze v tom nejsem sama. Diky :*
:mrgreen: :mrgreen: hlavně klid. Na vše bych řekl jen hm :mrgreen: Já dneska tchýni popíchla,, ale byla jsme zády tak jsem jí neviděla a manžel se pak smál jak se prý nafukovala,ale neřekla nic. Mne kdysi naštvala, když řekla že ted je to hrozný jak si ženský chodí na císaře :jazyk: No jasně, dítě v příčné poloze se porodí spodem úplně běžně :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
19.1.19 19:50

to, co ti říkají holky, kývej a udělej si to po svém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.1.19 19:52

Jedním uchem tam, druhým ven. Nejlepší odkývat a dělat si to po svém. Náš malý se sám posadil až když už téměř samostatně chodil, někdy kolem 9.měsíce. Od desíti měsíců běhá. Jakmile začal lézt, tak si stoupl u nábytku a obcházel ho tři měsíce. A kamarádčina holčička si teprve začíná stouoat a jsou stejně staří, teď 14m. Vykašli se na to a řeči o kojení bych ignorovala. Já jsem tedy z těch, které začaly s příkrmy ve čtyřech měsících, protože podle nových výzkumů se je právě mezi 4.a6.měsícem období, kdy dítě projeví o jídlo zájem a když to prošvihne, tak je s tím pak problém :nevim: ať je to pravda či ne, moje dítě jí krásně, ale udělala jsem si to po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.19 19:54

To znám u prvního syna tchýně taky furt řešila, že kolegyně vnuk už váží tolik a že náš má jen tolik, že teda manžel vážil víc v jeho věku - tak jsem vždy odpovídala, že aspoň tu váhu má po mě, když je jinak celý tatínek. Pak to byly zuby no on tenhle už jich má tolik a náš nic - no aspoň mu dýl vydrží. Pak kdy už bude papat něco lepšího (ideálně knedlík, svíčkovou apod :roll: ) no kojení je to nejlepší. Dokud nechodil, kdy už bude chodit, když v 10m začal suverénně chodit - kam tak pospíchá. No prostě furt něco :lol: ale já tohle neřeším, vždy něco odpovím a když to nechci „řešit“ tak dělám že jsem to neslyšela a začnu o něčem jiném :lol: během pár dnů se nám narodí druhé (rozdíl 26m) tak jsem zvědavá co bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.1.19 19:54

Tak me uz tohle prihjde pres caru a udelala bych urcite hranice. Rict nekomu, ze je liny a proto koji, uz je na me moc. Jako rikat sve nazory je jedna vec a rict nekomu primo, ze je liny, to uz je moc. to bych zarazila, vysvetlila bych ji, ze ja sni taky takhle nemluvim a ze si to tedy nepreji ani z jeji strany. Ze chapu, ze ma na kojeni sve nazory, ale ze bych byla rada, kdyby respektovala ty me a ze nemusi s kojenim souhlasit, ale nema pravo me urazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16438
19.1.19 19:56
@Alyss1 píše:
Pikud ma takovehle rady, tak ji vytiskni nejaky spravny vyvoj ditete. Chci videt jak stoji sestinesicni dite.

Ja jsem takove dite videla a malem mi vypadly oci z dulku, holcicka stala v prostoru a bez opory 8o . Ale to je takova rarita, ze delat z toho mustr je tak akorat na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
19.1.19 20:01

Nejsi v tom sama, mě zase tchýně furt vysvětluje jak hrozně řeším co malý jí (v 10 měsících) a že vnučka její segry už jí dávno všechno a furt mu cpe k jídlu nějaký blbiny co ještě nesmí… no taky už mě nebaví mlčet nebo trpělivě vysvětlovat, naposledy když mi vyprávěla že u nich všechny děti už jedly v půl roce normálně (normálně jsou u nich i uzeniny, sladkosti atd) tak jsem jí řekla že podle toho taky všichni teď vypadají (nadváha atd). asi jí to nepotěšilo ale aspoň mi dala pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
19.1.19 20:06

@tulipán Já lezla ve 4m pozpátku, v 5m dopředu, v 6m sem si stoupla a v 7m jsem chodila, no tenhle rychlý vývoj jsem odnesla hromadou DiS (disgrafie, dislexie, …) a zhoršenou hrubou motorikou.

Takže zakladatelko, příště můžete tchýni uzemnit že příliš rychlý vývoj v prvním roce vede k mnoha dalším problémům protože se v mozku správně nevytvoří spojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.19 20:06

Měla jsem podobný problém a došlo to tak daleko, že jsem se musela jít poradit k odborníkovi a bylo mi řečeno, rychle vymezit svoje hranice. Od té doby mám klid (nestýkáme se).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová