Usínací horor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3911
15.8.11 22:29
Megii píše:
myšánek píše:
Jéje, jak to tak čtu, že je někdo citlivka, tak to vám napíšu, jak uspávám já :lol:
Radu pro zakladatelku nemám, ale třeba se jí zvedne nálada, že na tom není nejhůře :lol:
Malou začínám uspávat tak, že zkouším skákat na balóně a při tom se malá kojí, to většinou nezabírá. Nasazuji teda Manducu ve které se malá opět kojí a běhám! po předsíni tam a zpět ( ještě že máme dlouhou předsíň ) :-D . To většinou zabírá, někdy za 15 minut, někdy za 30 minut. Někdy se probere, jak jí dám pak do postele, tak začínám běhat znova.
Já nemám sílu na to, abych jí nechala plakat, nebo držela v posteli. Bylo by mi jí líto. Zatím si nestěžuji, ale záda, skolióza, to už začíná být horší… :lol:
Držím palce, ať se podaří lépe uspávat :wink:
Tak to sem se fakt pobavila :lol: jako na udržení postavy myslím dobrý, o druhým dítěti zřejmě neuvažuješ, už uspával někdo jinej krom tebe?
:-D to je síla, fakt.. taky máme trochu usínací trápení ale toto je cikrus Humberto 8-) kolik že má prcek?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
15.8.11 22:33

Romaelka, tygřík je v podstatě leh na břiše no…Ale při tom tu hlavičku nedrží vzpřímenou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
15.8.11 22:36

Kaaca-h: stejnak těm našim nedonoškům tolerujem víc než bychom si kdy připustily že budem :wink: mám dojem že ji i uspáváním rozmazluju víc než bych rozmazlovala donošence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
15.8.11 22:39

Asi jo…Hlavně to chování ze začátku :) To skoro neležela v postýlce :lol: Když já se jí nemohla nabažit :srdce: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
15.8.11 22:55

Jancic,mne se teda na po o spani osvedcil letni spaci pytel. Starsi v nem vstat neumel, mladsi, kdyz neni unaven na spani tak ho umi svlect, misto chrneni :pocitac:
Kazdopadne si myslim, ze tak neco okolo 10 mesice mladsiho a 1 roku starsiho sem zavedla jen po o spani. Sice jim to nejakou chvilku trvalo a opravdu vypadaly jak bledule, ale vecer usinaji sami tak do 15-20 minut. Pokud nemas spaci pytel, kup si vetsi nocni kosilku pro holku a sesij spodek :mrgreen:
Jinak stojici mlade zpet na polstar neukladam - kdyz chce, at stoji :wink: Ja zazpivam, polozim, pohladim, obcas musim houknout haji…a odchazim. Chapou a rozumi tomu oba asi tak od 1 roku - je to proste maly a vycurany :mrgreen:
Jsou samozrejme chvile, kdy se jim usina hur, u obou to byly zuby, takze jeste pred spanim jsme mazali zuby calgelem a sim, ze si je mazali sami :wink:
Byt tebou, opravdu mu necham jen 1 spani za den, obed nabidnu uz treba v 11 - mozna bych dala jen polivku (zkraje uceni noveho spani jeho oblibenou), kdyz uz je unavenej a po spani druhe jidlo…jooo, nezbyva ti nic jineho, nez si z nasich postrehu a rad vybrat neco sveho a za tim si stat, budu ti drzet palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
16.8.11 00:18

Jojo, taky jsme jak trubice uspávaůi třeba i hodinu a půl, museli jsme stát za postýlkou, ani se nehnout a ani moc nedýchat. Pak manželovy došla trpělivost, pár dní za sebpu jí uspával pouze on a to tak, že pomazlil, uklidnil, položil, přikril a bez zaváhání, či otočení a beze slov odchod. A od tý doby je jak zázrakem klid :-) usne třeba aý i za 15 minut někdy, ale to si něco hraje v postýlce a najednou je ticho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.8.11 11:32
JančaK píše:
Jojo, taky jsme jak trubice uspávaůi třeba i hodinu a půl, museli jsme stát za postýlkou, ani se nehnout a ani moc nedýchat. Pak manželovy došla trpělivost, pár dní za sebpu jí uspával pouze on a to tak, že pomazlil, uklidnil, položil, přikril a bez zaváhání, či otočení a beze slov odchod. A od tý doby je jak zázrakem klid :-) usne třeba aý i za 15 minut někdy, ale to si něco hraje v postýlce a najednou je ticho :-)

Já to furt říkám, že nejhorší jsou citlivé matky. :jazyk: :wink: Zlatej chlap! :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
16.8.11 14:05

My praktikujeme samostatné usínání od třetího měsíce. Ne každý večer to bylo jednoduché, ale osvědčilo se nám následující:

• malá spí sama ve svém pokojíčku, co si dělá v postýlce je její věc, akorát jsem ji měla na monitoru dechu a na videochůvičce (jsem se tam neodvažovala ani vstoupit :lol: )
  • večerní rituál (koupání, pyžamko, lahev apod.) ale to má asi každý
  • estivilla bych nevydržela, takže když brečela, vyndala jsem ji z postýlky, dala do lehátka, nabídla lahev pití a nutrillonu, nechceš, dobrou noc a zase zpátky „hají do pelíšku“ - ale některý noci jsem to dělala takhle i dvě až tři hodiny :lol:
  • no a vždy po takovéhle noci jsem se druhý den psychicky připravila a celý den jsem si s ní intenzivně hrála a nešla spát vůbec, večer samozřejmě odpadla sama a asi jí nějak došlo, že prostě večer se jde spát a basta

Jinak po tom roce už začala spát jen jednou přes den. Jo a pak když už zvládla bravurně chůzi, tak chodí na denní spánek k postýlce sama. „chceš jít hají?“ a když chce, jde, když nechce, nejde. Neřeším jestli jde spát v deset anebo až v jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
18.8.11 19:52

u nás je to podobný horor..... :( usínal dobře,ale po nemoci se to zhoršilo…no prostě děsný !!!!!!!!!!!!!
taky už nevím kudy kam, přes dne pochovám probudí se za 30 minut a to spal i 1,5 h v kuse,ale pak po té nemoci hrůza…
manžel ho nechce nechat vyplakat, já byhc byla pro protože vidím,že nás jen zkouší co vydržíme ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
18.8.11 21:45
jancic píše:
Megii píše:
Tak ted sem pochopila že nechceš aby se přetáčel kvůli stoupání, to je blbost, to stejně násilím neovlivníš, musíš ho přesvědčit že má hajat, chvíli bude stát, skákat a podobně, ale až nastane únava tak si sám lehne. A jak tady někdo už psal, před spaním třeba 2 hodiny žádný blbnutí.
A když bude stát, to mu má říct „teď se spinká“, ale nepokládat ho a nevšímat si ho? Moc reálně si to nedokážu představit, to tam může tak vyvádět i půl hodiny …

Ahoj, ano napsalas to spravne, poloz ho, a jestli mas postylku v loznici tak zalehni taky a dal uz jen rikej pssss spinkame nebo vubec nic a delej ze spis ty :lol: hlavne nemluvit,nereagovat, nepokladat. Prvni den to mozna bude hodina, ale vydrz, bude se to snizovat.
Jinak ja mam i jednu starsi, takze mladsi to do dopoledne do 12 proste musela vydrzet,po obede sli obe a mladsi pak az kolem pul sedme vecer.Kamaradka uklada i v sest a postupne natahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
18.8.11 22:13

Tak jsem ráda holky, že jsem vás pobavila :-D
Malé je rok a dva dny a má kolem 9 kg :lol: Tak dost makačka v té Manduce :lol:
Nikdo nezkoušel uspávat. My máme trochu problém v tom, že máme velký obyvák ve kterém máme takovou tu postel u stropu. A tak když přítel kouká na TV i když potichu, tak malá nechce spát, protože když už bych chtěla, aby usla třeba jen u kojení na posteli, musí být ticho a tma. V dětském pokoji máme staršího pubertálního kluka, který rozhodně nechodí spát tak brzy, jako malá. Tak uspávání je komplikované…
Ale stejně bych jí nenechala řvát samotnou v pokoji :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.8.11 22:23
myšánek píše:
Malé je rok a dva dny a má kolem 9 kg :lol: Tak dost makačka v té Manduce :lol: …

Pche. 9kg měl můj starší v 1/2 roce. V roce měl kil 12. Si to představuju, kdybych uspávala tvým stylem, tak je ze mě kulturistka… :lol:

To s tou televizí je blbé. :think: TV příteli zakázat, ať si pustí notebook s TV kartou a sluchátky. :wink: Úplně s tvou malou soucítím. Nesnáším spát tam, kde není klid. :cert: Brr, taky bych řvala… :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
19.8.11 10:36

včera večer cirkus, pomohl až tatínek choil s ním po bytě, já uklízela po mlaování
dneska dopoledne rituál - kojení, knížka - kočárek - řev jak prase! nic, vzal ho tatínek dal do postýlky a zatím spí :nevim:
doprčic netuším co dělám blbě… :zed: :zed: :zed: dát ho do postýlky já tak bude další cirkus :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
20.8.11 10:30

Tak to snad spěje k lepšímu. Pohrála jsem si trochu s časy spaní (chodí spát stále 2× denně), před večerním spaním se nikam nejde (v kočárku či v nosítku - asi ho to neunavilo), leze doma, když je teď hezky po zahradě … a předevčírem usnul večer za deset minut, včera za 15 min … hurá :dance: tak snad je to na dobré cestě, bude to lepší a lepší … uvidím …

• Citovat
  • Upravit
jancic
20.8.11 10:32
myšánek píše:
Malé je rok a dva dny a má kolem 9 kg :lol: Tak dost makačka v té Manduce :lol:
Nikdo nezkoušel uspávat. My máme trochu problém v tom, že máme velký obyvák ve kterém máme takovou tu postel u stropu. A tak když přítel kouká na TV i když potichu, tak malá nechce spát, protože když už bych chtěla, aby usla třeba jen u kojení na posteli, musí být ticho a tma. V dětském pokoji máme staršího pubertálního kluka, který rozhodně nechodí spát tak brzy, jako malá. Tak uspávání je komplikované…
Ale stejně bych jí nenechala řvát samotnou v pokoji :twisted:

teda, stejně pořád nechápu, jak se dá v Manduce takhle velké dítě kojit … a za běhu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510