Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ignorovat a rict ze každý si to dela po svem..a hlidala bych si aby ji neposazovala a nedávala co ona chce me to delala tchyne na tajno dudlika od 6mes slehacka rizek atd lizatka..sice vyrostly prezili ale mam to porad v sobe a když ji vidim s bonbony atd uz ji hlasim ze nebudou
Přesně jak napsala @Paola21 ..
Na mě když tchyně mluví, poslouchám, souhlasně přikyvuji a v závěru si dělám co chci a myslím si své. Nemá smysl..
Pikud ma takovehle rady, tak ji vytiskni nejaky spravny vyvoj ditete. Chci videt jak stoji sestinesicni dite.
Posílám ti obejmutí. Měla jsem to samé, skončilo to tak, že musel partner mamince vysloveně zakázat aby mě kontaktovala přes telefon, že návštěvy budou pouze když u toho bude on a že malou nemá vůbec komentovat. Ale u nás už to byl takový hardcore, že tchyně mi říkala věci jako že malá od nád bude utíkat k nim, a že nemám být překvapená, když bude dcera někomu jinému, kdo jí bude hodně mazlit (jako jim) říkat mami a tati. Tak neboj, nejsi v tom sama. ![]()
Anonym, pochopitelně z rodinných důvodů ![]()
@Anonymní píše:
Ach holky…jdu si spis postezovat nez zadat o radu… dnes zase tchyne se do me pustila ze moje 7mi mesicni dcera jeste nesedi a ze vnucka jejiho kolegy uz davno sedi a dokonce i stoji a to je o mesic mladsi. Nase mala se krasne plazi, peruje na kolinkach a je moc sikovna. Samozrejme ji neposazuju, kdyz jeste sama nesedi a ted me tak napada, ze to bude asi to co tchyni vadi. Jinak mi rekla ze kojim, protoze jsem lina rozdelavat UM a od 4. mesice do me hustila at davam prikrmy. No, priznam se, ze uz nemam trpelivost ji vse vysvetlovat a jen odsekavam… podporte me, ze v tom nejsem sama. Diky
Jedním uchem tam, druhým ven. Nejlepší odkývat a dělat si to po svém. Náš malý se sám posadil až když už téměř samostatně chodil, někdy kolem 9.měsíce. Od desíti měsíců běhá. Jakmile začal lézt, tak si stoupl u nábytku a obcházel ho tři měsíce. A kamarádčina holčička si teprve začíná stouoat a jsou stejně staří, teď 14m. Vykašli se na to a řeči o kojení bych ignorovala. Já jsem tedy z těch, které začaly s příkrmy ve čtyřech měsících, protože podle nových výzkumů se je právě mezi 4.a6.měsícem období, kdy dítě projeví o jídlo zájem a když to prošvihne, tak je s tím pak problém
ať je to pravda či ne, moje dítě jí krásně, ale udělala jsem si to po svém.
To znám u prvního syna tchýně taky furt řešila, že kolegyně vnuk už váží tolik a že náš má jen tolik, že teda manžel vážil víc v jeho věku - tak jsem vždy odpovídala, že aspoň tu váhu má po mě, když je jinak celý tatínek. Pak to byly zuby no on tenhle už jich má tolik a náš nic - no aspoň mu dýl vydrží. Pak kdy už bude papat něco lepšího (ideálně knedlík, svíčkovou apod
) no kojení je to nejlepší. Dokud nechodil, kdy už bude chodit, když v 10m začal suverénně chodit - kam tak pospíchá. No prostě furt něco
ale já tohle neřeším, vždy něco odpovím a když to nechci „řešit“ tak dělám že jsem to neslyšela a začnu o něčem jiném
během pár dnů se nám narodí druhé (rozdíl 26m) tak jsem zvědavá co bude ![]()
Tak me uz tohle prihjde pres caru a udelala bych urcite hranice. Rict nekomu, ze je liny a proto koji, uz je na me moc. Jako rikat sve nazory je jedna vec a rict nekomu primo, ze je liny, to uz je moc. to bych zarazila, vysvetlila bych ji, ze ja sni taky takhle nemluvim a ze si to tedy nepreji ani z jeji strany. Ze chapu, ze ma na kojeni sve nazory, ale ze bych byla rada, kdyby respektovala ty me a ze nemusi s kojenim souhlasit, ale nema pravo me urazet.
@Alyss1 píše:
Pikud ma takovehle rady, tak ji vytiskni nejaky spravny vyvoj ditete. Chci videt jak stoji sestinesicni dite.
Ja jsem takove dite videla a malem mi vypadly oci z dulku, holcicka stala v prostoru a bez opory
. Ale to je takova rarita, ze delat z toho mustr je tak akorat na palici.
Nejsi v tom sama, mě zase tchýně furt vysvětluje jak hrozně řeším co malý jí (v 10 měsících) a že vnučka její segry už jí dávno všechno a furt mu cpe k jídlu nějaký blbiny co ještě nesmí… no taky už mě nebaví mlčet nebo trpělivě vysvětlovat, naposledy když mi vyprávěla že u nich všechny děti už jedly v půl roce normálně (normálně jsou u nich i uzeniny, sladkosti atd) tak jsem jí řekla že podle toho taky všichni teď vypadají (nadváha atd). asi jí to nepotěšilo ale aspoň mi dala pokoj
@tulipán Já lezla ve 4m pozpátku, v 5m dopředu, v 6m sem si stoupla a v 7m jsem chodila, no tenhle rychlý vývoj jsem odnesla hromadou DiS (disgrafie, dislexie, …) a zhoršenou hrubou motorikou.
Takže zakladatelko, příště můžete tchýni uzemnit že příliš rychlý vývoj v prvním roce vede k mnoha dalším problémům protože se v mozku správně nevytvoří spojení.
Měla jsem podobný problém a došlo to tak daleko, že jsem se musela jít poradit k odborníkovi a bylo mi řečeno, rychle vymezit svoje hranice. Od té doby mám klid (nestýkáme se).
Ach holky…jdu si spis postezovat nez zadat o radu… dnes zase tchyne se do me pustila ze moje 7mi mesicni dcera jeste nesedi a ze vnucka jejiho kolegy uz davno sedi a dokonce i stoji a to je o mesic mladsi. Nase mala se krasne plazi, peruje na kolinkach a je moc sikovna. Samozrejme ji neposazuju, kdyz jeste sama nesedi a ted me tak napada, ze to bude asi to co tchyni vadi. Jinak mi rekla ze kojim, protoze jsem lina rozdelavat UM a od 4. mesice do me hustila at davam prikrmy. No, priznam se, ze uz nemam trpelivost ji vse vysvetlovat a jen odsekavam… podporte me, ze v tom nejsem sama. Diky