Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, bude to divné. Navíc si zkazíš dovolenou, zbytečně.
Kup si v drogerce tampony a zkus je. Není na tom nic těžkého. Návody na použití jsou v příbalovém letáku. Popř. najdeš na netu.
Na menstruaci není nic trapného ani nic, za co by ses musela stydět. Tvoje mamka menstruaci také má. Každá žena má menstruaci.
Prosím tě, neblbni. Co je na menzes trapnýho? Má ji každá žena. Matce to normálně řekni, zkuste pořešit tampony, ideálně s aplikátorem (dobrý výběr maji v DMdrogerii). Když budeš mlžit, tak do tebe budou jen všichni rýt. Je to zbytečný.
Zajdi si pro tampony. Kup si mini tampony, nebo i střední, podle toho, jak to mas silné a dneska to zkus, velmi rychle se to naucis. Nebo zajdi si koupit menstruační plavky. Me to náhodou neprijde jako úplně blbý napad. Jako když celý tyden budeš nenápadně ležet na lehatku a nekoupat se, tak to opravdu všem bude jasné
le není důvod se za ms stydět, máme to všechny.
@Anonymní píše: Více
Utajit? Takhle to bude kazdy vedet, ze mas menstruaci a nepouzivas tampony, ale jen vlozky.
Mamka nemá menstruaci, že se s tebou o tom nebaví? Divné to bude, myslíš, že se tě nikdo nebude ptát proč nejdeš do vody? Kup si menstruační plavky, myslím, že je seženeš i v drogerii (dolní díl)
@Anonymní píše: Více
Bude to divné a budeš mít zkaženou dovolenou. Nemůžeš za to, že máš divnou mámu, neni důvod se stydět za menstruaci. Vyzkoušej mini tampony a užij si dovolenou normálně.
Tak každýmu průměrné inteligentnímu jedinci to bude jasné. Kup si buď menstruační plavky nebo tampony.
A ty použité vložky si bude týden skladovat pod polštářem? Rodiče nejsou blbý, aby to nepoznali.
Jo to bude divne a každému člověku bude stejně jasne, ze to mas, kdyz nepůjdeš do vody a budeš non stop oblečena, takze to stejne neutajíš. Tak se nestyd, je to normalni vec a zajdi za mamkou a běž si koupit tampony.
Hele chápu, taky mi to v tomhle věku přišlo „trapné“. Ani nevím proč… Ale věř, že je to normální věc a v dnešní době i muži a mladí kluci ví, o co jde a staví se k tomu naprosto normálně. Navíc, stejně to všem dojde, jakmile uvidí, že jsi celý den na lehátku a nejdeš do vody
Nevím, jak dlouho to běžně máš, ani jak silně. Ale jestli jsi s tampony začátečník, zkusila bych nejmenší variantu spolu s kombinací menstruačních plavek
Nebo jestli ti nevadí nejít do vody, tak klidně buď na lehátku s knížkou, ale nedělej z toho tajnosti a prostě jen řekni: " Já teď do vody nemůžu, možná za pár dní." Nikdo není hloupý, aby mu to nedošlo a nikdo není neomalený, aby to dál rozebíral. Každý hned pochopí ![]()
A ty si myslíš, že to nikomu nepřijde divné? Mohli jste to řešit dopředu, zkusit tampony, koupit menstruační plavky…nebo se to dá i oddálit tabletami, ale to je potřeba vše domluvit s mamkou…neříkej, že neví, jestli menstruuješ a jestli nepotřebuješ koupit potřeby… ![]()
Já tě asi chápu. Mámě bych to ve tvém vědu taky neřekla. S největší pravděpodobností by byla naštvaná a všem by to vyžvanila. Trapný. Ještě by si to zaručeně zapsala do kalendáře a tak aby si to"každý" přečetl. To jsem nesnášela. Tyhle tendence měla ještě v mých 20.
Tak trochu doufám, že dnes i matky už mají mnohem víc rozumu a informovanosti o různých pomůckách.
Nejrychlejší řešení je asi tampon. Pak menstruační kalhotky/plavky. Za nás to nebylo, což je škoda protože by to určitě pomohlo ukocirovat nejistotu.
Nechodit se koupat bude až moc vidět. Jestli nechceš aby se to věděla tak se budeš muset koupat. ![]()
Bylo by velmi divné ležet tolik dní na lehátku ve stínu a nejít do vody.
Na tvou obranu, prijde mi divne mit 16 letou dceru a nezajimat se, jestli ji na termin dovolene u more nevyjde menstruace, abychom pripadne pak spolu mohly vymyslet, jak to provest, aby si to taky uzila.
Asi nemas s mamkou dobry vztah, je mi to lito, ze to musis resit tajne tady.
Ahoj, zítra letíme na dovolenou k moři a já mám zrovna menstruaci a potřebuju to udělat nějak tak, aby o tom nikdo nevěděl, stydím se za to a přijde mi to trapné, navíc se o tom se mnou mamka nikdy nebaví. Tampony nemám a ani jsem ho nikdy nezkoušela, mám jen vložky, takže s koupáním mám smůlu. Myslíte, že bude divné, když se nebudu koupat a budu na lehátku v kraťasech a vrchním dílu plavek? Nechci aby to někdo věděl, je mi 16