Dvouleté dítě nemůže usnout i když je ospalé...

273
9.9.11 14:02

Dvouleté dítě nemůže usnout i když je ospalé..

Ahoj, mám chlapečka 28 měs. do dvou let spal sám v pokojíku bez uspávání, pak sme ale dali an babičky a začli ho uspávat..chyba.Ale co naplat. ted je na to zvyklý,problém, je ovšem v tom, že nemůže usnout i když je ospalý. Jdeme sepát třeba ve 12 a v půl 2 je ještě vzhůru i když je ospalý. Spí v postýlce a já ležím vedle na posteli v pokojíčku. Pořád se třeba šmudlá, ale zvedá nohy nahoru, jezdí rukama po špruslích, zdvihá deku, zpívá si…no tragédie. Nic nepomůže, výhružky, zákazy, milý přístup nic. Dnes sem ho už vzala k sobě do postele a držela ho jako by byl v zavinovačce a pak usnul hned když se nemohl hýbat.Je to normální? Je strašně živý, nesoustředí se ani na žádné hry na nic..už nám bylo doporučrno zajít i na vyšetření na poruchu soustředění- myslíte že to usínání s tím může mít souvislost?…dr mi poradila dát medunku, ale to an něj vůbec nezabírá, ani čaj ani sirup. Většinou si gratulujeme když usne po půl hodině… díky za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
713
9.9.11 14:04

Třeba už nebude spávat poo, můj mladší syn přestal už před druhým rokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
9.9.11 14:04

Ve 12 v poledne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
9.9.11 14:06

jojo v poledne..on spánek ještě potřebuje, pak spí i dost dlouho a když nespí tak jen brečí a je protivný, vstáva v 6-7…spát jde kolem 12.. usne cca 12:30- 13:30…spí tak hodinu a půl,někdy dvě hodiny, a večer jde spát v 8 a usne tak půl 9 až 9…nebo myslíte že moc spí ?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.9.11 14:16

Připadá mi, že spí normálně :nevim:
A je problém vzít ho k sobě a obejmout?
Moje dcera neumí usínat sama a velmi ji pomáhá, když ji vezmu za obě ruce a znehybním je.
Takže podle mě je tvůj syn normální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
9.9.11 14:18

no ja nevim, ale znám spoustu dětí, co ve dvou letech už nespí, třeba brečí proto, že ho nutíš spát, skus si s ním misto toho poklidovat, lehnout si, pustit pohodáku nebo si prohlížet knížky
večer pak může jít spát dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
9.9.11 14:21
chuanitka píše:
Připadá mi, že spí normálně :nevim:
A je problém vzít ho k sobě a obejmout?
Moje dcera neumí usínat sama a velmi ji pomáhá, když ji vezmu za obě ruce a znehybním je.
Takže podle mě je tvůj syn normální :)
, jen on neleží klidně,dnes to bylo až po té hodině a půl tak sem ho udržela, jinak se furt zvedá,přerovnává polštářky atd. i když je u mně, kamarádky právě taky takto uspávají, vezmou si dítě k sobě, hladí ho, povídají pohádku… náš to neposlouchá a jen furt někde leze :-?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
9.9.11 14:22
JaSa píše:
no ja nevim, ale znám spoustu dětí, co ve dvou letech už nespí, třeba brečí proto, že ho nutíš spát, skus si s ním misto toho poklidovat, lehnout si, pustit pohodáku nebo si prohlížet knížky
večer pak může jít spát dřív

no onprávě není v klidu, knížky si neprohlíží nikdy a když se dívá na pohádku tak u toho skáče po sedačce, jezdí na odrážedle atd.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
9.9.11 14:28

já myslím, že je v pohodě, s tím, že jsi ho držela u usínání jsem u prvního praktikovala taky a u druhého začínám (rok a půl), vypozorovala jsem, že čím víc je unavený a přetažený, tím víc před spaním „šaškuje“.
Poo mi ani jeden ze synů nespali v postýlce, vždy jsem si s nimi šla lehnout do ložnice a usínala s nimi, večer s usínáním problém není. Taky na ten polední spánek dělám dost přítmí (černá roleta). Jinak mi usnou jedině v kočáře :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12225
9.9.11 15:35

Tak sme na tom rovnako a to ma moja dcerka len 8 mesiacov! AKo sa naucila postavit na nohy, tak sa jednoducho uz nevie sama ukludnit. Jeidne co zaberie je znehybnit a drzat pri sebe. Len u nas to zabera cca do 20-30 minut :think: Neviem poradit ako z tohto von, ale zaujimalo by ma to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
9.9.11 15:38
albao píše:
Tak sme na tom rovnako a to ma moja dcerka len 8 mesiacov! AKo sa naucila postavit na nohy, tak sa jednoducho uz nevie sama ukludnit. Jeidne co zaberie je znehybnit a drzat pri sebe. Len u nas to zabera cca do 20-30 minut :think: Neviem poradit ako z tohto von, ale zaujimalo by ma to.

když by menší tak nám pomáhal spací pytel.. zkus to, ale teď už je na něj moc velký :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12225
11.9.11 10:53

verusle DAKUJEM za radu, dnes rano som to vyskusala a pomohlo to :palec:

Inak som ten spanok trochu studovala vcera a nemoze byt pretazeny? Napriklad odporucaju aby deti chodili spinkat uz o siestej 8-o
Skus si mozno precitat nejake clanky tu:
http://weissbluthmetoda.wordpress.com/…ka-a-spanok/
Ja idem vyskusat skorsi nocni spanok, kedze chodi spat az po osmej a naozaj mam pocit, ze je cez den nervozna len z tej zlej kvality spanku, co ma zase suvis s neskorym zaspavanim :think:

A este raz dakujem za ten napad so spacim vakom! :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401