Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syna bych odstavila, nebo naučila na kojeni vecer pred spaním a pak az rano. Bude to boj, taky jsem si to zazila, ale po par dnech si malý zvykl a zacal spat celou noc
Odstavit. Kojeni je krasna vec, ale ty mas zdravi jen jedno. A nevidim jediny duvod, proc by tak velke dite melo v noci pit.
Vazne odstav, tohle uz je proste cesta do pekel. Ja ted odstavovala 19 mesicni, prave kvuli nocnimu kojeni a za 3 dny spala celou noc. Nedala jsem nahradou nic, aby si nezvykla na neco jineho. Nic jineho nevymyslis. Udelej to hned, at se aspon trochu hodis do normalu pred druhym mimcem. ![]()
Vítej v klubu. Já mám druhé dítě, je mu 17m nekojím a stejně mě budi tak 4×, někdy 8×
já byla vyřízena z toho dost, jak ty, ale časem jsem si zvykla. Někdy v noci zaberu a po půl hodině už rve. A to chodí spát az v 22 hod, denně spí po obědě 1.5 h, unaví se dost
přesně jak ty jsem otěhotněla v 15 měs staršího, Ale ten spal od 8 měs fakt celou noc, takže jsem nic takového neřešila. Byt to naopak, nevím, jak bych to dala. Miminko je přece poprvé narpcne a dvě deto jsou velký zlom oproti jednomu.. A v tom tehu je to taky horší o dost. Já se už s tím smirila, přestala se bát každé noci a někdy se vzbudí jen 2×, poprvé třeba až v půl páté a to mám energii, že bych mohla lámat skály. Dřív jsem se střídala a manželem, už jsem byla z toho na odpadnuti, mám stejně lehké spaní a než záberu je to i 2 h! Drž se, deti mají takové období, zlepší se to
zkus odstavit, nic jiného možná nepomůže ![]()
V patem mesici tehotenstvi jsem ukoncila kojeni, protoze mi z toho tvrdlo bricho. Dcera byla mladsi nez tvuj syn, jsem velky zastance kojeni, a nehroutila jsem se z toho. Vem si, ze z tveho tela budes zivit deti „vrchem spodem“. Bud si pak vyctes kazdou komplikaci nebo jednou nemoc, nebo bude dodelane tve telo. Co bude dal se spanim - uvidis, treba zacne spat lip sam.
Ukončit kojení nebo kojit nekompromisně jen ráno a večer, spát v jiné místnosti.
Ja po roce utla alespon noční kojení a bylo to kupodivu bez velkych scén. Do te doby se budil co hodinu, nekdy driv, nekdy me nechal i dve hodiny v kuse, ale stejne jsem zacala mit se spankem hrozne problemy. Byla jsem tak unavena, ze mi spat vlastne ani neslo.
Ukoncit kojeni, nebo prevest na neco jineho. V 15m um nebo klidne i normalni mleko.
Zkusit se naucit nejake techniky, jak driv zabrat. Meditacni, bylinky…
Mne se ted konecne prestal starsi v noci budit. Ma 4,5. Ale ja zaberu hned. Malej (2,5) spi lip, ale chvili to byl dobrej zahul.
Asi ho budes muset odstavit. Spanek je nezbytnost pro psychickou pohodu. My meli to same v roce. Kojeni uz jen v noci a mala vzhuru co 2h, tak jsem kazdou noc ubirala jedno krmeni/dumlani. Stacilo pochovat, pohoupat a za par dni se spalo celou noc. Navic jsem taky zjistila druhe tehotenstvi. Dcera je nastesti jedlik, takze jsem z toho nemusela mit vycitky a 14 dni po odstavu dokonce zacala pit UM, ktere do te doby nesnesla. Ted ho doslova miluje
Jestli nemate problemy s jidlem, odstav ho. Ted budes vic a vic unavena, spat v noci bude nutnost ![]()
Ahoj, mám dotaz - od porodu syna, který má momentálně 15 měsíců jsem se vlastně pořádně nevyspala - budí se na kojení co 2 až tři hodiny, usíná kolem půl osmé, kolem desáté už je vzhůru poprvé a já většinou po jednom z nočních kojení nezaberu - klasicky bdím od jedné do pěti, pak třeba ještě vytuhnu na hodinu, hodinu a půl. Mám spaní celkově rozhozené, jsem z toho hodně depresivní a vyčerpaná. Byla jsem u psychiatričky, ale ta mi odmítla dát léky na spaní, když kojím, ať prý odstavím a když se moje „náladičky“ nezlepší, ať přijdu. Dneska jsem zjistila dvě čárky na testu a ač se na mimino těším, nedokážu si představit další dva roky v tomto módu, už teď mám pocit, že se brzy sesypu. Je mi jasné, že léky na spaní mi nikdo v těhotenství nedá, máte nějakou radu, jak spaní zlepšit?
Jinak syn odstříkané mléko odmítá, takže nehrozí, že by s ním bděl někdo jiný, navíc má manžel těžkou práci a babička je starší dáma. Připadám si jako křeček v kole, nevím, jak z toho ven, večer se bojím jít spát, že to zas nepůjde a celé dny se ploužím jako mátoha