Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já usínám skoro pořád no a v tý poloze v jaké kojím někdy v leže nkdy v sedě… A ani se nehnu, takže se malímu nemůže nic stát ![]()
ja jsem taky u kojeni v noci usinala casto
ve stejne poloze - na boku. v uplne stejne poloze jsem se taky vzdy probudila - a to jsem dala malou do postylky.
Usinala jsem v leze.
Fakt jsem se snazila byt vzhuru.. a koukam, kua dyt uz kojim 2 hodiny ![]()
Malej se nikdy nic nestalo.
Ja lezela na boku, mala taky na boku, kdyz se najedla- pustila prso a spinkala. Kdyz jsem se vzbudila- prelozila jsem ji do postylky a spalo se dal.
Já jsem taky usínala. Zalehnutí jsem se nebála, všichni říkají, že střízlavá nezfetovaná maminka miminko nikdy nezalehne. No ale bohužel se mi párkrát stalo, že jsem se probudila řevem, když holky spadly. Pak jsem za ně aspoň dávala poštář.
Obě to přežily a jsou v pohodě.
Halka
ka-tka píše:
Usinala jsem v leze.
Fakt jsem se snazila byt vzhuru.. a koukam, kua dyt uz kojim 2 hodiny
Malej se nikdy nic nestalo.Ja lezela na boku, mala taky na boku, kdyz se najedla- pustila prso a spinkala. Kdyz jsem se vzbudila- prelozila jsem ji do postylky a spalo se dal.
u mě taky tak přesně ![]()
Já jsem také usínala při kojení, snažila jsem se, aby ne, ale ono to občas jinak nejde ![]()
Jednou se mi stalo, ze začátku, že jsem ležela na boku a kojila a probudila jsem se zrovna ve chvíli, kdy jsem se začala tělem převažovat na syna (byl ještě malé miminko) - prostě mně vzbudilo v tu chvíli, kdy začaly svaly ochabovat jakoby při přechodu do spánku. Dost mně to vyděsilo a myslím, že jsem pak chvíli v leže nekojila, ale pak jsem se k tomu zase vrátila a už se mi to nestalo.
Jinak taky když jsem kojila v sedě (podepřená záda, takže jsem jakoby poloseděla-pololežela, mimčo v náručí, pokrčené nohy a byla jsem uprostřed velké postele (pro jistotu, kdyby se náhodou skutálel), tak jsem taky usnula a probudilo mně zase to, jak mi ochabovaly svaly a kdybych se neprobudila, tak by mi asi malý vypadl z náručí, nevím.
Ale ty instinkty fungují, nicméně samozřejmě je potřeba to zajistit ještě něčím jiným - v sedě kojit uprostřed postele a případně se obložit polštářema (tím se krásně podepřou ruce, takže by se miminko nemělo skutálet), no a při kojení na boku si třeba mezi sebe a mimčo dát nějaký menší polštář (pokud to velikost prsou umožňuje
).
Taky jsem usínala - vždy v poloze na boku. Po zkušenostech jsem Matyho pokládala mezi sebe a manžela (takže jsem kojila z levého prsu), takže mu nic nehrozilo. Nakonec jsem vzdala noční přenášení do postýlky a spinkal s náma. Postupem času začala fungovat „samoobsluha“ a já aspoň nebyla tak unavená nočním buzením ![]()
Nejen, že usínám při kojení, ale v poslední době už ani nevím, že si dojdu pro malého do postýlky a vezmu si ho k sobě ![]()
Já tomu říkám samoobslužný mléčný bar, většinou ležím na boku a když Máťa potřebuje, najde ![]()
Tak já taky usínám běžně u kojení na boku. Malou mám vždy uprostřed postele, mezi mnou a přítelem a nikdy se jí nic nestalo. Musím zaťukat. Vždycky se vzbudím v té samé poloze jako usnu. A funguje to překvapivě i u přítele, ale ten takhle nehnutě spal vždy. Já se to naučila až s miminkem.
Pokud si pamatuji, tak se mi nikdy nepodařilo v noci při kojení neusnout ![]()
Musela jsem mít u postele dobře viditelné hodiny, abych neblbnula, protože při probuzení jsem nedokázala poznat, jestli je to pořád to první kojení a malý se jen mele nebo už uplynuly zase 2h a je čas kojit zas.
Jinak jsem nikdy neslyšela o případu, že by střízlivá, nezfetovaná matka zalehla dítě. Někdo z vás snad ano?
usínala jsem ,ale vždy jsem si lehla rak aby mimi bylo stranou k manželovi a nikdy jsme ji nepřilehly,ale parkrát jsem se probudila a divila se co malá dělá u nás v posteli, únavy jsme měla výpadky paměti ![]()
Jj, při nočním kojení usínám vždycky, vleže na boku a vzbudím se za dvě hodiny ve stejné poloze ![]()
Prostě to nějak příroda zařídila, že mimčo nezalehneš ![]()
A to jsem dřív spala dost divoce (zmuchlaná peřina).
A teď je ráno peřina skoro ustlaná ![]()
Usínám pokaždé…
Někdy se vzbudím dřív, někdy až za pár hodin… vlastně občas ani nevím, jak často Mareček pije… ![]()
BohunkaP píše:
Usínám pokaždé…Někdy se vzbudím dřív, někdy až za pár hodin… vlastně občas ani nevím, jak často Mareček pije…
Jo jo, taky jsme na tom stejně. Dneska ráno, když se manžel vzbudil, tak se dokonce lekl, malej se na něj zubil a já spala. ![]()
Usínáte některá z vás při nočním kojení? A pokud ano, tak v jaké poloze? Jak zajistíte, aby miminko nespadlo nebo nedošlo k jeho zalehnutí?