Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Taky jedna píše:
Dobré je dát dítko spinkat ještě předtím, než odpadá únavou, tzn. při prvních příznacích únavy dát dítě spát. Vytvořit rituál (ona už ho vytvořený bohužel má - nošení na rukou). Výborná věc je mít postýlku pouze na spaní, nikoliv na ležení během dne. Tzn. do postýlky se jde spinkat, když je vzhůru, je s vámi v jiných částech domu, v jiném prostředí. Jakmile je ospalá, jde se spinkat do postýlky, můžete tam být třeba zpočátku s ní, hladit, tišit, podržet dudlík… uspávání na rukou je náročné a bude vás to vysilovat. Je jí 6 měsíců, neměla by cvičit ona vás, i když taky nejsem zastáncem vyřvání atd., ale chodit k ní, ujistit ji, že s ní jste, aby se třeba nebála, ale zase vrátit do postýlky. Hodně štěstí.
U mě tohle vůbec neplatí a přes den spí třikrát po hodině
a dudlík zakladatelko dáváš?
@kytkalenka píše:
Staci dat do googlu houpatko Rockit:-) mam ho asi 2mesice a skoda, ze to nedelali driv, ona je to celkem novinka.
Děkuju ![]()
@Bubla Bůčková píše:
U mě tohle vůbec neplatí a přes den spí třikrát po hodiněa dudlík zakladatelko dáváš?
Dávala jsem vždy k usínání, pak ho vyplivla. Ale teď ho už nechce, spíš ho kouše, než aby ji uklidňoval..
@Harsh.strawberry nás zachránila hacka od babyvaku bez ní bych asi první půlrok pošla…
Kojis? Ja syna vecer a odpoledne uspavam kojenim. Lehnem si na bok, on se koji treba pul hodiny ale pak spi fakt tvrde. Vecer se koji klidne hodinu a vic, ma u toho takove zaskuby obcas, proste si zpracovava zazitky a u toho kojeni se uklidnuje. Kdyz usne v satku nebo na rukach tak po odlozeni do postylky nevydrzi spat vic jak pul hodiny. Po kojeni mi odpo spi i tri hodky, nekdy se v prubehu vzbudi tak dokojim a spi dal.. Vykaslala jsem se na poucky “kojit maximalne 10 minut”, kojim tak dlouho jak syn potrebuje. Tak to zkus taky. ![]()
Staci dat do googlu houpatko Rockit:-) mam ho asi 2mesice a skoda, ze to nedelali driv, ona je to celkem novinka.