Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jééje, já mám doma nemlich to samé (ale fakt do posledního detailu).Jenže si za to můžu sama ![]()
Já to zatím neřeším…Často vyhrožuju Estivillovou metodou, ovšem zkusím jí, až dokojím, zatím to nemá cenu.Když už mi rudne hlava vzteky (jsem hrozný nerv), jde uspat manžel.
Bohužel radu nemám, jen soucítím ![]()
Megii píše:
Tak ted sem pochopila že nechceš aby se přetáčel kvůli stoupání, to je blbost, to stejně násilím neovlivníš, musíš ho přesvědčit že má hajat, chvíli bude stát, skákat a podobně, ale až nastane únava tak si sám lehne. A jak tady někdo už psal, před spaním třeba 2 hodiny žádný blbnutí.
A když bude stát, to mu má říct „teď se spinká“, ale nepokládat ho a nevšímat si ho? Moc reálně si to nedokážu představit, to tam může tak vyvádět i půl hodiny …
kaaaca-h píše:
Holky, já teda nevim, jestli je v tomhle expert jen naše malá…ale ona na břiše spát neumí…Ona se mi na to břicho otáčí v polospánku a jakmile se otočí, pase koně, rozebere se a řve…a pak je to usínání teprve hororA není to o tom, že bychom ji drželi přikurtovanou, nebo nějak silou, že by měla modřiny
Prostě ji přidržuju, jemně, nejlíp ji obeskládám dekama, aby tam neměla prostor se otočit…Tak klid
Příspěvek upraven 15.08.11 v 21:59
Já si nák neumím představovat že budu dítě jemně držet než usne
Můj syn se začal takhle přetáčet na 5ti měsících, taky sem dělala barikády, taky furt zvedal hlavu, otáčela jsem ho v noci asi 5× a pak rezignovala, prostě chtěl spát na břiše a zůstalo mu to do dvou let. Myslím že by i Barča na tom břiše usnula, oni na to za chvilku přijdou. Horší je když se ti blbě otočí a šprajcne se mezi šprclema. Začne šílenej jekot a ty nevíš co se děje ![]()
xangel87 píše:
Jééje, já mám doma nemlich to samé (ale fakt do posledního detailu).Jenže si za to můžu sama
Já to zatím neřeším…Často vyhrožuju Estivillovou metodou, ovšem zkusím jí, až dokojím, zatím to nemá cenu.Když už mi rudne hlava vzteky (jsem hrozný nerv), jde uspat manžel.
Bohužel radu nemám, jen soucítím
Tak to s tebou taky soucítím
… já jsem přestala kojit před měsícem a půl a od té doby je to horší a horší … jen já přítele poslat nemůžu, to je pak histerickej řev, dokuď nepřijdu (na mámu asi nikdo nemá
)…
Jo a s tím spaním na břiše - náš takhle spí někdy od půlroka.Stále se přetáčel přetáčel, to ho pak budilo, tak jsem rezignovala a od té doby spí jedině na břiše.Má tu polohu raději (já taky, takže se mu není co divit).
jancic píše:Megii píše:A když bude stát, to mu má říct „teď se spinká“, ale nepokládat ho a nevšímat si ho? Moc reálně si to nedokážu představit, to tam může tak vyvádět i půl hodiny …
Tak ted sem pochopila že nechceš aby se přetáčel kvůli stoupání, to je blbost, to stejně násilím neovlivníš, musíš ho přesvědčit že má hajat, chvíli bude stát, skákat a podobně, ale až nastane únava tak si sám lehne. A jak tady někdo už psal, před spaním třeba 2 hodiny žádný blbnutí.
Jo přesně tak, já ho nechala at si dělá co chce, občas na něj skákla kouknout a hladila ho po hlavičce a tím ho jakoby nutila do pozice v leže, ono ho to po čase zas přestalo bavit a lehal si rovnou.
Ahoj, já dávám malou spát už jen jednou kolem poledne, spí tak do 2 a pak jde v 8 spát, když jsem jí dávala ještě odpoledne, tak potom řádila do půl 11, tak bys mohla zkusit posunou to dopolední spaní a odpolední zrušit, jinak já Estvila nikdy ani nezkoušela, vím, že na to nemám, malou uspávám houpáním na kolenou, není to namáhavé na záda a když je ospalá, tak většinou do 10 min vytuhne, je to pro mě lepší, než ji nechat v postýlce hodinu kvílet, doufám, že až bude starší, tak se k tomu samostatnému usínání taky dopracujem, ale zatím to nelámu přes koleno.
