Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jeste to promyslim. S doktorem jsem mluvila a on rikal, ze mam pockat 3 dny a zacit ho brat a pak se domluvime na ultrazvuku, tak nevim.
Tak jestli ti řekl přímo dr., že jo, tak ho normálně ber.
V těhu prospěšný.
![]()
@babulka01 píše:
![]()
![]()
Tak vidíš, já ho brala a beru na cyklus a taky při IVF apod. Takže proto říkám jo, ale jestli je to takhle.
![]()
![]()
Ja jsem ho brala na udrzeni tehotenstvi kvuli tomu potratu.
@babulka01 píše:
Tak jestli ti řekl přímo dr., že jo, tak ho normálně ber.![]()
V těhu prospěšný.
![]()
Tak tak
, pokud dr řekl, že jo, tak jo, pak ale nechápu proč se ptáš tady? ![]()
(konec je myšlen na zakladatelku
)
@BellinkaX píše:
Tak tak, pokud dr řekl, že jo, tak jo, pak ale nechápu proč se ptáš tady?
(konec je myšlen na zakladatelku)
Slo mi o to, jakej mate nazor na to, ze bych ho zacala brat uz ted. Diky za nazory.
Jak moc je pro tebe relativní názor stovky anonymních diskutujících v porovnání s názorem tvého lékaře? ![]()
Pokud se jednalo o samovolný potrat, může být nedostatek progesteronu jednou z mnoha příčin. Pokud se jednalo a zamlklé těhotenství, je progesteron zcela zbytečný a můžeš ho brát třeba po kilech, aniž by to čemukoliv pomohlo. Takže tak.
@ugluk píše:
Jak moc je pro tebe relativní názor stovky anonymních diskutujících v porovnání s názorem tvého lékaře?Pokud se jednalo o samovolný potrat, může být nedostatek progesteronu jednou z mnoha příčin. Pokud se jednalo a zamlklé těhotenství, je progesteron zcela zbytečný a můžeš ho brát třeba po kilech, aniž by to čemukoliv pomohlo. Takže tak.
Se svym doktorem jsem spokojena, ale uz se nas nazor parkrat rozchazel. Chtela jsem znat jen vas nazor pro porovnani. Ja se priklanim k tomu ho zacit brat uz ted, byl to samovolny potrat.
No tak zcela laicky - progesteronem při prokázaném těhotenství rozhodně nic nezkazíš, zvlášť, když lékař radí nasadit o trochu později, tady už na pár dnech dřív nesejde.
@ugluk píše:
No tak zcela laicky - progesteronem při prokázaném těhotenství rozhodně nic nezkazíš, zvlášť, když lékař radí nasadit o trochu později, tady už na pár dnech dřív nesejde.
Presne tak jsem si to myslela, dekuji.
Holky, chtěla bych se zeptat, bolela Vás po utrogestanu prsa? Beru ho 3× denně, nezavádím.
Dobrý den,
Beru utrogestan po ovulaci, ovulace určena folikulometrii. Čeká nás umělé jelikož sem nám nedaří.
Teď ultrazvuk 26 v pondělí nechráněny sex po, út. Od čtvrtka nasazen utro.
Ve čtvrtek slabá bolest hlavy, pátek silná bolest hlavy po utření špinění a jako bonus nevolnost
Dnes bolest hlavy ustupuje, zvracení.
Samozřejmě v pondělí volám doktorovi.
Spíš mě zajímá jestli se tohle někomu po utro stalo beru ho už delší domů a nikdy sem takové stavy neměla.
Děkuji za objektivní odpovědi
@Anonymní píše: Více
Nechápu smysl otázky. Každá žena je jiná a každá reaguje na léky jinak. Mohlo se u tebe sejít více faktorů, díky kterým tento stav vznikl. Pokud to považuješ za nežádoucí účinky Utrogestanu, tak si pročti pozorně příbalový leták, jestli je tam najdeš.
Pokud to považuješ za možné příznaky otěhotnění, tak není nic jednoduššího než si udělat TT v období očekávané MS. Jestli bude TT pozitivní, pak bys Utrogestan neměla vysazovat. Progesteron podporuje vzniklé těhotenství
Zbytek vše s doktorem ![]()
@ZinaJudita1 píše: Více
Mě spíš zajímalo jestli se některé slečně, ženě co brala utro. stalo že celou dobu používání žádné vedlejší účinky a až po nějaké době že by se najednou objevili nežádoucí účinky.
Pochybuji že hned takhle po sexu by byli nějaké těhotenské příznaky. 😃