Uspávání dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5077
25.12.10 12:44

Ahoj,
mohu tě ujistit, že každé dítě se naučí samo usínat a spát v postýlce. Někdy to trvá dýl a někdy kratší dobu. Na prvním místě musíš být odhodlaná ty a být si jistá, že to tak chceš. Protože jakmile jednou ustoupíš, další pokus bude horší a těžší. Jak píšou holky, děti jsou šíleně chytrý a učenlivý. Doporučuji knihu, „Každé dítě může dobře spát“. Je výborná. Jsou tam návody a rady, jak naučit děti spát a usínat a nebudit se v noci na jídlo atd. Třeba u toho stoupání si v postýlce radí, že položit max 2× a pak nechat. Usínání učí metodou regulovaného pláče. První den chodíš v krátkých intervalech, uklidníš a odejdeš a to tak dlouho, dokud neusne. Další dny se intervaly prodlužují až se dostaneš na 10min. A dítě si zvykne, že se prostě jde spát a tím to hasne. Moji prckové se to naučili asi za 10dní a teď je položím do postýlek, 10min protestují, někdy ani to ne a usnou. Prostě nádhera!!
Já je ze začátku taky uspávala všemi způsoby, co mě napadli, jenže mi to začalo přerůstat přes hlavu a jednoho dne jsem si řekla A dost!!
Tak všem držím palce a přeji hodně úspěchů :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
25.12.10 14:11

jo tu knizku si tu posilame emailem, mohu preposlat - ve slovenčině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
25.12.10 15:36

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, jen zakladatelčin. Já mám stejně starou dceru a usíná v postýlce sama, jen jí musíme vždycky pustit na DVD její oblíbenou pohádku a u toho ona usíná. Někdy tam jen dojdu jí nandat dudlíka, když jí spadne na zem, ale jinak musí usínat sama. Než si na to zvykla, tak jsme jí nechali jednou vybrečet, vždy jsme jí jen podali dudlíka nebo jí došli položit, aby věděla, že musí spát, ale jinak jsme jí nechali, ať sama usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
25.12.10 20:57

AHOJ, TAK JÁ JSEM MĚLA STEJNÝ PROBLÉM S DAVÍDKEM. NAUČILI JSME SI HO NA USPÁVÁNÍ NA RUCE NEBO MI USÍNAL U PRSA A Z TOHO SE DOSTAL K NÁM DO POSTELE :-( VLASTNĚ JSME PRO NĚJ ANI POSTÝLKU NEPOTŘEBOVALI, KAŽDEJ NÁM RADIL JAK NA TO, ŽE MUSÍME VYDRŽET, AT SE VYŘVE ALE JÁ BYCH TŘEBA I VYDRŽELA ALE MANŽEL TEN NA TO NEMĚL TO SRDCE :roll: SPAL TAM S NÁMI ASI DO TŘÍ A PŮL A PAK SÁM ZAČAL USÍNAT :think: ON JE PROSTĚ JEŠTĚ TED TAKOVEJ TULIVEJ A KDYŽ MŮŽE TAK HNED HUPNE K NÁM DO POSTELE A VLASTNĚ SE MI TO I TROCHU LÍBÍ, RYCHLE VYROSTE A PAK BUDEME JEN VZPOMÍNAT JAKÉ TO BYLO KDYŽ SE PŘIŠEL ZA NÁMI PŘITULIT :lol: :lol: :lol:

TAK TO NAŠE LUCINKA JE UPLNĚ JINÁ USÍNÁ SAMA A SPÍ V POSTÝLCE, PROSTĚ KAŽDÉ DÍTĚ JE JINÉ :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
26.12.10 19:55

Vyřvávací metodu jsem zkoušela už několikrát ale bohužel řve klidně i dvě hodiny v kuse,a to už se fakt nedá vydržet,na druhý den má chycené hlasivky,a je mi jí líto.Když jsem ji dala do postýlky,ráda se převaluje a potřebuje hodně místa,takže se pořád bouchala do těch tyček,zábranu jsme měli jen na určité části postýlky,tím pádem když se bouchla,hned si sedala a vstávala,až jsem to nevydržela a vzala si ji opět k sobě do postele a tak jsme postýlku rozmontovali a schovali do sklepa,ale jestli chceme opravdu naučit spát samotnou tak bohužel budem muset být ráznější,třeba ta metoda o tom,že tam budu chodit,pokládat a dělat i desetkrát to stejné za sebou se mi líbí a postýlku zas vytáhnem.Asi to bude naše novoroční předsevzetí,je třeba se už konečně pořádně vyspat.Je to namáhavé na tělo se pořád mačkat,i když je malá ale přeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
28.12.10 09:20

Ahoj,
já je taky nechávala vyřvat a jak píšeš, vydrželi to hodiny a výsledek nula a já nervy v háji a brečela jsem ve vedlejší místnosti. Pak jsem narazila na již zmiňovanou knížku a pustila se do učení usínání. Je to tam krásně popsané. Musíš akorát zavést nějaký pravidelný večerní rituál a doporučují tak 3-4hod před spaním být vzhůru. Potom klasika, koupání, jezení a po jídle doporučují ještě půl hodiny hraní, mazlení, čtení atd. Nakonec uložit, popřát dobrou noc a začíná učení. První den se tam chodí v intervalech, 1, 3, 3 a 5min dokud neusne. Druhý den 3, 3, 5 a 7min. Třetí den 5, 5, 7 a 10min. A pak už každý další den vždy jen po 10minutách. Dáš dudlíka, položíš, pohladíš, podáš plyšovou hračku…ale ensmíš vytahovat z postýlky. Tak do týdne by se mělo dítko naučit samo usínat :mrgreen:
Snad jsem to napsala aspon trochu srozumitelně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.12.10 11:06

Tak já napíšu jen tolik, že v tom nejsi sama. Malej semnou spal v posteli do 14ti měsíců, teď spí v postýlce, která je přisunuta k naší posteli a má sundanou celou bočnici, takže může vlést i knám. Bezemě neusne ani náhodou, takže, když ho vezme tatínek a řekne, že jdou hají-spustí se křik a už maže pro mě a tahá mě za ruku a křičí MAMÍ. Spí v postýlce a já ležím na naší posteli a drží mě kolem krku a usíná :roll: to mu je 22měs. Někdy mu to trvá a štve mě to ale jinak jsem šťastná a vážím si chvilek kdy o mě ještě stojí…ale to houpání musí být hodně náročné. Zkusila bych si k malé lehnout a obejmout, když potřebuje náruč nějak to určitě půjde odnaučit jen přijít na to jak. Držím palečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.1.11 15:31

asi tak

ahoj, tak já mám celkem podobný problém, k tomu mám dvojčata. bohužel umí vylézat s postýlky, takže se mi ta uspávací metoda trochu komplikuje-škoda. každopádně se mi to co píše Laaja moc líbí a zkusím, pže moje psychika se kolem osmé hodiny dostáva na bod mrazu a nejde to tam, ani zpátky…jak už někdo psal-nervózní matka, je ještě horší, než nervozní dítě.
myslím, že by to tak mohlo fungovat, jen se musí začít ve správnou chvíli. holky mají už 1,5r a zkouší a hrajou a UF! njn, polevila js a to mám za to..tak aspoň že ti další 2 usínají bez remcání…tak 50%úspěšnost :wink:

tak ať se daří a dětem dobrou, klidnou noc.r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.1.11 16:28

Ahoj, mám taky dvojčata, ale roční. A učila jsem je to postupně, napřed malou a pak malého. Ten usínal sám víceméně bez problémů, zato malá je hysterka. Učila se to tak 2-3týdny, pak jsem je tam teprve dávala společně. Trvalo to, ale fakt to za to stojí. Dneska je položím a oni se tam potichu melou a usnou, nebo trochu protestují a usnou, a to i přes den. Zatím vylízat z postýlky neumí a doufám, že hned tak se to nenaučí… 8-o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.1.11 17:51

ooo…tak to mě těší, že konečně někdo kdo má zkušenosti i s double uspáváním…
a teda dotaz: uspávat v jedno pokoji, nebo je mám rozdělit…za každou zkušenost bude vděčná, pže to tak trochu vzdávám a sama vidím, že to není dobře…
díky, r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
4.1.11 18:06

Mishko, jednou se nam stalo, ze syn vyzadoval taky nadstandart pri usinani.
Spolecne s nami spi v posteli, ale jednu dobu bylo jeho usinani nesnesitelne.
Byla doma rodinna rada, shodli jsme se, ze vyrvani ani jeden nechceme.
Hodila jsem se do klidu, zatnula zuby a velice polehoucku jsem se do toho pustila - velice opatrne ubiras to, co dite pri usinani vyzaduje.
Je to beh na dlouhou trat, ale melo by to jit i bez revu

Příspěvek upraven 04.01.11 v 18:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.1.11 18:22

Nechápu, jak kdokoli může vydržet nechat malé dítě vyřvat a ještě to schovává za „je to dobré pro dítě.“ Jak to můžete vydržet? Vždyť to dítě potřebuje minimálně do roka hlavně mámu a náruč, ne sobce, co chtěj třeba civět na televizi nebo kteří si jej rozmazlili a teď neví, co s tím. Navíc v poslední době lékaři vyzkoumali, že při takovém pláči má dítě pocity jako při bolesti. Nebudu to psát jako anonym, je mi jedno, jestli se tu do mě někdo naveze.

Naše malá má 9měsíců, kdykoli zaplakala, šli jsme hned k ní a NIKDY si nic nevynucuje a nevyřvává, usíná dobře = do pár minut (pokud nemá prdíky) a je naprosto spokojené a vysmáté mimčo doma i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.1.11 18:56

tak ono asi nejde uplně o to je nechat vyřvat…myslím, že stejně tak jako má každá máma svůj způsob výchovy, tak je to stejné i u uspávání…

taky je nechci nechat řvát, ale někdy je to prostě těžké udržet se nad vodou, kd to jedno uřvané budí ty ostatní a nepomáhá nic a brát si ji pořád k sobě..nevim no…někdy to beru tak, že už mi ani to moje místo v posteli nepatří. ale každý potřebuje něco jiného, že. né všechno se dá naplánovat a né všeko jde tak hladce, jako u prvního. aspoň js se dověděly názory a rady ostatních.

už brzy to příjde, takže ať to jde s klidem a hladce…
dobrou.r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.1.11 19:11
pigotka píše:
ooo…tak to mě těší, že konečně někdo kdo má zkušenosti i s double uspáváním…
a teda dotaz: uspávat v jedno pokoji, nebo je mám rozdělit…za každou zkušenost bude vděčná, pže to tak trochu vzdávám a sama vidím, že to není dobře…
díky, r

Ahoj,
učila jsem je to zvlášt, napřed jsem dala do pokoje malou a dala jí náskok tak tu půl hodinku někdy i víc a jakmile usnula, šel tam malý. Byl na usínání hodnější a nebudil mi ji. Naopak to nefungovalo. Přes den je teda nechávám spát zvlášť, máme cestovní postýlku v obýváků a tak je to bez problémů. Poslední dobou je dělíme i na část noci, jak jim rostou zuby a křičí občas ze spaní, tak se to nedá… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.1.11 19:16
Háta_x píše:
Nechápu, jak kdokoli může vydržet nechat malé dítě vyřvat a ještě to schovává za „je to dobré pro dítě.“ Jak to můžete vydržet? Vždyť to dítě potřebuje minimálně do roka hlavně mámu a náruč, ne sobce, co chtěj třeba civět na televizi nebo kteří si jej rozmazlili a teď neví, co s tím. Navíc v poslední době lékaři vyzkoumali, že při takovém pláči má dítě pocity jako při bolesti. Nebudu to psát jako anonym, je mi jedno, jestli se tu do mě někdo naveze.Naše malá má 9měsíců, kdykoli zaplakala, šli jsme hned k ní a NIKDY si nic nevynucuje a nevyřvává, usíná dobře = do pár minut (pokud nemá prdíky) a je naprosto spokojené a vysmáté mimčo doma i jinde.

Ahoj,
jestli jsem správně četla, tak tu nikdo nepsal, že mu dělá dobře, že dítě nechává uřvat… :nevim: naopak tu všichni psali, že jim to vadí a chtějí naučit děti usínat aniž by strávili hodiny nošením, houpáním, hlazením atd.
Ono se lehce soudí, když nejsi v jejich situaci. Když několik měsíců nespíš ve dne v noci a ještě ti do toho jedno nebo dvě děti řvou, ve dne v noci, tak se snažíš co to jde, aby ses nezbláznila. Spousta maminek, včetně mě, je na děti od rána do večera sama bez jakékoliv pomoci. A časem dojdou síly… :cry:
A pokud máš hodné dítko, co hezky usíná a spinká, tak si to nikdy ani vzdáleně nedokážeš představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí