Uspávání 3leté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.4.13 11:44
@rozmary píše:
No ono je to hezký s jedním, já se taky ráda muchlám, jenže když už jsou potom dvě, není to tak jednoduché, už se pak chtějí muchlat obě, jedna na druhou žárlí a je zle, takže jsem ráda že to takhle funguje, muchlám je o to víc přes den ;)

prave na to taky myslim, ze az budou dve (mit z toho rozum a chtit se muchlat, zatim je jenom jeden), tak potom to bude tezsi… ;) No, budu s tim muset neco udelat, diky moc… :) :hug:

• Citovat
  • Upravit
2526
23.4.13 11:49

Jenomže víš, já si říkám, že ten dětský čas hrozně rychle letí a za chvíli děti nebudou stát o to, abych si s nimi před spaním povídala. Bude to prostě nenávratně pryč. Já vím, že jsem si svým způsobem na sebe ušila bič, že moje děti nejsou od 8 hod. zavřené v pokojíčku a já se mohu věnovat sobě, partnerovi, nedodělaným domácím pracem.Ale mě to nevadí. Tak si s partnerem posedíme a pokecáme třeba ve 22hod nebo později a nebo až druhý den, když nevyžehlím večer, udělám to v noci nebo ráno, když mám volno nebo jiný den. Já jsem si třeba syna jako miminko brávala k sobě do postele a často jsem s ím usínala-bylo mi to příjemné- a když jsem měla potřebu ho dát do postýlky, tak jsem ho tam dala a nikdy se divadlo kvůli tomu u nás nekonalo. Dcera se mnou v posteli taky občas bývá, když přítel není doma a když se začne pošklebovat jiný den, že se jí k sobě moc nechce, řeknu jí třeba „Ty se stejně máš, že máš takové hezké povlečení a okolo sebe tolik panenek, to já nemám..,tam se musí ale dobře spinkat, to Ti závidím“ a ona tam hupsne a je spokojená a nedělá scénky, že zrovna ten a ten večer nebude u mě v posteli. Nehledě na to, že mám vyzkoušené, že když zůstanu na čtení pohádky a pořád jen čtu a čtu a mám rozsvícenou jen malou lampičku, že děti usnou rychleji, než kdybych je nechala samotné. A ráno si pak z toho ještě dělám legraci, jak to, že jako usnuly, když to bylo tak napínavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
23.4.13 11:58

Dcera u čtené pohádky nikdy neusnula, pořád si se mnou u toho povídala, proč ta Mařenka tohle Jeníček tamto, vlastně toho víc napovídala, než jsem přečetla :mrgreen: Mám vyzkoušeno že dokud jsem s ní byla v pokojíčku, nikdy neusnula a měla spoustu otázek, pak mi psych. pomalu vynadala co to dělám, že ona potřebuje jasný řád(špatně spí a ještě hůř vstává)takže v 8 zavřít, maximálně nechat svítit vedle, ne lampu v pokojíčku, protože to jí pořád provokuje ke hraní. Nakonec se naučila opravdu usínat jen co docvaknu dveře, ne každý den, ale většinou do čtvrt hodinky chrupaj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.13 13:23

@klafina123 Ja si rikam to same… Ale prave, ze me hodne nahlodava to, ze az budou oba dva vyzadovat takovou pozornost (a maly jak si na neco zvykne, tak se toho spatne zbavuje - navyku), tak bych se z toho potom zblaznila… :zed: :zed: :zed:

@rozmary s timto zpusobem usinani souhlasim, ale rve mi to srdce… Jsem hrozna na tohle… :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
2526
23.4.13 13:55

Víš já myslím, že je to hodně individuální a asi i záleží, jaký kompromis si doma s manželem zařídíte. Můj přítel je takový, že plno věcí nechává na mě a svým způsobem je rád, že nemusí moc rozhodovat, ale třeba se jen přidat..jestli mi rozumíš. A mě to nijak nevadí. i moje máma byla ve vztahu taková jakoby dominatnější a táta byl raději ten, kdo chtěl mít raději klid. I můj partner (ve znamení vah) takový je. Je mu tedy vlastně jedno, jakým stylem se u nás uspává, hlavně, že děti neječí, nehádají se a že nezvyšuju hlas já (občas jo :D ).Mám to tedy v tomhle jednodušší. Zatím děti spí spolu v pokojíčku na palandě, já si vlezu bud k dceři dolu nebo si sednu na zem a čtu nahlas, aby oba slyšeli. Když je den, že to vypadá, že ani u čtení neusnou, řeknu..„a jak to bylo dál, se dozvíme zítra večer, tak rychle spinkat, ať se dozvíme, jak to bude dál“. Nebudu říkat, že někdy nesmlouvají..taky jo. Pak tedy udělám s dětmi kompromis, že si k nim vezmu knížku a oni zavřou oči a budou spát a když ne, odcházím a budou usínat sami. Rádi bychom šli do většího, tam už budou mít každý svůj pokoj, tak to myslím, že starší si už bude číst sám a já budu číst jen dceři. Jinak dcera si začíná pomalu, ač nerada zvykat na to, že syn může jít někdy v pátek nebo v sobotu později do postele než dcera, protože je mladší. Mám vzkoušeno-nepovolit a zkusit jí ukecat, že za to, že jde ted dřív spát, zítra spolu uděláme něco sami jen my dvě, aby si to vynahradila. No a co se týče návyků, když byl syn malý(o dceři jako malé nepíšu záměrně, máme jí z děcáku až jako starší-to jen na vysvětlenou),tak jsem na návyky ani moc nehrála. Vše bylo podle momentální situace a nikdy jsem neměla pocit, že by někdo strádal. Sama nemám moc ráda stereotit-zlehka mě ubíjí a od toho s to asi i odvíjí. Když byl syn malý, bývali jsme často v nemocnici. Proto pobyty doma, byli spíš o tom užívat si miminka. Občas jsem byla u mámy nebo u kamarádky a jezdily jsme domů večer. Syn tím nijak netrpěl, usnul, když potřeboval. Neměl problémy se spaním, s jídlem. Když začal lézt, po (když jsme byli doma)obědě spával v postýlce, večer tam nechtěl být. On byl moje dlouho očekávané a vymodlené miminko a já neměla to srdce ho nechat hulákat v postýlce, aby si zvykl.Syn mi usínal na zemi na koberci. Lezl až usnul. Nakoupila jsem v IKEA polštáře, syn na nějaký nalezl (jak brouk) a na něm usnul, já ho přenesla do postýlky a tam spal až do rána. Nekojila jsem, neměla jsem vůbec mléko..o půlnoci dostal lahev ať chtěl nebo ne a vydržel spát do 6.30 hod.,pak další lahev, spal do 9 hod. Takhle to bylo od narození do půl roku, pak spal celou noc do 8.30 hod.,max. měl v postýlce malou lahvičku čaje a napil se. Ráno mě nebudil brek, ale broukání. Občas býval se mnou v posteli, občas u sebe, bylo mu to jedno.Ale je fakt, že on je pohodář dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.13 14:31

@klafina123 No, prcek ma od malicka docela rad, on je dost hyperaktivni, takze bez radu bychom to spatne zvladali, proste je navykly, ze se chodi spat, ale nechce asi posledni 2 roky (cca od toho jednoho roku) usinat sam, proste nekoho tam chce mit (a to od malicka usinal v podstate sam), takze je to docela masakr.. :( :( :(

Ale snazime se nejaky rad prave najit… ;) Ale problem je v tom, ze byvaly mi to vzdy narusi o vikendu (jednou za mesic) a to potom z toho maleho dostavame dalsich 14 dni… :zed: :zed: :zed: Byvaly prave nechape, ze maly nejaky rad potrebuje a ze nejaky rad je a ze ma chodit spat v urcitou dobu (s rozdilnym zpusobem, podle toho, jestli uspavam ja nebo manzel), ze ma jist v urcitou dobu, ze poledni jidlo je v urcitou dobu a pak spanek apod… :zed: :zed: :zed:

zaklad.

• Citovat
  • Upravit
642
23.4.13 15:31

To nase mala si tedka zacala pekne vymejslet. Clovek ji ulozi po ritualech a kolikrat ani nedovru dvere a chce znovu curat pritom ale tlaci a ani nic nevycura a pak zase potrebuje smrkat pak se konecne zase ulozi a tohle opakuje tak dvakrat - trikrat nez usne :roll: je to peklo, hlavne kdyz jdu do koupelny a necekam pul hodiny jestli se jeste ozve tak zacne silene rvat a brecet kdyz tam nikdo neprijde… dela si z nas prdelky ale spis to ignoruju a cekam az to prejde… napadlo me ale jestli to mate nekdo taky tak? vsichni tu piste jak deti do cvrt hodiny usnou… mate taky nekdo prdolu kterej si vymejsli? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
23.4.13 17:27
@every.lee píše:
To nase mala si tedka zacala pekne vymejslet. Clovek ji ulozi po ritualech a kolikrat ani nedovru dvere a chce znovu curat pritom ale tlaci a ani nic nevycura a pak zase potrebuje smrkat pak se konecne zase ulozi a tohle opakuje tak dvakrat - trikrat nez usne :roll: je to peklo, hlavne kdyz jdu do koupelny a necekam pul hodiny jestli se jeste ozve tak zacne silene rvat a brecet kdyz tam nikdo neprijde… dela si z nas prdelky ale spis to ignoruju a cekam az to prejde… napadlo me ale jestli to mate nekdo taky tak? vsichni tu piste jak deti do cvrt hodiny usnou… mate taky nekdo prdolu kterej si vymejsli? :kytka:

Dělala mi to starší taky, čím víc jsem k ní chodila, tím víc pořád něco chtěla, kolikrát nespala ještě v 11 hodin. Nešlo to jinak, než nechat párkrát vyřvat, poprvé to bylo peklo pro nás i pro sousedy asi, byla dost vytrvalá, ale postupně jí docházelo, že řvaním ničeho nedosáhne a raději místo vyřvávání usnula.

• Citovat
  • Upravit
16783
23.4.13 18:41

@every.lee já to mám stejný poslední 2 mesíce, malýmu je 2,5 roku. takže ho ted musím dávat až v 9 a vyleze tak 4X jak kdy většinou si sundá plínu že jde čůrat a já mu jí musím nanadat, pak hce zas autíčko do postele no a to je každý den taky nevím co s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
23.4.13 19:39
@rozmary píše:
Dělala mi to starší taky, čím víc jsem k ní chodila, tím víc pořád něco chtěla, kolikrát nespala ještě v 11 hodin. Nešlo to jinak, než nechat párkrát vyřvat, poprvé to bylo peklo pro nás i pro sousedy asi, byla dost vytrvalá, ale postupně jí docházelo, že řvaním ničeho nedosáhne a raději místo vyřvávání usnula.

Ja bohuzel u nas vyrvani neeungovalo nikdy s nicim protoze ona je schopna rvat az 2 hňd naprosto silenym zpusobem a jeste se k tomu poblinkat, asi proste pockame az to prejde, ulevilo se mi uz tim ze nejsme jediní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.13 21:36
@every.lee píše:
To nase mala si tedka zacala pekne vymejslet. Clovek ji ulozi po ritualech a kolikrat ani nedovru dvere a chce znovu curat pritom ale tlaci a ani nic nevycura a pak zase potrebuje smrkat pak se konecne zase ulozi a tohle opakuje tak dvakrat - trikrat nez usne :roll: je to peklo, hlavne kdyz jdu do koupelny a necekam pul hodiny jestli se jeste ozve tak zacne silene rvat a brecet kdyz tam nikdo neprijde… dela si z nas prdelky ale spis to ignoruju a cekam az to prejde… napadlo me ale jestli to mate nekdo taky tak? vsichni tu piste jak deti do cvrt hodiny usnou… mate taky nekdo prdolu kterej si vymejsli? :kytka:

ja, ja, ja (obnovitelka - zakladatelka). ;)

ale holky, dneska naprosty uspech… Venku cele odpoledne (vylozene cele, spal od 11 do 12.15 - usnul u mamky pred obedem) az do pul osme, pak umyt nohy a vsechno spinave :D, vecere a dala jsem ho spat a behem 5-ti minut usnul… Ale je pravda, ze cele odpoledne lital na zahrade… ;) ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
642
23.4.13 23:05

Nam se taky jednou povedlo, byla na vikend u mamy, spala v aute cestou domu a pak usla jeste nez sem dwnvrela dvere od pokojicku B-) a v noci jni jednou krik az sem sla kontrolovat jestli vubec dycha :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.4.13 09:06
@every.lee píše:
Ja bohuzel u nas vyrvani neeungovalo nikdy s nicim protoze ona je schopna rvat az 2 hňd naprosto silenym zpusobem a jeste se k tomu poblinkat, asi proste pockame az to prejde, ulevilo se mi uz tim ze nejsme jediní :mrgreen:

Ta naše taky umí řvát hodně hlasitě, dvé hodiny to bylo poprvé, jo bylo to peklo, ale už je to v pohodě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510