Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
kenja píše:
Brunifid - dělala jsem to podobně, nejdřív teda snaha o kojení tak pokaždý hoďku, pak jsem to omezila na 15 minut z každýho a nakonec na 10 min a dokrmit odstříkaným MM, delší dobu to nemělo smysl.xxpetko - taky jsem malého různě stimulovala a vůůbec to nezabíralo, prostě na to nereagoval, u některých miminek asi nepomáhá fakt nic, jenom čas..
takže mám jen čekat?a dokrmovat?a kdy se to u vás zlomilo kolik mu bylo?
No to věřím, mě ruce bolí jak blázen. Teď zase řval, že má hlad, půl hod u prsu a nenasál asi skoro nic. a zase usnul a za chvíli bude zas vyvádět. Tj nekonečný příběh. Nic s ním neudělám, nemám čas ani na jídlo prostě hrůza. Někdy jsem tak unavená, že se celá třepu
někdo radil že ho nemám dokrmovat ale přikládat pokaždé co si řekne. ale to nebudu snad dělat nic jiného než krmit po 20 ml a bude furt přisátej
A kolik je teď malému?
Proč přikrmovat UM? Já odsávala a dokrmovala MM. Naopak jsem četla, že se nemá mixovat MM s UM, tedy nakojit a dokrmit UM.
U nás byl problém, že se malá vůbec nepřisála, tudíž nemohla nic vypít, tak jsem dala MM z flašky. Jak se začala přisávat a pila, tak jsem dokrm odbourala. Teda když mi přišlo, že si aspoň něco vzala…
No já dávám někdy i UM, ale to většinou tchýně, když hlídá. Jinak já odsávám a dávám jako dokrm MM. No on vydrží někdy i dvě i tři hod když ho dokrmím. A trápí ho prdíky taky strašně moc takže většinou řve kvůli prdíkům. Hrozně se kroutí a mrčí po kojení. Takže nemixovat UM a MM jo? Taky jsem si to myslela, ale každý říkal, že to nevadí, tak teď nevím ![]()
Ahoj holky, dovolte abych se přidala do klubu
Náš malej je taky u prsa spavější a spíš si tam hoví, než aby pořádně baštil a když ho po 40ti minutách odtrhnu začne okamžitě hledat, mlaskat a strkat si ručičky do pusy. Dnes jsou nám 3 týdny. Z porodnice nás pustili se žloutenkou, aby nás druhý den na další 4 dny pro neprospívání rehospitalizovali. Malej byl u prsa, ale skoro nic si nevytáhl. Navíc 11 dní nekakal. Po propuštění z novorozeneckýho tam chhodím na kontrolní kojení a vážení a min. týden jsem ho po dohodě s nima taky začala přikrmovat MM. To pomohlo, že jsme konečně přibrali a začali kadit
Teď mám zas za úkol ty příkrmy omezovat, tak to od včera zkouším. Pořídila jsem si digi váhu Bravo, občas mi ukáže na stejný vážení 2 různý hodnoty, tak ještě beru v potas můj pocit kolik asi vypil a když 2 kojení za sebou vypije málo přikrmím přes stříkačku nebo kojící lahev od Medely. Jak píšete je to boj. Taky kolikrát nestíhám ani odsávat (malej brečí nespí), protože už se blíží další kojení a malej by v prsu nic neměl, tak se bojím, že budu mít málo mlíka nebo že mi zatvrdne. Pak mám výčitky když malýho nechám v noci spát 5 hodin, ale on se fakt neprobere…No prostě hlava jede jen kolem kojení… Snad se to zlepší, věřím, že až bude větší, tak bude i na to sání šikovnější a slinější jak by řekla blondýna: to je logistický
Přitom my nebili žádní drobečkové malej měl 3840g k tomu se teď blížíme dnes nám jsou 3 týdny. Držím všem palce, budu ráda, když se podělíte o zkušenosti a pokroky.
MarikaIna: No to jsme přesně my
taky jsme skončili v nemocnici krátce co nás propustili ale se žloutenkou. No teď si malý vytáhne z prsu někdy i 110 ml, teda aspoň váha to ukazuje, se mi to nějak nezdá ale stejně ho musím dokrmit pořád křičí hlady. Někdy to ani nepoznám, protože on křičí vlastně pořád, hlavně v noci. Včera nám bylo 7 týdnů, tak jsem zvědavá, kdy nastane doba, že si vypije sám
Je to náročné, už z toho šílím…
taky jsme skončili v nemocnici krátce co nás propustili ale se žloutenkou. No teď si malý vytáhne z prsu někdy i 110 ml, teda aspoň váha to ukazuje, se mi to nějak nezdá ale stejně ho musím dokrmit pořád křičí hlady. Někdy to ani nepoznám, protože on křičí vlastně pořád, hlavně v noci. Včera nám bylo 7 týdnů, tak jsem zvědavá, kdy nastane doba, že si vypije sám