Usne a spí jen u prsa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1865
12.9.11 13:26

Usne a spí jen u prsa

Maminky, prosím o radu. Mám třítýdenního syna, který dokáže usnout a spát jen u prsa. Měl to tak už v porodnici. Po nakojení si chvíli podlumá prso a pak vytuhne a spí. Jakmile ho zkusím přenést do postýlky, vzbudí se a řve. Párkrát se mi podařilo ho přenést tak opatrně, že se nevzbudil, ale i tak, když se vzbudí v postýlce sám (bez prsa), hned řve. Takže si ho dám znovu k prsu, podumlá a za minutu je tuhej. Zkoušela jsem všechny metody uspávání (houpání, kočár, zpívání, dudlík - ten plive, zavinutí) a nikdy nezabere. Nechala jsem ho jednou i vyřvat, řval až do dalšího kojení celý den. Pak už byl tak mimo ze řvaní, že se nechtěl ani přisát, takže to taky není řešení. Za posledních dvacet hodin spal jen asi tři hodiny (ne v kuse), to se mi zdá hodně málo. Já bych se taky potřebovala vyspat. Neřešila jste některá stejný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
170
12.9.11 13:29

takto to u nás vypadalo celé první tři měsíce, malý usnul jen u prsa a vydržel tak spát tak 10-20 minut, když jsem se jen o kousek pohnula, tak byl vzhůru. jinak přes den vůbec nespal, v noci to bylo trošku lepší - ale i v noci usínal jen u prsa. byl zázrak, když se někomu podařilo jej uspat jinak. pak to z ničeho nic přestalo - u nás se to shodovalo s obdobím, kdy malého trápily prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
12.9.11 13:40

U nás do 8 měsíců :D, asi od 3 měsíců bylo jednodušší přenášení. Nakonec to bylo nejjednodušší pro všechny :D. hodně trpělivosti! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
12.9.11 13:59

Ahoj, ve třech týdnech je ještě hrozně malinký, časem se to určitě zlepší uvidíš, ještě si nezvykl, že je samostatná jednotka a potřebuje cítit tvojí blízkost aby mohl usnout, nech ho klidně usínat u prsa a určitě ho nenechávej vyřvat, na to je moc malý,ono i miminko má nárok na šestinedělí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
12.9.11 14:03

Mému broučkovi je pět měsíců a taky máme období, kdy usíná u prsa, ale většinou se nechá přenést do postýlky.Jak ho přimět usnout jinak, taky moc nevim, tak jsem zvědava, co Ti holky poradí. Pokud jsi unavená a potřebuješ se prospat, zkoušela jsi kojit vleže na boku? Mně tak malej vytuhne a ja si na chvili taky schrupnu. :-)

• Citovat
  • Upravit
1865
12.9.11 14:06

Ve dne ho nechávám spát u prsa, jak chce, ale v noci, když ho mám v náručí, usínám, ruce mi padají a mám strach, že mi sklouzne nebo z náručí vypadne. Zkoušela jsem ho uspat u prsa vleže, ale když leží, nechce se přisát ani dumlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12225
12.9.11 14:12

Nas na kurze ucili, ze opatrne dat z prsniku ked viacej odpociva ako saje … sice sa certila, ze som ju dala dole, hned sa zase prisala, ale zase som ju „odpojila“, ked uz zaspavala. Takto sme sa chvilu natahovali, ale vacsinou jej stacilo, ze sme spali vedla seba v posteli a jej lice sa tlacilo na moj prsnik z boku. Takto sa da spat a odpocinula som si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
12.9.11 14:25

…tak já po příchodu z porodnice zaujala polohu na boku a v noci to bylo zásadně tak a ne jinak, menší „boj“ jen 2 první noci. :-)

V noci doporučuji vleže, cvičte to přes den, kdy se to nemusí tak hrotit a hlavně, když má hlad…

Také nejsem zastánce vyřvávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
12.9.11 14:55

Já taky nejsem zastáncem vyřvávání, ale v porodnici i mudra mi řekli, že ho nemám zvykat na spaní mimo postýlku, protože co se teď naučí se bude později jen těžko přeučovat a pak to pro něj bude ještě horší. Taky se bojím, aby mu neustálé spaní v náručí nezadělalo na problém se zády, přeci jen tak nemá dostatečnou podporu na rozdíl od matrace. Zkusím trénovat to kojení na boku vleže, snad si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
12.9.11 16:19

Nejen jemu ze zády (to by při správném polohování v náručí nemělo hrozit), ale hlavně Tvoje záda.....

Ano, dítko by se nemělo učit rodičům do postele, ale takových ale je a přesto je rodiče zas a znovu dělají. V 8 měsících jsem ho pomalu začala učit na postýlku a do 1 měsíce jsme to zvládli. Z malého je mazlík (což chce většina rodičů)… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
25.6.13 22:26

Ahoj holky, otevírám znovu tuto diskuzi…mám vlastně stejný problém jako zakladatelka, dcerka má tři týdny a usne pouze když ji přiložím k prsu, chvilku požužlá a je tuhá…ale jinak kňourá…bojím se, abych ji tak nenaučila…jak uspáváte svá dítka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
25.6.13 22:29

Mému je deset měsíců a večer jinak neusne. Přes den ještě tak v kočárku nebo už musí být fakt kantáre, ale večer ani boha. Já ho tak ani uspávat nechtěla, ale usnul mi vždycky u kojení večer a už mu to tak zůstalo. Těžko bych ho trápila hlady, aby si na to nezvykl…

• Citovat
  • Upravit
306
25.6.13 22:54

No přes noc u kojení je to i fajn, aspoň se trošku vyspím :-) ale i přes den nakojím pak položim do postýlky a kňourá, tak ji znovu přiložím jestli nemá třeba ještě hlad, ale už nesaje jen má prs v puse a tak usne…zkoušela jsem dudlík, ale ten vyplivuje… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
30.8.23 11:08

Tak mám stejný problém, mám chlapecka buď v bdělém stavu řve nebo je přisátý, nemůžu vůbec nic dělat, hlavně mám ještě jedno dítě a takhle se mu vůbec nemůžu věnovat :(. Mám v šátku, vytuhne dám z šátku do postýlky řev. Venku alespoň spal i dlouho, ale teď v tomhle počasí jezdit venku, a tím stejně nezískám čas :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
30.8.23 11:15
@Jenesis píše:
Tak mám stejný problém, mám chlapecka buď v bdělém stavu řve nebo je přisátý, nemůžu vůbec nic dělat, hlavně mám ještě jedno dítě a takhle se mu vůbec nemůžu věnovat :(. Mám v šátku, vytuhne dám z šátku do postýlky řev. Venku alespoň spal i dlouho, ale teď v tomhle počasí jezdit venku, a tím stejně nezískám čas :(

Máš normální, kontaktní, kojený dítě. To, že máš ještě jedno dítě, kterýmu se musíš věnovat, jsi snad věděla ještě před otěhotněním s druhým ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510