Jéje, jak to tak čtu, že je někdo citlivka, tak to vám napíšu, jak uspávám já ![]()
Radu pro zakladatelku nemám, ale třeba se jí zvedne nálada, že na tom není nejhůře ![]()
Malou začínám uspávat tak, že zkouším skákat na balóně a při tom se malá kojí, to většinou nezabírá. Nasazuji teda Manducu ve které se malá opět kojí a běhám! po předsíni tam a zpět ( ještě že máme dlouhou předsíň )
. To většinou zabírá, někdy za 15 minut, někdy za 30 minut. Někdy se probere, jak jí dám pak do postele, tak začínám běhat znova.
Já nemám sílu na to, abych jí nechala plakat, nebo držela v posteli. Bylo by mi jí líto. Zatím si nestěžuji, ale záda, skolióza, to už začíná být horší… ![]()
Držím palce, ať se podaří lépe uspávat ![]()
myšánek píše:
Jéje, jak to tak čtu, že je někdo citlivka, tak to vám napíšu, jak uspávám já
Radu pro zakladatelku nemám, ale třeba se jí zvedne nálada, že na tom není nejhůře
Malou začínám uspávat tak, že zkouším skákat na balóně a při tom se malá kojí, to většinou nezabírá. Nasazuji teda Manducu ve které se malá opět kojí a běhám! po předsíni tam a zpět ( ještě že máme dlouhou předsíň ). To většinou zabírá, někdy za 15 minut, někdy za 30 minut. Někdy se probere, jak jí dám pak do postele, tak začínám běhat znova.
Já nemám sílu na to, abych jí nechala plakat, nebo držela v posteli. Bylo by mi jí líto. Zatím si nestěžuji, ale záda, skolióza, to už začíná být horší…
Držím palce, ať se podaří lépe uspávat
Tak to uz je na me moc!!! ![]()
myšánek píše:
Radu pro zakladatelku nemám, ale třeba se jí zvedne nálada, že na tom není nejhůře
Malou začínám uspávat tak, že zkouším skákat na balóně a při tom se malá kojí, to většinou nezabírá. Nasazuji teda Manducu ve které se malá opět kojí a běhám! po předsíni tam a zpět ( ještě že máme dlouhou předsíň ). To většinou zabírá, někdy za 15 minut, někdy za 30 minut. Někdy se probere, jak jí dám pak do postele, tak začínám běhat znova.
Já nemám sílu na to, abych jí nechala plakat, nebo držela v posteli. Bylo by mi jí líto. Zatím si nestěžuji, ale záda, skolióza, to už začíná být horší…
No lol, ty si teda exot
![]()
myšánek píše:
Jéje …chudáčku
, tak tohle bych nedala … kolik je malé (kojení by asi mym prckem v Manduce - mám jí taky - nešlo, je už na to krapet velkej
)?
Příspěvek upraven 15.08.11 v 22:18
No tak nám to jemně jde
Ale ona mi na tom břiše nespí…Nikdy nespala, ona tu hlavu prostě nepoloží
Tak mi příjde lepší ji malinko přidržet, ať usne na boku, než ji nechat se otočit na břicho a pak ji nechat půl hodiny řvát, že tak vlastně ale být nechce
Nevim no…
Jo a na vyřvávací metodu taky nemám, to by mi puklo srdce
Jakmile už vidím, že to v té postýlce nemá budoucnost, vezmu ji na ruku a zase ji postaru udrndám na tygříka (jinou polohu nechce, skákání na čemkoliv nezabírá
)
myšánek píše:
Tak to sem se fakt pobavila
jako na udržení postavy myslím dobrý, o druhým dítěti zřejmě neuvažuješ, už uspával někdo jinej krom tebe?
kaaaca-h píše:
No tak nám to jemně jdeAle ona mi na tom břiše nespí…Nikdy nespala, ona tu hlavu prostě nepoloží
Tak mi příjde lepší ji malinko přidržet, ať usne na boku, než ji nechat se otočit na břicho a pak ji nechat půl hodiny řvát, že tak vlastně ale být nechce
Nevim no…
Jo a na vyřvávací metodu taky nemám, to by mi puklo srdceJakmile už vidím, že to v té postýlce nemá budoucnost, vezmu ji na ruku a zase ji postaru udrndám na tygříka (jinou polohu nechce, skákání na čemkoliv nezabírá
)
ahoj, a není náhodou tygřík taky leh na břiše? ![]()
No po tom, co nám Estivil nefungoval (ale zpětně si uvědomuju, že to asi bylo v době separační úzkosti) jsem to už nezkoušela … no vyzkouším, ale myslím, že začne za chvíli řvát