Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@lolla.jones pockej a to ti lekar ty usni svicky odsouhlasil? Tomu moc neverim. A pokud je problem dostat antibiotikove kapky na spravne misto ucinku, proc ti teda nedal celkova antibiotika?
@lolla.jones píše:
Inhaluju a hodne smrkam ale mam i antibiotik kapky a ty se pres hnis nedostanou i lekar mi to rikal.mam po platice bbinku uz dvakrat tak mam paniku
Mam uplne stejny dotaz jako @nozu
Mam i celkova antibiotika a s lekarem jsem to neprobirala. vypada to ze po tydnu antibiotika zabrala ![]()
Zdravim a obnovuji diskuzi
jiz nekolik dnu mam takovej divnej pocit v uchu. Vlastne po tom co me do nej v bazenu natekla voda. Citim vzadu jskoby spunt a za tim spuntem tekutinu kterou citim pri zmenach polohy hlavy. Obcas me v nem tak sumi zvlastne
nevite nekdo co by mohlo pomoct? Nebo mam zajit rovnou k dr? Neboli to, je to ale nekdy dost neprijemne. Zkousela jsem sprey aurecon a nepomohlo ![]()
@hapolda To je nepříjemný, ale většinou se toho dá zbavit. Prostě si lehni na postel, hlavu dolu a natáčej všelijak dostran. S trochou úsilí a různým pootáčním hlavy se dá dosáhnout toho, aby to povolilo a ta trošička vody vytekla…
@hapolda S ušní svící bych byl opatrný. Spíš opravdu zkus sprej do uší a následně vysušit ručníkem. Nedoporučuji vatové tyčinky, to můžeš zhoršit nebo si ucho podráždit. Můžeš zkusit i jemným prodem teplé vody ze sprchy. Pokud nempomůže ani jedno nebo výše zmiňované pohyby s položenou hlavou, tak si zajdi na ušní.
@hapolda píše:
Zdravim a obnovuji diskuzijiz nekolik dnu mam takovej divnej pocit v uchu. Vlastne po tom co me do nej v bazenu natekla voda. Citim vzadu jskoby spunt a za tim spuntem tekutinu kterou citim pri zmenach polohy hlavy. Obcas me v nem tak sumi zvlastne
nevite nekdo co by mohlo pomoct? Nebo mam zajit rovnou k dr? Neboli to, je to ale nekdy dost neprijemne. Zkousela jsem sprey aurecon a nepomohlo
radím zajít na ORL a nechat si vyndat špunt. Najednou uslyšíš trávu růst. A je to hrozně příjemné.
Před týdnem jsem byla se stejnými příznaky na pohotovosti. Protože pak už mi šumělo v uchu tak hlasitě, že jsem neslyšela. Pan doktor řekl, že je to v zimě normální. Prostě rýma v uchu
dostala jsem ušní kapky a nasivin a šupajdila domů
přešlo to samo.
Vsem diky za odpovedi, nepomohlo opravdu nic spise se to zhorsuje. Vcera jsem tedy vyrazila na pohotovost kde me pani doktorka vyvedla z omylu ze usi mam krasne ciste a zadny spunt tam neni. Takze vyvstava otazka kde ta voda je
je to cim dal horsi, uz citim obcas sumeni uplne. Mam prijit dnes znovu, tak jsem zvedava. Zacinam se bat ![]()
@Labandita píše:zaver, usni ryma.
@hapolda ahoj, jak jsi dopadla?
Zdravím všechny,
taky bych se ráda podělila však o špatnou zkušenost s ušní svící. Chtěli jsme na wellness pobytu zkusit masáž hlavy a ušní svíce, které mají pomoci s migrénou, na záněty dutin apod. První ucho v pohodě, druhé ucho - asi po minutě náhlé teplo a následovala hrozná bolest (jakoby prasknutí bubínku). Udělalo se mi zle a zalehlo mi ucho. Bolest po 30 min ustala, ale na ucho jsem slyšela max na 40%. Hned v pondělí na ORL. Doktor mi 30 minut z ucha vyndával po kouskách vosk ze svíce. Bolelo to, dostala jsem něco na oblbnutí a poté vytáhl kus vosku velikost skoro jako zrno kávy, který byl přilepený na bubínku. Konečně slyším, doufáme, že z toho nebude zánět. PS a ten „údajný ušní maz“ který vám masér ukáže, že vám svíce z ucha vytáhla, není maz - ale ten vosk. Měl úplně totožnou barvu jako vosk, který mi na ORL doktor vytáhl z ucha a nechal jako suvenýr
TAKŽE VŘELE NEDOPORUČUJI, můžete ohluchnout. A i když vám to dělá profík, stojí vám to za to? Ne. Příště nechat uši vyčistit u doktora na ORL, na dutiny inhalovat a kloktat vincentku a na migrény - nevím, ale za vosk v bubínku to opravdu nestojí.
Dobrý večer, předevčírem jsem si zkoušela ušní svíčku do obou uší, byla z lékárny. Od včerejška cítím takový divný tlak v uších jako takový pocit než zalehnou uši třeba při cestování v letadle. Při předklonu je to většinou horší, občas mě uši mírně bolí takové píchání. Ráno po probuzení to bylo dobrý, ale po nějaké době to zase začalo a je to neustále. Nevím co teď s tím dělat
.. Stalo se vám to někomu a přešlo to samo?