Utrogestan a nežádoucí účinky

Anonymní
29.1.14 09:40

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat na nežádoucí účinky utrogestanu.Beru ho již 5.den ráno a večer. Na obličeji jsem se osypala jak puberťák. Ale včera jsem zjistila, že jsem se osypala na nohách. Vypadá to jako ekzém. :nevim: Může mi někdo poradit? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
29.1.14 09:42

Zaváděj a žádné vedlejší účinky nebudou, fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
29.1.14 09:43

Ahoj, taky beru utrogestan 2×1 a nic mi není. Můžeš mít nějakou alergickou reakci. Vyrážka není typický nežádoucí účinek utrogestanu. Zavolala bych svému lékaři. :think: Ještě mě napadlo, jestli zavádíš nebo polykáš? Já zavádím, po polykání mi bylo špatně od žaludku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
29.1.14 09:46

Takhle - vzdy jsem zavadela.
Kdyz jsem brala male davky, byla jsem protivna, plactiva, podrazdena a nedalo se se mnou vydrzet.
Kdyz jsem ho brala velke davky, tak bych 20 hodin denne prospala.
Kozni reakce jsem tedy nemela nikdy zadne, muze to byt treba reakce na nekterou pomocnou slozku? Je v tom olej z arasidu a sojovy lecitin, na to jsou nekteri alergicti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
29.1.14 09:49
@jizvíková píše:
Zaváděj a žádné vedlejší účinky nebudou, fakt

Kdyz jsem doktorce hlasila sve potize, radila mi - tak zkuste zavadet!
Ale ja pouze zavadim, pani doktorko!
Aha, hm, no tak to holt musite vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
29.1.14 10:14

Já měla po něm motání hlavy a tak…po tom, co sem začala zavádět, tak problémy přestaly. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
29.1.14 10:19

No ja taky zavadim cele tehotenstvi… zadny problem nemam…
zkus se zeptat dr. na alternativu / napr. Duphaston atd, nebo si napis dotaz na www.porodnice.cz dr. Kouckemu ten ti odpovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.14 21:41

Já ho užívám orálně. Nic mi po něm není. Spíše mám chuť na jídlo, ale to mám pořád. Jde mi o to, jestli se s tím některá z Vás setkala a jak jste to řešily. Protože mít najednou vysušenou pokožku až jako na ekzém a vyrážky na tváři, to je trochu divné.

• Citovat
  • Upravit
68967
29.1.14 21:48

No tak pokud je to alergicka reakce na pomocnou slozku, tak asi jedinym resenim je vymenit za lek se stejnou ucinnou latkou, ale jinym slozenim (Duphaston, Crinone…). Ale v prve rade bcyh zkusila zavadet, jestli to nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
29.1.14 22:19
@Anonymní píše:
Já ho užívám orálně. Nic mi po něm není. Spíše mám chuť na jídlo, ale to mám pořád. Jde mi o to, jestli se s tím některá z Vás setkala a jak jste to řešily. Protože mít najednou vysušenou pokožku až jako na ekzém a vyrážky na tváři, to je trochu divné.

hlavne je vedecky dolozeno ze ti to nici zbytecne jatra a nema takovy ucinek jako kdyz to zavadis… staci googlit, urco najdes mraky odkazu na tuto temu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
29.1.14 22:33

Taky jsem ho jenom zaváděla a chtělo se mi po něm hodně spát, jinak o ničem nevím..mám lehčí alergii na arašídy a to se neprojevilo :nevim: (můžu je jíst, ale jenom v menším množství)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.14 15:49

Ahoj,
vím, že už je toto téma starší, ale já mám nyní přesně takové potíže 5.den zavádím utrogestan a na obličeji jsem červená jako puberťák, další krupičku mám od ramen k loktům.
Minulý měsíc po OPU jsem měla stejné příznaky, transfer se odložil z důvodu možného hyperstimulačního syndromu, ale utrogestan jsem zaváděla až do doby, než mi bylo doporučeno transfer odložit a v podstatě od šestého dne stejný příznak. Protože jsem také vypila pomerančový juice bylo to vyhodnoceno jako alergická reakce v návaznosti na „rozladění organismu hormonální léčbou při IVF“
Jak jsi podala Anonymní z 29.01.14 09:40?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
7.4.14 17:16

@melinka2004 ahoj, ja beru jiz tyden. Polykam. Prvni 3 dny mi bylo spatne od zaludku bez zvraceni a hned po praci jsem usnula, najedla seva zase spala… po 3 dnech se to zlepsilo. Zadne jine problemy nemam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.14 09:37

Ahoj,
tak dnes jsem získala informaci, že taková reakce po utrogestanu se nyní vyskytla i u dalších pacientek, doporučení gynekologa - vysadit a nahradit Duphastonem.
Hlavně, že leták tuto informaci vůbec neuvádí, zpočátku i koordinátorka tvrdila, že se s tím v centru nesetkali.
A přitom, když jsem byla na ultrazvuku, tak mi říkali, že firma utrogestanu má výrobní výpadek a pokud ho doma už nemám, že mi předepíší Duphaston a já „kráva“ řekla, že ho doma ještě mám…
Jó výrobní výpadek - vidím to spíš na průšvih…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
8.4.14 09:56
@melinka2004 píše:
Ahoj,
tak dnes jsem získala informaci, že taková reakce po utrogestanu se nyní vyskytla i u dalších pacientek, doporučení gynekologa - vysadit a nahradit Duphastonem.
Hlavně, že leták tuto informaci vůbec neuvádí, zpočátku i koordinátorka tvrdila, že se s tím v centru nesetkali.
A přitom, když jsem byla na ultrazvuku, tak mi říkali, že firma utrogestanu má výrobní výpadek a pokud ho doma už nemám, že mi předepíší Duphaston a já „kráva“ řekla, že ho doma ještě mám…
Jó výrobní výpadek - vidím to spíš na průšvih…

hmmmm tak cervenou krupicku mam a zavadim cele tehotenstvi ted jiz 34 tyden. Krupicku neresim, za chvili stejne utros vysazuji po 8 mesicich denniho uzivani… nejakou krupicku prehlizim, ale dobra info, reknu gynekolozce… at spis pise jinym holkam ten Duphaston :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí