Usíná při kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
344
20.4.11 10:52

Ahoj, aspoň, že si vytáhne 110, to my máme zatím rekord 90 a to bylo jen jednou jinak pije tak 60-70ml. Taky jsem z tý váhy jelen…někdy se mi zdá, že fakt pije a ukáže mi to dvacku :-? Navíc teda počítám počůraný a pokakaný pleny a když jich je dost jsem klidná. A holky kojíte z obou prsou na jedno kojení. Mně to na předminulý kontrole na novorozeneckym doktorka doporučila, ale zase všude ty laktační raděj, co jedno kojení to jedno prso. A je fakt, že mi malej včera skoro po každým kojení škytal a dočetla jsem se, že by to mohlo být tím kojením z obou prsou…chjo to je věda to kojení… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
20.4.11 16:32

Já kojím z obou prsou nějak si nedovedu představit že z jednoho to druhé mi ztvrdne mám ho pak moc nalité takže musím odsát ale s ním to nejde protože pořád brečí, tak ho nemám kam dát a musím ho dvě hod nosit. Ted se zase vzteká u kojení nejdříve je klid a po 10 min začne nevím jestli si chce odříhnout?? Jsem z toho blázen. Nakonec mu musím dát přes hadičku když se tak vzteká a to posledních 14 dní dělá pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
8.6.11 15:37

Ahoj holky potrebovala bych poradit. mam chlapecka skoro 10 mes. asi od 5 mesice jsme ho dle estivila naucili usinat samotneho. dudlik nema, nechce ho. ted ,ale zase vyzaduje usinat u prsa, s tim ze ho tam ukladam v polospanku i pres den. mam zase zkusit tuto metodu nebo to je jen prechodne? a mate nejaky tip jak v noci zredukovat kojeni? budi se co 2-3 hodiny. diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.6.11 15:47

ahoj já malou naučila usínat samotnou taky díky estivilově metodě (cca v 6ti měsících) pak ale začala sedět a po položení do postýlky sedla a prostě neusnula, tak jsme se nedobrovolně vrátily k prsu. teď je jí 8 a taky marně přemýšlím jak vyzrát na to uspávání.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
8.6.11 17:06

jana: no prave on si stoupa a kdyz ho dam to postylky tak stoji a breci tak nevim jak to udelat, myslela jsem ze kdyz se to naucil tak u toho zustane :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
18.6.11 14:29

ahoj všem, mám osmidenního chlapečka, propustili nás se žloutenkou, vůbec mi nechce spát, usíná jen u prsu a nezabírá nic, ani lechtání pod bradou, tahání za ouško, přendávání z jednoho prsu na druhý, prostě nic. Budí se hladem každých 30 minut, nebo někdy vůbec nespí. Vypije tak 40-60 ml na jedno kojení. Přemýšlím o dokrmování ze stříkačky, abych se vůbec někdy vyspala a odpočinula si. Taky mi přijde, že mám míň mlíka, když jsem nevyspaná a vystresovaná. Myslíte, že se ještě může chytit na kojení? Nebo mám přikrmovat a zkoušet, jestli bude mlíka víc? V porodnici říkali, že ho mám přikládat vždycky, když si řekne, ale to bych potom nedělala nic jiného než seděla s prsem venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
19.6.11 00:33

ja bych to nevidela tak cerne, mas odsavacku? tim muzes podporit laktaci. vubec ti to nezavidim, ale to se urcite srovna, jeste muzes zkusit pekne zavinout, nebo mic. a zkus si precist knizku nejstastnejsi miminko v okoli dr. carp . tam jsou ruzny metody jak mimco uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
20.6.11 22:01

Ahojky, Luckyhorse vydrž, to se zlepší jak bude malej sílit a ustupovat žloutenka. Také jsme to měli, dokonce nás kvůli tomu rehospitalizovali, protože malej ubýval na váze. Dokrmovala jsem své odsáté mléko ze stříkačky přes malíček. Pořídila si váhu, abych měla přehled kolik vypil. Asi po 4 dnech dokrmování se to začalo upravovat a bylo to lepší a lepší. Postupně byl schopnej si vytáhnout víc a víc. Pořídila jsem si kojící lahev od Medely a později začala místo stříkačky dokrmovat přes ni. Protože malej pak měl ještě jedno období kdy míň pil a jak píšeš měl pak hlad furt a nic jinýho bych nedělala než kojila. Takže pokud jsem měla pocit, že vypil málo dala jsem mu ještě přes Medelu a byl klid. Držím palce. Chce to klid a dělat si to v klidu po svém a ono to půjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová