Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Freaky Duplex Ahojky
tak se hlásím, uterus duplex i dva čípky… asi tě moc nepotěším
Snažili jsme se s manželem 5 let (je mi 25), máme za sebou 4×IUI, 5×KET
z jednoho KETu bylo akorát biochemický, následně se podařilo přirozeně, bohužel zamlklý, ale hned po revizi a 3× MS jsem otěhotněla znovu
s porodem zatím neporadím, protože jsem teprve 21tt
každopádně veškerá vyšetření jsou v pořádku, mám dělanou 2× laparoskopii, hysteroskopii a průchodnost vejcovodů a nikde nic, takže za to může pravděpodobně vážně moje děloha
jinak co se týká těhotenství jako takového zatím prakticky bez problémů, akorát jsem 2× krvácela z druhé „netěhotné“ dělohy ![]()
@Anet131 píše:
@Freaky Duplex Ahojkytak se hlásím, uterus duplex i dva čípky… asi tě moc nepotěším
z jednoho KETu bylo akorát biochemický, následně se podařilo přirozeně, bohužel zamlklý, ale hned po revizi a 3× MS jsem otěhotněla znovu
každopádně veškerá vyšetření jsou v pořádku, mám dělanou 2× laparoskopii, hysteroskopii a průchodnost vejcovodů a nikde nic, takže za to může pravděpodobně vážně moje děloha
jinak co se týká těhotenství jako takového zatím prakticky bez problémů, akorát jsem 2× krvácela z druhé „netěhotné“ dělohy
Tak hlavně gratuluji, že se po takové době zadařilo a je vše v pořádku a přeju, ať porod dopadne bez větších komplikací. ![]()
Dík za zkušenost, mně je 29, tak doufám, že nebudu čekat pět let. Moc jsem to v minulosti neřešila, ale teď když slyším, jaké mají holky kolem mě problémy otěhotnět a to jsou „normální“, tak mám trochu obavy. Ale že vám to nakonec vyšlo přirozenou cestou mě trochu uklidňuje. ![]()
Znám ženu se zdvojenou dělohou
Otěhotněla přirozeně a bez potíží, porod sekcí, ale nevím proč
Možná nepostupující porod - nejsem si jistá ![]()
@Freaky Duplex píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli je tu někdo s touto diagnózou. Mám dvě dělohy a dva čípky a zajímá mě, jak dlouho vám trvalo, než se zadařilo. Od gynekoložky vím jen, že to prý může trvat déle a že těhotenství bude vedeno jako rizikové, větší riziko potratu atd., ale ráda bych slyšela zkušenosti z první ruky. Taky jestli jste rodily císařem nebo normálně. Díky za info.
My se snažíme teprve druhý měsíc, ale spíš mě zajímá, co můžu čekat.
AHoj, nemám sice uterus duplex, ale uterus bicorporeus, tj. zdvojenou dělohu a jeden čípek. Navíc mám odstraněn jeden vaječník a vejcovod a mám plno srůstů v malé pánvi. A podařilo se mi přes to všechno 4× otěhotnět a 4× donosit děti. Jako těhotenství byla komplikovanější, ale zvládla jsem to. Nejhorší asi bylo to první, protože celkově ta půlka dělohy kde byla dcera byla nakonec menší a než se to roztáhlo, tak jsem měla různé problémy, dcerka se nakonec narodila s vývojovou vadou, možná související s mojí vadou dělohy. Další 3 těhotenství už byla v tomto v pohodě, děti měly 4460, 3880 a 3560 g a první dcera byla maličká 2500 g.
@Anet131 píše:
@Freaky Duplex Ahojkytak se hlásím, uterus duplex i dva čípky… asi tě moc nepotěším
jinak co se týká těhotenství jako takového zatím prakticky bez problémů, akorát jsem 2× krvácela z druhé „netěhotné“ dělohy
No tak já jsem měla z netěhotné dělohy krvácení po porodu, odcházely obrovské kusy sliznice, nic pěkného to nebylo, u prvního porodu jsem z toho byla paf, u dalších 3 už jsem věděla na čem jsem. ![]()
@Freaky Duplex píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli je tu někdo s touto diagnózou. Mám dvě dělohy a dva čípky a zajímá mě, jak dlouho vám trvalo, než se zadařilo. Od gynekoložky vím jen, že to prý může trvat déle a že těhotenství bude vedeno jako rizikové, větší riziko potratu atd., ale ráda bych slyšela zkušenosti z první ruky. Taky jestli jste rodily císařem nebo normálně. Díky za info.
My se snažíme teprve druhý měsíc, ale spíš mě zajímá, co můžu čekat.
Jo a rodila jsem pokaždé spontánně záhlavím, akorát musím říct, že děti se od cca 25. týdne už moc neotáčely a zůstaly hlavou dolů stabilně. 2 porody vyvolávané, 2 začaly samy. Druhý a třetí (co začaly samostatně), tak byly superrychlé, za 2 hodiny od první kontrakce bylo po všem.
@Zabatko Omlouvám se za hloupou otázku, když nebudeš chtít odpovídat, tak to samozřejmě pochopim, ale nedá mi to
někdo ti řekl, že vývojová vada dcerky souvisí s tou delohou? Je to něco na styl jako špatná chuze kvůli málu místa v deloze nebo tak něco?
@pe-terka píše:
Znám ženu se zdvojenou dělohou![]()
Otěhotněla přirozeně a bez potíží, porod sekcí, ale nevím proč
Možná nepostupující porod - nejsem si jistá
Možná kvůli přepážky v pochvě, nicméně rodit císařem by mi nevadilo, děkuji za zkušenost ![]()
@Zabatko píše:
AHoj, nemám sice uterus duplex, ale uterus bicorporeus, tj. zdvojenou dělohu a jeden čípek. Navíc mám odstraněn jeden vaječník a vejcovod a mám plno srůstů v malé pánvi. A podařilo se mi přes to všechno 4× otěhotnět a 4× donosit děti. Jako těhotenství byla komplikovanější, ale zvládla jsem to. Nejhorší asi bylo to první, protože celkově ta půlka dělohy kde byla dcera byla nakonec menší a než se to roztáhlo, tak jsem měla různé problémy, dcerka se nakonec narodila s vývojovou vadou, možná související s mojí vadou dělohy. Další 3 těhotenství už byla v tomto v pohodě, děti měly 4460, 3880 a 3560 g a první dcera byla maličká 2500 g.
Děkuji za sdílení!
Fajn slyšet, že někdo neměl s otěhotněním problém. A u těch vývojových vad není příčina většinou jasná, ne? Věděli jste z vyšetření, že je větší pravděpodobnost, nebo jste to zjistili až po porodu?
Ahoj holky, ač je tato diskuze staršího data, tak zkouším obnovit. Byla mi před pár lety diagnostikovana tato vada. Dva cipky, deloha ve tvaru srdce a překážka v pochve. Gynekolog tvrdil, že problém v otehotneni nevidí, ale já mám přeci jen pochybnosti. S manželem jsme se dohodli, že je na čase se začít snažit (27 let). Snažíme se cca půl roku. Chci se zeptat, jak jste na tom vy s touto vadou? Po jak dlouhe dobe snazeni jste konečně našly ty dvě čárky? Jak probíhalo samotné tehotenstvi? Menstruovaly jste normálně? Děkuji ![]()
Ahoj
nám to trvalo 6 let… 2× jsem potratila, ale na potřetí už to vyšlo
jinak jsem jen 3× mírně špinila, břicho rostlo trochu na stranu, ale čím větší malej byl, tím míň to bylo vidět… tu druhou dělohu si odtlačil do pozadí, takže pak už se vyvaloval téměř v celém břiše
pohyby byly cítit víc na levé straně a byly dost bolestivé, protože měl nohy až nadoraz, ale jinak pohoda
samozřejmě jsem musela odpočívat a pak i ležet s nohama nahoru… hůř to nesly záda, týden jsem byla v nemocnici, ale jinak pohoda
držím palce, ať se zadaří brzy ![]()
@Anet131 děkuji za odpověď, ale těch 6 let mě poměrně vydesilo
Me již bylo gynekologem rovnou řečeno, že jdu okamžitě na rizikové a rodit CS. Přijde mi, že v dnesni dobe se tyto vady poměrně dost vyskytují, a přesto je poměrně náročné dohledat informace. Zahraniční weby jsou na tom lépe.
@Ne_ll-PP Taky jsem byla od začátku na rizikovém a rodila CS
ale jak říkáš, když jsem hledala info, tak kde nic tu nic ![]()
@Anet131 to mě právě štve, že tyto vady už nejsou raritou, ale dohledat relevantní informace je šílené. A předpoklady od gynekologa, který se s tímto druhem vady setkal poprvé me nebaví. Nestěžuji si na jeho péči která je maximální, ale chci znát zkušenosti ostatních a také nechci čekat na mimise xlet. Už se nám zdařilo, ale neudrželo se
.
Ahoj
chtela bych se zeptat, jestli tu je nejaka slecna, nebo pani co ma nebo mela stejny problem. Pred 8 lety mi zjistil lekar rozdvojenou delohu otehotnela jsem do prave a malou porodila planovanym cisarem, vse probehlo v poradku. No a ted po 8 letech jsem otehotnela znovu, ale cekame dve deti. Jedno v leve deloze a druhe v te druhe deloze. Jsem uplne na zacatku v 6 tydnu a za 14 dni mam jit na kontrolu a ta doba je nekonecna. Je tu nejaka ktera mela to same a narodili se uplne zdrave miminka a bylo vsechno v poradku? Dekuji za jakoukoliv radu
![]()