Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosím Vás zkušenosti s Utrogestanem? Dneska jsem ho dostala na gynde na podporu snažení, vzala jsem si ho po jídle a asi do hodinky a půl hrůza, neskutečně motani hlavy, nohy jak z olova🙈 cetla jsem, že lepší zavádět než polykat? Já mám dávkování 2 rano a 2 večer, teď jsem ho polkla a už teď mám hrůzu z večera… dekuju za zkušenosti! ![]()
@arua80 jo to je běžný vedlejší účinek, zaváděj, je to lepší aj se to líp vstřebá.
Ja pri zavadeni trpela na neuveritelny mykozy. To jsem taky cetla v diskuzich, ze se to stava. Jinak bez vedlejsich ucinku. Takze pro me bylo snesitelnejsi brat ho oralne a ty opilecky vedlejsi ucinky vydrzet. Vetsinou jsem po pul hodce mela klid.
Já beru Utrogestan vaginálně, vedlejší účínky žádný (akorát někdy se ta kapslička hůř rozpustí, tak pak zbytek zůstane na kalhotkách -jestli se to dá brát jako vedlejší účinek
), perorálně jsem ho měla párkrát a taky nic. Ale teda doktorka mi doporučovala spíš ho zavádět, že může dráždit žaludek.
@arua80 píše:
Ahoj holky, prosím Vás zkušenosti s Utrogestanem? Dneska jsem ho dostala na gynde na podporu snažení, vzala jsem si ho po jídle a asi do hodinky a půl hrůza, neskutečně motani hlavy, nohy jak z olova🙈 cetla jsem, že lepší zavádět než polykat? Já mám dávkování 2 rano a 2 večer, teď jsem ho polkla a už teď mám hrůzu z večera… dekuju za zkušenosti!
Musela jsem ho zavádět, sestra mě upozornila, že horem se to hůř snáší.