Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky ![]()
chci se zeptat, co máte zkušenost s adopcí.. jak to probíhalo atd.? budu ráda za všechny rady a tipy. v úterý 24.10. jsem si domluvila první informativní schůzku s organizací, která lidi vede k té „úspěšné cestě“. Tak bych se ráda dozvěděla nějaký předvoj
děkuju ![]()
@allluck Ahojky, je to už doba, co jsi sem napsala. Bohužel Ti nemůžu zodpovědět na dotaz, jelikož nemám takovou zkušenost. Spíše by mě zajímala zkušenost Tvá. Jak se zatím věci odvíjí, jak jsi daleko… Uvažujeme s mužem též o adopci. Děkuju. ![]()
@Verunka píše:
Coro,to co píšeš se bohužel nemusí stát pouze u adoptovaných děti, může se to stát i u tvých vlastních dětí.
Dítě nezměníš ke svému obrazu jak by jsi chtěla, ale můžeš se pokusit to ovlivnit. Hodně je na výchově, ale co ti budu povídat, určitě to znáš sama.
Jen jsem chtěla napsat, že fandím těm lidem, kteří dítě adoptují, sama za sebe můžu říct, že já bych asi neměla tu odvahu. Neuměla bych dávat lásku „cizímu“ dítěti, které třeba nebylo zplozeno z lásky nebo něco podobného. V žádném případě to neodsuzuji, naopak.
Připojte prosím další zkušenosti s adopcí, vy úžasní adoptivní rodiče
zvažujeme, děkuji
@Anonymní píše:
@allluck Ahoj, jak pokračovala tvoje zkušenost s adopcí?
ahoj, já jsem tu strašně dlouho nebyla… ale dopadlo to tak, že jsme šli s manželem nakonec ještě jednou na umělé oplodnění a nyní máme Kristýnku 3,5 roku
![]()
S adopcí ti neporadím, ale mám dvě děti v pěstounské péči. Jedno od dvou et, bude mu 14, druhého od roka, bude mu 7 a jezdí ke mě patnáctiletá romská dívenka z dětského domova. Mám ještě vlastní už dospělé děti. Vše zatím funguje jak má, děti nekradou, neperou se, nikoho nemlátí, žijeme tak nějak v poklidu. Ani vlastní děti se někdy nepovedou. Ty z dětského domova to mají ovšem v životě o moc těžší.