Uterus Duplex - otěhotnění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1141
11.7.19 17:32

@Freaky Duplex Ahojky :) tak se hlásím, uterus duplex i dva čípky… asi tě moc nepotěším :? Snažili jsme se s manželem 5 let (je mi 25), máme za sebou 4×IUI, 5×KET :zed: z jednoho KETu bylo akorát biochemický, následně se podařilo přirozeně, bohužel zamlklý, ale hned po revizi a 3× MS jsem otěhotněla znovu ;) s porodem zatím neporadím, protože jsem teprve 21tt :) každopádně veškerá vyšetření jsou v pořádku, mám dělanou 2× laparoskopii, hysteroskopii a průchodnost vejcovodů a nikde nic, takže za to může pravděpodobně vážně moje děloha :zed: jinak co se týká těhotenství jako takového zatím prakticky bez problémů, akorát jsem 2× krvácela z druhé „netěhotné“ dělohy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.7.19 17:57
@Anet131 píše:
@Freaky Duplex Ahojky :) tak se hlásím, uterus duplex i dva čípky… asi tě moc nepotěším :? Snažili jsme se s manželem 5 let (je mi 25), máme za sebou 4×IUI, 5×KET :zed: z jednoho KETu bylo akorát biochemický, následně se podařilo přirozeně, bohužel zamlklý, ale hned po revizi a 3× MS jsem otěhotněla znovu ;) s porodem zatím neporadím, protože jsem teprve 21tt :) každopádně veškerá vyšetření jsou v pořádku, mám dělanou 2× laparoskopii, hysteroskopii a průchodnost vejcovodů a nikde nic, takže za to může pravděpodobně vážně moje děloha :zed: jinak co se týká těhotenství jako takového zatím prakticky bez problémů, akorát jsem 2× krvácela z druhé „netěhotné“ dělohy :cert:

Tak hlavně gratuluji, že se po takové době zadařilo a je vše v pořádku a přeju, ať porod dopadne bez větších komplikací. :palec:
Dík za zkušenost, mně je 29, tak doufám, že nebudu čekat pět let. Moc jsem to v minulosti neřešila, ale teď když slyším, jaké mají holky kolem mě problémy otěhotnět a to jsou „normální“, tak mám trochu obavy. Ale že vám to nakonec vyšlo přirozenou cestou mě trochu uklidňuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.7.19 19:00

Znám ženu se zdvojenou dělohou :think: :think: Otěhotněla přirozeně a bez potíží, porod sekcí, ale nevím proč :think: Možná nepostupující porod - nejsem si jistá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
11.7.19 19:04
@Freaky Duplex píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli je tu někdo s touto diagnózou. Mám dvě dělohy a dva čípky a zajímá mě, jak dlouho vám trvalo, než se zadařilo. Od gynekoložky vím jen, že to prý může trvat déle a že těhotenství bude vedeno jako rizikové, větší riziko potratu atd., ale ráda bych slyšela zkušenosti z první ruky. Taky jestli jste rodily císařem nebo normálně. Díky za info. :)
My se snažíme teprve druhý měsíc, ale spíš mě zajímá, co můžu čekat.

AHoj, nemám sice uterus duplex, ale uterus bicorporeus, tj. zdvojenou dělohu a jeden čípek. Navíc mám odstraněn jeden vaječník a vejcovod a mám plno srůstů v malé pánvi. A podařilo se mi přes to všechno 4× otěhotnět a 4× donosit děti. Jako těhotenství byla komplikovanější, ale zvládla jsem to. Nejhorší asi bylo to první, protože celkově ta půlka dělohy kde byla dcera byla nakonec menší a než se to roztáhlo, tak jsem měla různé problémy, dcerka se nakonec narodila s vývojovou vadou, možná související s mojí vadou dělohy. Další 3 těhotenství už byla v tomto v pohodě, děti měly 4460, 3880 a 3560 g a první dcera byla maličká 2500 g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
11.7.19 19:06
@Anet131 píše:
@Freaky Duplex Ahojky :) tak se hlásím, uterus duplex i dva čípky… asi tě moc nepotěším :? Snažili jsme se s manželem 5 let (je mi 25), máme za sebou 4×IUI, 5×KET :zed: z jednoho KETu bylo akorát biochemický, následně se podařilo přirozeně, bohužel zamlklý, ale hned po revizi a 3× MS jsem otěhotněla znovu ;) s porodem zatím neporadím, protože jsem teprve 21tt :) každopádně veškerá vyšetření jsou v pořádku, mám dělanou 2× laparoskopii, hysteroskopii a průchodnost vejcovodů a nikde nic, takže za to může pravděpodobně vážně moje děloha :zed: jinak co se týká těhotenství jako takového zatím prakticky bez problémů, akorát jsem 2× krvácela z druhé „netěhotné“ dělohy :cert:

No tak já jsem měla z netěhotné dělohy krvácení po porodu, odcházely obrovské kusy sliznice, nic pěkného to nebylo, u prvního porodu jsem z toho byla paf, u dalších 3 už jsem věděla na čem jsem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
11.7.19 19:08
@Freaky Duplex píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli je tu někdo s touto diagnózou. Mám dvě dělohy a dva čípky a zajímá mě, jak dlouho vám trvalo, než se zadařilo. Od gynekoložky vím jen, že to prý může trvat déle a že těhotenství bude vedeno jako rizikové, větší riziko potratu atd., ale ráda bych slyšela zkušenosti z první ruky. Taky jestli jste rodily císařem nebo normálně. Díky za info. :)
My se snažíme teprve druhý měsíc, ale spíš mě zajímá, co můžu čekat.

Jo a rodila jsem pokaždé spontánně záhlavím, akorát musím říct, že děti se od cca 25. týdne už moc neotáčely a zůstaly hlavou dolů stabilně. 2 porody vyvolávané, 2 začaly samy. Druhý a třetí (co začaly samostatně), tak byly superrychlé, za 2 hodiny od první kontrakce bylo po všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
11.7.19 21:04

@Zabatko Omlouvám se za hloupou otázku, když nebudeš chtít odpovídat, tak to samozřejmě pochopim, ale nedá mi to :oops: někdo ti řekl, že vývojová vada dcerky souvisí s tou delohou? Je to něco na styl jako špatná chuze kvůli málu místa v deloze nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.19 13:15
@pe-terka píše:
Znám ženu se zdvojenou dělohou :think: :think: Otěhotněla přirozeně a bez potíží, porod sekcí, ale nevím proč :think: Možná nepostupující porod - nejsem si jistá :nevim:

Možná kvůli přepážky v pochvě, nicméně rodit císařem by mi nevadilo, děkuji za zkušenost :)

@Zabatko píše:
AHoj, nemám sice uterus duplex, ale uterus bicorporeus, tj. zdvojenou dělohu a jeden čípek. Navíc mám odstraněn jeden vaječník a vejcovod a mám plno srůstů v malé pánvi. A podařilo se mi přes to všechno 4× otěhotnět a 4× donosit děti. Jako těhotenství byla komplikovanější, ale zvládla jsem to. Nejhorší asi bylo to první, protože celkově ta půlka dělohy kde byla dcera byla nakonec menší a než se to roztáhlo, tak jsem měla různé problémy, dcerka se nakonec narodila s vývojovou vadou, možná související s mojí vadou dělohy. Další 3 těhotenství už byla v tomto v pohodě, děti měly 4460, 3880 a 3560 g a první dcera byla maličká 2500 g.

Děkuji za sdílení! :) Fajn slyšet, že někdo neměl s otěhotněním problém. A u těch vývojových vad není příčina většinou jasná, ne? Věděli jste z vyšetření, že je větší pravděpodobnost, nebo jste to zjistili až po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.8.20 12:53

Uterus duplex

Ahoj holky, ač je tato diskuze staršího data, tak zkouším obnovit. Byla mi před pár lety diagnostikovana tato vada. Dva cipky, deloha ve tvaru srdce a překážka v pochve. Gynekolog tvrdil, že problém v otehotneni nevidí, ale já mám přeci jen pochybnosti. S manželem jsme se dohodli, že je na čase se začít snažit (27 let). Snažíme se cca půl roku. Chci se zeptat, jak jste na tom vy s touto vadou? Po jak dlouhe dobe snazeni jste konečně našly ty dvě čárky? Jak probíhalo samotné tehotenstvi? Menstruovaly jste normálně? Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
10.8.20 19:40

Ahoj :) nám to trvalo 6 let… 2× jsem potratila, ale na potřetí už to vyšlo :srdce: jinak jsem jen 3× mírně špinila, břicho rostlo trochu na stranu, ale čím větší malej byl, tím míň to bylo vidět… tu druhou dělohu si odtlačil do pozadí, takže pak už se vyvaloval téměř v celém břiše :mrgreen: pohyby byly cítit víc na levé straně a byly dost bolestivé, protože měl nohy až nadoraz, ale jinak pohoda ;) samozřejmě jsem musela odpočívat a pak i ležet s nohama nahoru… hůř to nesly záda, týden jsem byla v nemocnici, ale jinak pohoda :) držím palce, ať se zadaří brzy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.8.20 19:54

@Anet131 děkuji za odpověď, ale těch 6 let mě poměrně vydesilo :lol: Me již bylo gynekologem rovnou řečeno, že jdu okamžitě na rizikové a rodit CS. Přijde mi, že v dnesni dobe se tyto vady poměrně dost vyskytují, a přesto je poměrně náročné dohledat informace. Zahraniční weby jsou na tom lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
26.8.20 20:57

@Ne_ll-PP Taky jsem byla od začátku na rizikovém a rodila CS ;) ale jak říkáš, když jsem hledala info, tak kde nic tu nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.8.20 21:02

@Anet131 to mě právě štve, že tyto vady už nejsou raritou, ale dohledat relevantní informace je šílené. A předpoklady od gynekologa, který se s tímto druhem vady setkal poprvé me nebaví. Nestěžuji si na jeho péči která je maximální, ale chci znát zkušenosti ostatních a také nechci čekat na mimise xlet. Už se nám zdařilo, ale neudrželo se :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.9.22 22:26

Ahoj ;) chtela bych se zeptat, jestli tu je nejaka slecna, nebo pani co ma nebo mela stejny problem. Pred 8 lety mi zjistil lekar rozdvojenou delohu otehotnela jsem do prave a malou porodila planovanym cisarem, vse probehlo v poradku. No a ted po 8 letech jsem otehotnela znovu, ale cekame dve deti. Jedno v leve deloze a druhe v te druhe deloze. Jsem uplne na zacatku v 6 tydnu a za 14 dni mam jit na kontrolu a ta doba je nekonecna. Je tu nejaka ktera mela to same a narodili se uplne zdrave miminka a bylo vsechno v poradku? Dekuji za jakoukoliv radu :mavam: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí