Útěk od vdavek, nebo co dál?

10.5.15 16:17

Utěk od vdavek?či co dál..

Ahoj chtěla bych se poradit jak by jste řešili moji situaci, takže asi tak..
S partnerem jsme spolu 4 roky on rozvedený, já mám dítě. Dům má se svojí bývalou no dá se říct nedořešený(majetek ano, katastr ne, tam jsou na půl).Jeho rodina se se mnou nebaví ta mě ani nepozdravý a i kdyby chtěla tak já mám svou hrdost, protože jeho matka na mě řvala, že jsem měla při úraze(loni) radši chcípnout.
No tedˇ mé dilema letos v Únoru mě partner požádal o ruku, řekla jsem ANO, ale že né letos. Pořád v sobě řeším dilema nechci tento barák být tu jak nájemník a platit to co nikdy nebude moje(snad chápete a neodsoudíte, i v garzonce vím, že když zaplatím budu bydlet tady nevim nic),chtěla bych svůj zarídit si ho i za cenu hypotéku malý a hezký domeček..jenže v tom se neshodneme, on tento neprodá a já ho nechci(musíme mít najeníka, obrovská "barabizna, která se nikdy nedodělá).Navíc má dost časově i finančně náročné koníčky..spíš mě vadí finance víkend třeba 2000kč a to nepočítám kolik stojí třeba uniforma.Ve finanční stránce si vždy řekneme co kdo zaplatí a pak zjistím, třeba, že to ten měsíc nezaplatil(internet minulý měsíc, málem jsem se pak porpadla hanbou když mi paní řekla, že dva měsíce 700kč) a platím to já. Oba jsme si už byli nevěrní(víme to)..Momentálně nám to neklape po žádné stránce..myslíte, že je to strach ze svatby? nebo, že se to srovná momentálně mám spíše myšlenky, zda to vůbec má cenu :nevim: co dál?.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
491
10.5.15 16:21

Tak ve tve situaci bych se rozhodne nevdavala.. S partnerem vam to neklape, nejste schopni se dohodnout na financich ani na bydleni, dokonce si ani nejste verni. Proc si ho vlastne chces brat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
10.5.15 16:22

Takže nevěrní jste si byli, neklape vám to, ale svatbu „plánujete“…no nevím…cenu to nemá a nevidím v tom žádnou budoucnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
10.5.15 16:26

Svatbou se to jen zkomplikuje. Nejdříve si dořešte bydlení atd. pokud budete schopni se domluvit, můžete řešit svatbu. Jak s ním chceš žít a „nemuluvit“ s jeho rodinou??? Je on ochotný přestat se s rodinou stýkat? To by také chtělo vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
10.5.15 16:27

Pokud vám to nefunguje, tak není co řešit. On peníze moc neřeší a ty se už po nezaplacených pár stovkách nějaké nadnárodní korporaci „propadáš hanbou“. Ty hlavně za každou cenu zjevně nechceš být sama. To bude asi problém. Takhle ale ten „problém“ nevyřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
10.5.15 16:31

Naprosto nechápu, proč se chcete brát? Nejste si věrni, neshodnete se v otázce finanční, v otázce bydlení, jeho rodina tě nepříjíma, ty nebereš jeho rodinu… Klape vám to aspoň v posteli? :lol: (Ale dobrý sex fakt není dostačujícím důvodem pro sňatek.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
10.5.15 16:34

@banánekbananovy
Já osobně bych do toho nešla.
Byli jste si nevěrní, není na něj spoleh ohledně financí, jeho rodina Tě nemá ráda…
Jak vychází s Tvým dítětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.5.15 16:35

Proč se chcete brát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 16:35

@Banshee
Spíše jsem ho nechtěla zklamat dalším odmítnutím, vždy to je jak houpačka jednou dole a pak na hoře. Jinak je to moc hodný chlap, pracovitý, výborný k dceři, pomůže občas třeba i uvaří..

@Halka
On se mě tenkrát zastal a komunikuje s nimi na bázi slušnosti více ne řekli i jemu dost nepříjemných věcí..

@lenkara
no kéž by to nebylo prvně co by nezaplatil a prostě jen zapoměl tak bych to i přešla, stane se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 16:37

@Aghata
Podle mě :think: i jeho přátel si mě chce „pojistit“,ale možná se pletu

@free333
Výborně tatka na 99%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
10.5.15 16:40

Ano, jeho rodinu neřeš. To není tvoje starost, pokud pokud za tebou vždycky stojí.

Peníze musíš mít na starosti ty. Máš každý měsíc inkasa/trvalé příkazy a snad víte, kolik máte zaplatit a můžete se dohodnout, kolik ti má dát. Finance řeší v domácnosti jedna osoba. Ta odpovědnější :D

Do svatby ale nechoď. To opravdu minimálně zatím teď nemá smysl. Nejdřív si to musíte srovnat mezi sebou a všechno musí bezvadně fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
10.5.15 16:40

@banánekbananovy tvoje myšlenky jsou správné ;), tohle nemá budoucnost, je tam moc ale navíc ta nevěra :?. S timhle bych do manželství fakt nešla :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 16:46

@lenkara
lenkaro o to jsem se snažila tolikrát..říkala jsem vyber tolik a "tolik mi dáš na to a to…zbytek tamto..a tohle máš ty " nikdy se to nepovedlo zrealizovat.
Já nemám zas tak vysokou výplatu :,( abych vše pokryla zaplatím školku, inkaso, telefon atd. a on má platit hypošku věci který má z předchzího vztahu a na který má trvaláky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 16:50

@Markéta80
Ta neěra mě hlodá dodnes v době kdy jsem do něho byla zamilová mě opustil..
pak přišel s prosíkem a já se vrátila
Jenže pak jsem sklouzla s dlouholetým kamarádem, který byl vždy při mě i v době kdy jsem čekala dceru..tenkrát jsem u něho byla více než sama doma..šahal mi na bříško taková moje srdeční záležitost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.5.15 16:51

@banánekbananovy
tak evidentne ma dost kladu, ale i zaporu. ja bych ted asi nic neresila, stejne jste se dohodli, ze letos svatba nebude, tak do konce roku mas dost casu ;)
zajedte si spolecne na dovolenou, zkuste poresit problemy, ktere mate. jestli se behem polroku nebudete schopni na nicem rozumne domluvit (bydleni, finance), tak pak to muzes utnout s naprosto cistym svedomim.

jo a s tim domem si trvej na svem, investovat do nejakeho sileneho domu, ktery neni podle tvych predstav a hlavne neni tvuj, to je opravdu nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí