Usínání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
199
3.10.08 14:44

Usínání

Ahojky, od kdy by se mělo učit mimčo, aby usínal sám během dne?!
Většinou ho uspím v náručí, dám do postýlky..tam se během několika minut probere a pláče a zase musím nosit…Je pěkná tíhá..tak ho někdy zkusím nechat v postýlce, ale řve a tím se probere úplně..Můžete poradit? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
3.10.08 14:45

Přesunuji do spaní.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
3.10.08 16:13

Ahoj,

my s tím začali někdy okolo 2.měsíce. Vždycky na noční spaní jsme ho po 19 hod dali do postýlky. Musím říct, že vždy hodně plakal (a to opravdu hodně, já u toho bulela taky, vydržel třeba i 2 hodiny). Nicméně se naučil usínat takhle sám. V noci když se budil, tak jsem kojila (po 2 hod), to usnul u prsa.

Přes den spal většinou v kočárku. Spát v postýlce i přes den (kde usnul po chvíli plakání, někdy i třeba po 20 min) se naučil cca od 5-6.M.

Od 8.M jsme ho přesunuli z ložnice do pokojíčku a nechávali v noci vyplakat. Kojení jsem zredukovala na 1× za noc. Od cca 10.M spí celou noc. Samozřejmě se parkrát vzbudí, ale chviličku popláče a usne. Nevstávám k němu.

Takže tak to bylo u nás. Usínání při houpání, chování apod. jsme vlastně nikdy nepratikovali. Odbourávali jsme usínání při kojení.

Přeji hodně štěstí a sil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.10.08 21:14

Ahoj, a do kočáru někam na balkon ho dát nemůžeš? Já si takhle naučila oba kluky, ale takhle brzo to myslím nebylo. Do postýlky někdy pomůže zavinování, mladší mi takhle spal do 7 měsíců. Ale musel mít ručičky fakt hodně utažený u těla. Jinak sebou trhal a budil se. A taky pomáhá zavést rituál před spaním, třeba zpívat jednu písničku nebo něco podobnýho, co dítku pomůže líp usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
3.10.08 21:23

Ahoj, no já myslím, že chyba je, jak píšeš, že po uložení do postýlky se probere a Ty zase musíš nosit. Nemusíš nosit a nenos, nech v postýlce. Uvidíš, že časem bude plakat míň a míň. Věnuj se miminku, když je vzhůru, ať ví, že ho máš ráda, že seš tam. Ale když se spí, tak se prostě spí. Přes den mi usíná v náručí, krmím zpravidla před usnutím, když už je unavená a pak položím do postýlky, taky se probere, ale nepláče, už ví, že postýlka je její prostor, kde si odpočine. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.10.08 13:03

No, včera když jsem ho zkoušela nechat vyplakat, tak to nějak nevyšlo..Byl zvyklý večer ležet v postýlce, koukal na kolotoč, povídal si s ním a pak usnul, ale po tom včerejším dni, co jsem to zkoušela, tak řval i večer..
Zavinování nemá rád, šije sebou a snaží se dostat ručičky ven :roll:
To štěstí budu potřebovat :lol: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.10.08 14:58

Já myslím, že je na to ještě malej… ad zavinování - nejdřív se jim to nelíbí, ale když chvilku vydržíš - zavinout, trochu pohoupat, většinou se zklidní a tvrdě pak usnou, protože se sami neruší. Když si na to dítě navykne, je to pro něj rychlej způsob, jak se zklidnit. Tak pevný nervy, bude to horší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
4.10.08 16:39

No my taky zavinování možná tak do dvou měsíců - ale pak se z toho malá stejně vždycky nějak vysoukala. Pak jsme používali spací pytel, ten dneska taky nechceme :D :D :D . No miminko se teprv spánku učí a že to nevyšlo jednou, neznamená že nevyjde příště. Hlavní je pravidelnej režim. I když je to unavující dělat každej den stejný věci ve stejnou dobu, je to zaručený. My byli třeba dneska v Praze na výletě, malá zabrala cestou zpátky v jednu, jak je zvyklá, pak jsme zastavili, ona se probudila a už nezabrala, vysmátá jak sluníčko. No a co myslíš, po příjezdu domů jakejkoliv pokus o uložení skončil řevem. :D :D :D Pamatuju si, jak jsem v tom věku kolem dvou měsíců po uložení do postýlky utíkala do obýváku a špunty do uší… Ale vydržela jsem a ten pláč byl kratší a kratší, až nebyl vůbec - tedy pokud se nevytrhne ze svýho rytmu :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
5.10.08 13:45

Ahojky, režim se snažím dodržovat. Tak jestli to chápu správně, když uvidím, že je unavený, tak ho odnest bdělého do postýlky a nechat řvát??
Mám strach, aby potom do postýlky vůbec chtěl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
5.10.08 17:54

Já to tak dělám během dne i večer. Jak vidím první zív, tak třeba ještě dám trošku mlíčka, když chce a přenáším do postýlky. Ráno vstává malá v sedm, nají se, hrajeme si a v devět zív, tak nabídnu mlíčko a ona většinou u toho sama usne, tak přenesu do postýlky a spinká. To samý odpoledne, kolem jedný zív, přenesu do postýlky, občas vzteklej řev, na ten nereaguju nebo aspoň ne tak, že bych vyndavala z postýlky - pohladím, promluvím, odejdu. Večer chvíli poležíme spolu v posteli, pak začne zívání, tak přenesu do postýlky - chvíli vrtění a pak chrrrr. Takhle to vždycky nebylo, bylo to často s řevem, ale já vždycky vydržela (no tak ne vždycky, většinou :D ), ale pak se ten pláč zkracoval a zkracoval a malá si prostě zvykla. Zkus to, neboj se, ty jsi rodič a autorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
7.10.08 12:44

Ahoj, tak se prave snazime o neuspavani na ruce. Zkousime to teprve druhy den a ten krik je teda dost kruty :roll:
Navic mi je metoda vyrvani do uplneho vycerpani a usnuti docela proti srsti. Dost se i bojim, aby si mala neco neurvala :(
Ale vase dobre vysledky me povzbuzuji, ze bude lip. Tak se snazim vydrzet, ikdyz bych nejradsi bezela malou vyndat z postylky a chovala ji az do meho uplneho zblbnuti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
7.10.08 13:21

Tak já docela souhlasím se želvičkou,mám malého takto naučeného od narození,dám do postýlky,přečtu pohádku,dám dudínka,na chvilku držím za ruku a koukám do očiček a pak odcházím,samozřejmě někdy je řev,tak pět minut nechám,pak přijdu,dám dudud,udělám pšt pšt,pohladím a spí,někdy usne už u pohádky,ale upřímně tak 14dní my trvalo než si na to zvykl,takže já přeju pevné nervy,a rada musíš být důsledná a tvrdá(boužel u bratrovo dcery vidím jak to dopadá když je to jinak)

Dnes když jsem unavená a nechce se mi číst :oops: dám davídka do postýlky,pohladím dám pusu a odejdu a on je zvyklý a usne sám.Zkuste si najít nějaký rituál.My např.koupání,papání,pak obejdem všechny na pusu na dobrou noc a já mu dávám tři,na dobrou noc,pro sladké sny a protože ho mám moc ráda(to mu samozřejmě u těch pus říkám).jde to,ale je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
7.10.08 19:56

Paradise, díky. Ale fakt je, že my nikdy pláč do vyčerpání nezažili. Malá je prostě sluníčko. Já věřím tomu, že ta psychika se vytváří už v bříšku a když je doma pohoda, je v pohodě i mimi. No a pak taky ty návyky… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
8.10.08 12:24

Hlasime zlepsijici se vysledky :lol: Mam radost a doufam, ze to bude cim dal lepsi. Prvni den skoro hodina, druhy asi pul hodiny a dneska nebyl zadny extra krik, jen takove narikani ve smyslu „mami, to jsi me tu uz zas nechala samotnou?“ Ale do 15minut spala.
Takze :dance: :-) Je to nase holka sikovna :D
Zatim teda praktikujem jen pres den, protoze jsem fakt uz byla zoufala z vecneho noseni. Dneska zkuism i vecer, ale to asi neprojde tak lehce. Je zvykla se hodne mazlit a tulit az do usnuti. No uvidime :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
8.10.08 20:19

Dušičko no vidíš,jste šikulky. :wink:
S tím mazlením večer,vyzkoušej ji umazlit před koupáním.My to máme takto,kolem páté krmení,tak do půl šesté ho nechám odpočinout a pak to nastává,mazlíme se,hrajeme si,smějeme se,prostě všechno možný,na kupání je už tak unavený,že u pití je v polospánku pak do postýlky,dám mu plyšové zvířátko na mazlení a dudlíka a do deseti minut spí,třeba to zabere i u vás.Malý je spokojený,že jsem se mu věnovala,taky je z toho utahaný a já jsem spokojená,že mám volné večery od 8:15 mám klid. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí