Uspávání dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4417
4.1.11 19:22

tak z usínáním máme taky problém, malá už stojí, takže v postýlce se postaví, a řve ještě než stačím odejít z pokoje,
už jsem tu metodu co tu popisujete skoušela, ale bez úspěchu.
Malá řvala v kuse skoro hodinu, úplně propocená, začala se zalykat, skoro nemohla dýchat a nakonec se pozvracela.
Takže další pokusy se už nekonají.
Sedím u ní, mám na ní položenou ruku, občas pohladím a čekám až usne. Někdy to trvá 10 minut, jindy skoro 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.1.11 20:02

Laaja: Nenapsala jsem, že to někomu dělá dobře. Chápu, že jsou situace, kdy toho má člověk fakt dost, taky to znám. Ale ani v těch chvílích nejsem schopná nechat dítě plakat.

mom.kri: Nám taky už malá stojí. Takže uspávám někdy u prsu nebo přesně jak píšeš, položená ruka, hlazení po ručičce, spánku nebo čelíčku a čekání na spánek. Uspávám tak i přes den a malá je na to zvyklá a usíná do pár minut. Pokud ji netrápí větry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.1.11 21:04

tak to budu muset s tím rozdělením vyzkoušet…tchýně zase povídala, že jí usínaly uplně krásně, kd spaly spolu a pak že je rozdělila, ale mě se tohleto nedaří…dneska to adla zvládla asi do 20min-né že by to celé prořvala, ale kd už to vypadalo, že spí, lada ji porbudila…
nakonec js musela zustat sedět s ladou a držet ji za ruku.jo, to pak usne do 5ti min…nevím, možná bych měla zkouknout nějaký vývoj u dvojčat.i kd js dvojčata a asi jednovaječná, js každá z jiného těsta..jo, jenže já mám jen dvě ruce a jednu hlavu/někdy mám pocit, že bych si ěmla začít dělat poznámky o potřebách mých dětí/.-manžel uspává ty starší.pzn.;)

no uvidíme, uvidíme…asi to chce čas a nashromáždit zkušenosti.
tak se mějte a díky všem za názor.r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šlampíci
5.1.11 20:46

Tak náš malej usíná už od 6 měsíce sám v postýlce a od 10 měsíce má i svůj pokojíček kde má postýlku,takže tam má klid na spánek a i od tý doby začal spinkat celou noc jinak se nám dost často budil,večer dostane flašku bud se sunarem nebo s čajíkem a do rána do osmi o něm nevíme,chce to už od malinka,ale ted mi to docela chybí že snama občas nespinká jakmile si ho veme do postele tak neusme a dělá blbosti…

• Citovat
  • Upravit
33
6.1.11 08:17

:) závidím…njn.taky to tak bývalo, ale jak s epoleví-všechno špatně!

cacorky už docela pěkně usínají-díky Laaji;)- ale pořád se budí kolem 2ráno, ale teď už nechtějáí nic:( dostanou mlíko, cumlík, pohladím, držím za ruku, stejně zase začnou plakat a budí se navzájem.
vzala js je k sobě, a to zase podstrkujou ručičky, nožičky pod naše tělo, což je značně nepříjemné, no ale hlavně neusínají! dala jsem je zpatky do postýlky, ale dloouho trvalo, než usnuly a adel nakonec stejně vylezla a šla k nám:/jak říkám..všechno špatně.
tak já nevim.
zatím jsem v klidu, pže chodíme aspoň dříve spát, ale ty dvě zbytečně probděné, neprobděné noci…
asi to budem muset vydržet, než povyrostou.

ale kdyby vás někdoho napdalo, co s tím, jsem jedno velké ucho.r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
6.1.11 10:10

No u těch nocí se má postupovat stejně jako večer, chodit 1× za 10min s dudlíkem. Bohužel, já na to neměla sílu, takže malá se budí a ihned putuje z pokojíku do obýváku do cestovní postýlky. Dostane mlíčko a spí, takhle se budí i nad ránem a je to podobné, dudlík nebo mlíčko a někdy usne a někdy je to na dlouho. U nás to dost ovlivňují i zuby.
Jinak bezvadná je knížka „každé dítě může dobře spát“
opravdu všem doporučuji.
Jinak já si děti do postele zatím nikdy nevzala, možná se to změní až budou nemocný, ale zatím se toho držím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
6.1.11 11:10

myslím, děláš dobře, že si je nebereš…ani nevím, kdy seto tak stalo, no a je to.

ještě je zkusím rozdělit, třeba se jim tak bude spát líp.
budu informovat;).r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.1.11 14:54

To samé

Měla jsem s malou to samé, ale tenhle rituál tak nějak sám odezněl. Prostě jsem jednoho dne „nepohoupala“ a po menších protestech byl klid a spalo se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
9.2.12 15:04

Ahoj,nechtěla jsem zakládat novou diskusi tak píši sem,protože mám to samé co zakladatelka a už jsem vyčerpaná a chci to změnit :roll:
Mám syna je mu 18 měsíců a jinak neusne než že mu houpu prdelkou :oops: udělala jsem si to sama,ale on je od narození nespavec a proto aby usnul jsem udělala cokoliv.Ale teď už je to neúnosné,vždy usnul do čtvrt hodiny a teď mu to trvá třeba i hodinu a půl a v noci když se probudí tak to také vyžaduje a já už prostě nemůžu.Dnes když šel spinkat dopoledne tak jsem vyzkoušela ho nehoupat,ale lehla jsem si vedle na postel,vydržel brečet skoro hodinu i když jsem tam byla ale pak usnul.Tak se chci zeptat jestli to pomůže nehoupat,ale být u něho,nebo úplně odejít a jen po chvilkách přijít :nevim:
Omlovám se za román a budu ráda za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
9.2.12 15:19

Ahoj, přesně tohle jsme měli u dcerky v tomhle věku. Musela jsem ji při usínání držet za ručičku a vydržet než usne. Kdykoli jsem se jen pohnula, už byla vzhůru. Nejhorší bylo když už usnula a já „nenápadně“ odcházela a louplo mi v koleni :lol: Ona hned na nohou a už brečela. Děsný. Takhle jsme to dotáhly až na dvouhodinový uspávání. A pak už jsem toho měla plný zuby. Tak jsem jí řekla, že budeme jen číst pohádku a pak musí spát. Tak se naučila usínat u pohádky. A teď už přečtu pohádku a odejdu. Ona si pak usne sama.
Spíš si myslím, že to chce prostě vydržet než tuhle etapu života překonají. Žádný hlazení, houpání, držení. Jen aby max věděly, že tam u nich jsme.
Nicméně přeji pevné nervy a nebojte - ony to dětičky překonají a bude lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
10.2.12 16:57

tak dvojčata mají 2,5 a pořád by se jim líbilo kdybych u nich byla. dost v tom pomohl manžel. řekl dost, jde se spát a ony si chvíli pomrčely a spalo se- prostě mužská autorita, no…samozřejmě, že to přejde, jen to vydržet…holky už na to jdou vyčůraně a když nepříjdu já za nima, tak jdou ony za náma…takže sem tam spí s náma, jedna dvě, nebo i všechny tři, ale taky se stává, že jdu já za nima a usnu vpokojíčku…
moc se na to těším, až prostě usnou a budou spát celou noc, vážš moc…pořád si říkám, že to vydržím, že může být hůř…
přeji klidné spaní a pevné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.2.12 22:47

Ahoj holky, píšu, protože už si fakt nevím rady. Dcera bude mít 2 roky a usne pouze když sedím u ní a držím ji za ruku, ale to trvá někdy i hodinu. Syn bude mít 4 měsíce a řve kdykoli ho položím. Nevím co mám dělat první. Zkoušela jsme na dceru už všechno, ale nic nefunguje, má svou hlavu a tatínek je měkota. Když konečně v 10 oba konečně usnou, už nemám sílu vůbec na nic. :-O :? V kolik chodíte spát vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
16.2.12 11:13

Ahooj
tak Vám musím napsat,že jsme houpání prdelky úspěšně odnaučili :dance: trvalo to čtyři dny,řval jako blázen ale já vydržela ;) byla jsem u něho jen jsem ho nehoupala
musím tedy u něho být takže si lehnu na postel a dělám že spím a on do čtvrt hodiny usne žmoulá si usínáčka a je hodný tak doufám,že už nám to takhle vydrží napořád :)

Luculinka,s dvěma dětmi je to asi těžší budeš je muset asi naučit spát samotné :nevim: i když já ti radit nebudu protože já sama jsem u malého dokud neusne nemám sílu na to ho nechat řvát :roll:
usne vždy tak kolem osmé,ale já chodím spát pozdě někdy až po jedenácté,doháním co jsem přes den nestihla,nebo jen tak odpočívám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.2.12 12:16

Blahopřeji :potlesk: , snad se mi taky podaří je naučit. Snažím se všechno stihnout přes den, večer mám jen chvilku na to, abych se vyspala. Prcek se budí na kojení a dcera se taky budí, ta ale chce pohladit a znovu usne. Takže jsem pořád v jednom kole a relax žádný :D Děti od kamarádek chodí spát kolem osmé, tak mě zajímá jak je to jinde. Manžel by je nechal u televize klidně do rána, tak jsem na to sama :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
termix
2.4.12 12:53

Gratuluji maminkám, kterým se podařilo odbourat zlozvyk postupně. Náš Míša (10 měsíců) nebyl nikdy velký spavec a tak jsem s ním po příchodu z porodnice musela absolvovat všelijaké uspavací akce. Takže první dva měsíce jsem noc co noc skákala na balóně, ne pohupovala, opravdu skákala až ke stropu a přes den jezdila s kočárkem po mrcolandě (polní cesta za barákem). Výsledkem bylo, že když jsem se vydala s kamarádkami do města na dokonale hladké chodníky, drobeček nespal a co víc, z přetažení řval a řval. Od 3 měsíců do nějakých 6 začal být klid s večerním usínáním, protože Míša usnul u večerního mlíčka. Naopak po půl roce přišel šok - Míša večer po mlíčku neusnul a co teď?? Položila jsem ho do postýlky na bok, jednou rukou přidržovala ramínko aby se mi nepřekulil a druhou plácala po zadečku. Usnul, ale najednou jsem každý večer trávila poplácáváním třeba půl hodiny a bolesti zad připomínaly noční skákání na balónu. Postupné odbourávání vůbec nezabíralo. Před čtyřmi dny jsem to už nevydržela, dala jsem Míšovi vypít mlíčko, položila ho do postýlky, přikryla, pohladila, natáhla hrací ovečku, rozsvítila malou lampičku a odešela do vedlejšího pokoje kam sem nechala přivřené dveře. Půl hodiny řev a najednou se spalo. Další dva dny to bylo stejné, jen doba řevu se zkracovala a včera už žádný řev nebyl. Sice jsem ho našla nepřikrytého na břiše s hlavičkou v nohách postýlky, ale Míša byl do deseti minut po mém odchodu ťuhík. Dneska jsem se rozhodla aplikovat stejnou praxi na denní uspávání. Řev trval deset minut a já mám teď, po dopsání této zprávy, konečně možnost jít a uvařit po 10 měsících něco pořádného k jídlu pro celou rodinu… Pryč je ježdění po mrcolandě v příšerné kose, dešti i mlze. Hurá :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML