Utrogestan bez předpisu

4
3.7.20 09:11

Utrogestan bez předpisu

Dobrý den, mám dotaz, mohu prosím někde sehnat Utrogestan bez předpisu? Nebo neměla by nějaká maminka už nepotřebný? Jsem 7+5 tt a doktor mi již další Utrogestan nechce předepsat, prý je to zbytečné. Ze zkušenosti vím že by se měl brát do 12tt a ničemu nevadí. Mám strach že bych mohla přijít o plod, již jsem dvakrát potratila v 8tt. Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
3.7.20 09:19

:-D když nechce tak má asi důvod. Uvědomuješ si, že tím můžeš víc uškodit než pomoci? Není to na předpis jen tak náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
3.7.20 09:21

@Luci232 jak mel brat do 12tt? :nevim: snad mel brat pokud k tomu je duvod. Kdyz jej doktor nepredepsal, tak je zjevne vse v poradku a je zbytecne se tim cpat :roll: on ten uzrogestan jako neni zadne bompary :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
3.7.20 09:22

Co se má stát se stane, s léky i bez. Jsi blázen do sebe sypat hormony, když není dle lékaře důvod.

• Citovat
  • Upravit
37131
3.7.20 09:25

Nedelej nic za zady dr, nejsou to bonbony a neni na predpis jen tak pro srandu kralikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
3.7.20 09:29

@Luci232 a proč nechce dát další? To řekl ne? Záleží na důvodech potratů. Pokud je hormonální problém tak se brát musí, já ho brala cca do 14tt a potom postupně vysazovala. Pokud k tomu důvod není, hormony ok tak je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.7.20 09:42

Utrogestan má smysl pouze při hormonální nerovnováze a jinak ho lékaři předepisují jen jako placebo. Pokud by jsi ho skutečně potřebovala, vůbec by jsi neotěhotněla nebo potratila ve velmi rané fázi těhotenství. Takže klud, tvůj lékař ví, co dělá.

• Citovat
  • Upravit
4
3.7.20 11:31

@Markéta80 no právě že je hormonální problém a co vím tak u minulého těhu jsem ho měla brát do 12 tt na udržení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.7.20 11:33

@Janli otěhotněla jsem až po 2 letém snažení a tím, nebo vlastně nevím jestli přesně tím ale podle mě ano, že jsem začala brát drmek, který mi byl v 5 tt nahrazen právě utrogestanem k udržení plodu. A samozřejmě se bojím ho teď vysadit když ještě funkci tvorby hormonu nepřevzala placenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.7.20 11:35

@Kriss Tina On mi je ale napsal, pouze teď v 8 tt mi řekl že už je nenapíše. Z logiky věci mi vyplívá že bych je měla brát do 12tt kdy funkci tvorby hormonů převezme placenta nebo ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.7.20 11:37

@Luci232 jaký máš hormonální problém?

• Citovat
  • Upravit
37131
3.7.20 11:48

@Luci232 a jak my mame vědět co potrebujes? Jaky mas konkrétně problem? Ono ho obcas dr napise jenom aby te uklidnil, ale zbytečně do sebe cpes hormony. My tu nevime jaky je tvuj zdravotní stav. Tak zajdi na konzultaci k jinému dr, pokud svému nevěříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
3.7.20 13:53

@Luci232 a proč je nechce napsat? Jakou dávku bereš? Mne doktor řekl zcela jasně že ho nesmím vynechat a lepší brát o pár týdnů déle než naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí