Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Díky všem za skvělý příspěvky!
jinak jídlo máme naplánované tak jako vždy na dovolené, low cost, takže fast food, vlastní vaření a jednou dáme třeba tu restauraci (což mi ale v případě ameriky přijde zbytečné, nemají tam kdovíjaké speciality, takže asi nic). Jinak bychom chtěli sfouknout jak nějaká města, tak i NP - jsem milovník přírody. Kreditku máme - i tady v Evropě ji chtějí k půjčení auta. A je mi jasné, že bude potřeba vše naplánovat předem, jinak bych tam ani nejela. Miluju plánování dovolených
jinak holky kdy je nejlepší kupovat letenky? A ze kterého evropského města?
@Lady_M píše:
Jeee super diskuze.
My byli loni s manželem na road tripu na 3 týdny v oblasti tzv. New England plus něco málo kolem. Najel jsme téměř 5000 km. Bylo to boží. Začínali jsme v NY, pak sjeli dolů po pobřeží až do Virginie a pak jsme pokračovali více vnitrozemím až nahoru do Maine. Celkem 12 nebo 13 států. Nevynechávali jsme žádný, protože příště chceme zase dělat jiný okruh. Akorát už to pak bude s dítětem, takže se budeme muset trochu více přizpůsobit.
Chtěli bychom jet jeden okruh jih USA ( Florida a přilehlé státy), pak západ a nějaké parky, pak sever a jezera a pak nějak zbytek vnitrozemí. Máme do důchodu co dělat
Rozpočet máte cca asi ok. Nás vyšly 3 týdny tak nějak přes 150 k, ale nějak jsme se neomezovali. Byli jsme začátkem května, takže mimo sezónu. Někde stálo ubytko v motelu 50 USD, jindy ve velkém městě jsme byli rádi, když to bylo kolem 250 USD na noc. V průměru za celou dovolenou 100 USD za noc pro dva.
Já teda měla USA plánování jako několika měsíční zábavu. Měla jsem excel s trasou, všemi potenciálními hlavními městy průjezdu, památky, co chceme vidět, další věci co můžeme potenciálně vidět, četla jsem různé blogy o road tripech.
Hlavní pro nás byla kreditka, Esta, dost hotovosti kdyby náhodou, auto booknuté pár měsíců předem (o dost levnější cena), ubytko na první max dva dny, ale proto, že jsme se pořád různě přesouvali a nikdy nevěděli přesně, kdy kde budeme spát. Na ubytko doporučuji aplikaci Hotel Tonight a pak klasika booking, hotels.com, a AirB&B. Na hotels jsme si nasbírali nějaké noci zdarma a ty pak využili na konci dovči. Na Hotel Tonight nám pak skákaly dost zajímavé ceny za super ubytka… Třeba o X set dolarů méně atd.
Kdyby něco, ptej se. Mohla bych psát hodinu
Hele a jak je to s vízem a taky s přejezdy mezi jednotlivými státy? Je potřeba nějaké povolení? My bychom asi chtěli začít v New Yorku a jet postupně do Miami. Možná pak přelet do LA a tam LA, Vegas a Grand Canyon.
@mingxiao
Taky jsem se teď nadchla, hned si jdu zapsat tipy na výlety ![]()
@Lovelytrue
Ahoj, stačila nám ta Esta, tu manžel jen naklikal někde na internetu ( zkus pogooglit) a zaplatil online a pak přišla po pár dnech schválená, tuším, že to byl dokument a ten jsme si vytiskli. Ani nevím, zda ho někde chtěli vidět, možná na letišti? Toť vše. Pak si můžeš jezdit kam chceš v rámci USA.
Jen ESTA pres internet, v USA uz nic nepotrebujes. Pri vyrizovsni ESTa si dej pozor abys to udelala na ofiko strankach, stoji to asi 14 dolaru, jsou i stranky vselijakych prostredniku kteri si vezmou treba 700 korun a v podstate za nic. Z tech ofiko stranek to chodilo do par minut.
Letenky - dobre se lita z Vidne, tam je hodne primych letu, nebo v sezone i z Prahy neco litalo primo. Nebo spousta letu s prestupem, byvaji levnejsi. To si vse pohledas. Treba primy let do Miami byl porad plus minus za stejne penize, vetsi akce byly na New York.