Utrogestan a a možné nežádoucí účinky

6
25.11.10 08:29

utrogestan

Dobrý den,
vím,že tady padly i mnohé otázky zkrz utrogestanu.Ale přeci se chci zeptat.V květnu jsem podstoupila revizi (8tt+5dní).5měsíců jsme si s partnerem daly pauzu a těď cca 3 měsíce se snažíme a stále nic.Paní doktorka mě předepsala utrogestan 1-0-1 od 17dne od počátku MS ho mám brát10dní.Ze začátku mě bolí hlava a navíc vždy tak 18,19den špiním,někdy mám i slabounkou krev.To vše jen jeden den.Pak normálně dostanu menzes v termínu jak mám.A navíc jsem si dělala ovulační testyuprostřed cyklu a nic.Proto se chci zeptat,zda máte také někdo stejné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13338
25.11.10 09:45

Já ho brala už v těhu, když jsem špinila. Brala jsem vaginálně a až na občasnou spavost všechno v pořádku. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
25.11.10 11:22
Hofi píše:
Dobrý den,
vím,že tady padly i mnohé otázky zkrz utrogestanu.Ale přeci se chci zeptat.V květnu jsem podstoupila revizi (8tt+5dní).5měsíců jsme si s partnerem daly pauzu a těď cca 3 měsíce se snažíme a stále nic.Paní doktorka mě předepsala utrogestan 1-0-1 od 17dne od počátku MS ho mám brát10dní.Ze začátku mě bolí hlava a navíc vždy tak 18,19den špiním,někdy mám i slabounkou krev.To vše jen jeden den.Pak normálně dostanu menzes v termínu jak mám.A navíc jsem si dělala ovulační testyuprostřed cyklu a nic.Proto se chci zeptat,zda máte také někdo stejné problémy.

jáho beru taky tak jak ty, jsem po revizi…vlastně stejný případ, měla jsem ho brát 1 - 0 - 1 ale prý se to dá i 2 na noc vaginálně, což mi vyhovuje a jsem bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.11.10 11:36

a to užíváš sama od sebe nebo ti ti změnil doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
25.11.10 11:48

Užívala jsem utrogestan taky.....zaváděla jsem ráno i večer…polykáš nebo zavádíš? To špinění může být…určitě se to srovná…držím palečky,aby pomohl… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.11.10 12:01

no mě paní doktorka řekla ráno polykat,večer zavádět.Navíc mě znepokojuje ta krev ten 18 nebo 19 den.A taky ta ovulce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
25.11.10 14:36
Hofi píše:
a to užíváš sama od sebe nebo ti ti změnil doktor?

doporučila mi to doktorka, protože v práci už od rána hodně chodím a jsem hodně na nohou, tak kdybych si to zavedla ráno, tak mi většina vyteče ven :( tak mi doktorka řekla, že to můžu užívat i tak jak jsem popsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
25.11.10 14:38

se špiněním problém nemám, ale kdyby bylo, tak se zeptám doktorky, to je většinou nejjistější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.12.10 06:47

tak opět 6den beru Utrog.a každý den špiním,až hlenovitě krvavě.Když jsem to řekla doktorce,že mě je ráno z toho špatně a že špiním,nereagovala,prý si to vnucuji,že na to nemám myslet,že je to psychikou…blabla.Podotýkám,že než jsem ho začala užívat,neměla jsem žádné problémy,menzes přesně po 28 dnech,ovulace uprostřed.Teď-nic z toho.Včera večer,když jsem viděla zase tu krev,tak jsem se tak naštvala,že jsem prášky vyhodila.Nevím jestli nemám změnit i lékařku.Jsem bezradná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
1.12.10 07:36
Hofi píše:
tak opět 6den beru Utrog.a každý den špiním,až hlenovitě krvavě.Když jsem to řekla doktorce,že mě je ráno z toho špatně a že špiním,nereagovala,prý si to vnucuji,že na to nemám myslet,že je to psychikou…blabla.Podotýkám,že než jsem ho začala užívat,neměla jsem žádné problémy,menzes přesně po 28 dnech,ovulace uprostřed.Teď-nic z toho.Včera večer,když jsem viděla zase tu krev,tak jsem se tak naštvala,že jsem prášky vyhodila.Nevím jestli nemám změnit i lékařku.Jsem bezradná…

pokud ti doktorka řekla, že si to vnucuješ a neřešila to, tak bych ji vyměnila…!!!Kdo ví jak se bude chovat až budeš těhu a byly by nějaké problémy, taky ti řekně že si to vnucuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.12.10 14:20

Pomozte - nutné

Ahoj všichni. Prosím vás o radu, pomoc. Jsou svátky, a tak nemohu konzultovat s dr. Beru už 5. měsíc utrogestan z důvodu častého dysfunkčního krvácení a k podpoře otěhotnění. Dnes, jsem našla na TT //, druhá je slabá, ale viditelná. Myslím, že jsem tak 12 DPO. Do této doby jsem utrog. užívala 16-25 DC. Když jsem zjistila, že jsem možná těhotná, co teď? Mám strach ho vysadit. Dnes bychho měla vzít naposled 25 DC. Prosím, jestli někdo víte, poraďte, jestli nemám v užívání pokračovat nadále. Mám strach ho vysadit, že potratím.

• Citovat
  • Upravit
1412
24.12.10 14:50
buddy píše:
Ahoj všichni. Prosím vás o radu, pomoc. Jsou svátky, a tak nemohu konzultovat s dr. Beru už 5. měsíc utrogestan z důvodu častého dysfunkčního krvácení a k podpoře otěhotnění. Dnes, jsem našla na TT //, druhá je slabá, ale viditelná. Myslím, že jsem tak 12 DPO. Do této doby jsem utrog. užívala 16-25 DC. Když jsem zjistila, že jsem možná těhotná, co teď? Mám strach ho vysadit. Dnes bychho měla vzít naposled 25 DC. Prosím, jestli někdo víte, poraďte, jestli nemám v užívání pokračovat nadále. Mám strach ho vysadit, že potratím.

Ahoj Buddy pokud máš Utrogestanu dostatek klidně bych pokračovala, ublížit ti určitě nemůže (obsahuje pouze hormony které podporují těhu) :lol: :lol: Jnak gratuluji :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.12.10 14:55

Ahoj Jiřko, děkuji. Dr. mi právě řekl tenkrát, když mi ho předepisovat, že ho budu muset brát i v těhu, když mám problémy s krvácením. Ale nebavili jsme se o dávkování. Nikdo asi nepočítal s tím, že to vyjde třeba tak brzy, jsem po depoproveře, kyretáži, mám nízkou sliznici. Tak ho budu brát denně, dávkování stejné. Mám ještě jednu krabičku, naštěstí. Vůbec jsem to nečekala, ale snažili jsme se. Zatím se mi ani nechce věřit. Moc ti děkuji za podporu a příspěvek.

• Citovat
  • Upravit
1412
24.12.10 20:34

Buddy nevím jaké máš dávková já v těhu brala 2-0-2 vaginálně a na posílení cév Ascorutin tušim že 2-2-2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.12.10 20:44

Já brala 1-0-1 16-25 DC, tak budu alespoň takto pokračovat. Snad to bue stačit a jak tam bude, zavolám dr. Moc děkuju.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex