Uspaní dítěte (10M) v postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
13.1.23 14:44

Uspaní dítěte (10M) v postýlce

Ahojte maminky, potřebovala bych radu ohledně uspání desetiměsíční dcery v postýlce. Do teď jsme ji uspávali v křesle na rukách (zazpívali jsme pár písniček) a dcera do 15 min spala. Problém nastal teď, posledních pár dní odmítá být na rukách, nechce na mě být když sedíme, ani když s ní chodím a i balón bojkotuje. Když ji dám do postýlky řev ustane, ale dcera si v postýlce nedokáže lehnout a zklidnit. Neustále vstává, sedá a převaluje se (to dokáže dělat i dvě hodiny) a přitom je vidět, jak už je ospalá.
Kdyby si na chvíli lehla a zklidnila tak hned usne, jen opravdu už nevím jak ji to v té postýlce ukázat.
Nemá někdo nějaký trik nebo radu jak to vyřešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uslava
13.1.23 14:49
@Blaise píše:
Ahojte maminky, potřebovala bych radu ohledně uspání desetiměsíční dcery v postýlce. Do teď jsme ji uspávali v křesle na rukách (zazpívali jsme pár písniček) a dcera do 15 min spala. Problém nastal teď, posledních pár dní odmítá být na rukách, nechce na mě být když sedíme, ani když s ní chodím a i balón bojkotuje. Když ji dám do postýlky řev ustane, ale dcera si v postýlce nedokáže lehnout a zklidnit. Neustále vstává, sedá a převaluje se (to dokáže dělat i dvě hodiny) a přitom je vidět, jak už je ospalá.
Kdyby si na chvíli lehla a zklidnila tak hned usne, jen opravdu už nevím jak ji to v té postýlce ukázat.
Nemá někdo nějaký trik nebo radu jak to vyřešit?

Zkus ji zpívat a nebo něco číst. Možná to zabere.

• Citovat
  • Upravit
37131
13.1.23 14:50

A lehnout si s ni a pak ji do te postýlky odnést? Nade mala (bude mít rok) taky v postýlce neusne, jak ji tam položim, tak vstává a snaží se dostat ven. Na rukách se různě kroutí, kope, takže si s ni proste já nebi manžel lehneme do postele, delame ze spime a ona usne a pak ji přesuneme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
13.1.23 15:05

Já jsem synka vždycky položila, přes šprušle mu dala ruku na hrudník a přidržela ho v klidu. A do rukou spinkáčka. A povídat. Pohádku, opakovat si nákup, nebo co je třeba udělat. Klidně potichu.
Většinou hned hrábl spinkáčka a hladil se s ním po tváři tak dlouho, až usnul. Po nějaké době se naučil přestat blbnout a jenom se převaloval a mazlil spinkáčka.
Odpolední spánek býval očistec, to jsem si musela lehnout s ním, zabalit ho do peřiny/deky a držet silou, aby neskákal jako opice. A zavřít oči a předstírat spánek :D Kolikrát jsem byla v hrůze abych neusla dřív jak on.
Myslím, že díky tomu odpolednímu spánku se naučil být v klidu v noci. Ale jistá si být nemůžu. Ono je to vždycky nakonec o dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65051
13.1.23 15:22

Vnuka uspavaji bud v nositku nebo v kočárku. Je to malý divočák, jinak neusne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
13.1.23 15:30
@vokishka píše:
Vnuka uspavaji bud v nositku nebo v kočárku. Je to malý divočák, jinak neusne

Tak jasně, když si ho tak naučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6903
13.1.23 15:36

Položím do postýlky, přikryju, hladím a zpívám ukolébavku. Proces trvá cca 5-10 min. Synovi je rok, dříve usnul na mně u kojení. Pak najednou zlom, jak o tom píšeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4473
13.1.23 15:57

Když už dcera nechtěla usínat na mě, ale neusnula v postýlce, tak se mnou ještě asi měsíc, dva spala v posteli. No a pak nastala doba, kdy usnula v postýlce u UM a pak i na odpolední spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.1.23 15:59

@Blaise dát si ji k sobě do postele a pak ji přenést? My se pomazlime, mladý si mi lehne na rameno, když se mu chce spát, tak se překulí, pritiskne ke mě zadek a za chvilku je tuhos. Dám ho do postýlky a spí až do rána :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 16:13

Máme hrací berušku. Pustí si berunu, veme dudlík, uspávačka(posledních pár dní) a za chvíli usne. Večer to moc neplatí ale přes den ano :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1326
13.1.23 16:43

Tma? Prostě pořádně zatemnit, aby nebylo světlo? Tedy zkusit to na noční spánek aspoň… Mě kluk začal usínat a spát v postýlce až po druhém roce.do té doby v manželské posteli usinal se mnou či manželem a taky spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.1.23 16:56

Moc děkuju za rady, vyzkouším a snad něco zabere :) nebo se z toho picnem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
13.1.23 17:51

Úplně normálně s ní lehni na velkou postel nebo na matrace na zemi a nech ji usnout vedle sebe. Hlavně pohoda a dítě ať je klidné. Však ono to přejde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
13.1.23 19:43
@ibis píše:
Tak jasně, když si ho tak naučili.

Ale houby, můj usíná taky v šátku/nosítku pak usne i na mě vedle mě ale v kočárku ne…tak klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.1.23 20:38

Normalne si s ni lehni do postele, hod pres ni ruku, at se moc nemele, zavri oci a predstirej spanek.
(Doporucuje 9 z 10 maminek, ktere vetsinou usnou jeste driv, nez dite.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí