Utrogestan preventivně po biochem?

69
25.3.20 16:00

Utrogestan preventivně po biochem?

Holky, poraďte, jsem 33 let - v létě jsem prodělala biochem. těhu - 6tt. Nyní jsem 9tt - těhotenství v pořádku, bez bolestí, nějaké nevolnosti, ale nekrvácím.. Nicméně lékař - ač mi řekl, že jsem v pořádku mi nyní napsal Utrogestan - (byla jsem na první prohlídce až nyní) preventivně prý.. Mám respekt k práškům a hormonům jen tak preventivně. Každý ví, že mají svá NU a mohou mít i vliv na plod.. Setkala jste se s tím některá, je to běžná rutina? Děkuji! Opravdu váhám. PS - Jedno zdravé dítě máme, také bez prášků a hormonů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
978
25.3.20 16:15

Také jsem brala preventivně z důvodu dlouhého a náročného otěhotnění.. Teď jsem v 25tt :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.3.20 16:26
@Kendinka píše:
Holky, poraďte, jsem 33 let - v létě jsem prodělala biochem. těhu - 6tt. Nyní jsem 9tt - těhotenství v pořádku, bez bolestí, nějaké nevolnosti, ale nekrvácím.. Nicméně lékař - ač mi řekl, že jsem v pořádku mi nyní napsal Utrogestan - (byla jsem na první prohlídce až nyní) preventivně prý.. Mám respekt k práškům a hormonům jen tak preventivně. Každý ví, že mají svá NU a mohou mít i vliv na plod.. Setkala jste se s tím některá, je to běžná rutina? Děkuji! Opravdu váhám. PS - Jedno zdravé dítě máme, také bez prášků a hormonů..

Je to rutina, sama jsem ho brala na začátku těhotenství. A vliv to mělo pozitivní. Už 5 let mi tady běhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
25.3.20 16:28
@Kskaja píše:
Také jsem brala preventivně z důvodu dlouhého a náročného otěhotnění.. Teď jsem v 25tt :srdce:

Moc dekuju.. Mohu se zeptat, kolik a jak dlouho jsi brala? ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
25.3.20 17:03

Takhle - je to progesteron, v těhotenství ve velkém množství hormon zcela přirozený. Na druhou stranu ta biochemická a zamlklá těhotenství jsou v naprostě většině případů dána už od začátku geneticky a to už žádný progesteron nespasí. Navíc v 9.tt - to už je dávno vidět, zda těhotenství prosperuje nebo ne, ve spoustě CARů už v téhle době progesteron vysazují, placenta normálně funguje. Pokud bys měla problém s nedostatekm progesteronu, tak bys v téhle fázi minimálně špinila nebo krvácela… nasazovat ho v 9.tt normálně prosperujícího těhotenství mi přijde dost zbytečné. Na druhou stranu, není to žádný jed a ničemu tím neuškodíš. Ona má spousta doktorů pocit, že má spousta těhotných pocit, že musí NĚCO udělat, aby už se to neopakovalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
25.3.20 20:18
@ugluk píše:
Takhle - je to progesteron, v těhotenství ve velkém množství hormon zcela přirozený. Na druhou stranu ta biochemická a zamlklá těhotenství jsou v naprostě většině případů dána už od začátku geneticky a to už žádný progesteron nespasí. Navíc v 9.tt - to už je dávno vidět, zda těhotenství prosperuje nebo ne, ve spoustě CARů už v téhle době progesteron vysazují, placenta normálně funguje. Pokud bys měla problém s nedostatekm progesteronu, tak bys v téhle fázi minimálně špinila nebo krvácela… nasazovat ho v 9.tt normálně prosperujícího těhotenství mi přijde dost zbytečné. Na druhou stranu, není to žádný jed a ničemu tím neuškodíš. Ona má spousta doktorů pocit, že má spousta těhotných pocit, že musí NĚCO udělat, aby už se to neopakovalo ;)

Přišlo mi, že mi tím jakoby chtěl udělat radost.. Že vše je v pohodě, mimi dokonce odpovídalo starší, než jsem myslela, srdíčko ok.. Já bez problému.. To biochemko před tím samo odešlo, test nesílil, to bylo od začátku špatně, včetně krvácení.. Na druhou stranu, napadlo mě, že je to kvůli věku? (Stará matka 33) - jestli se neočekává, že mohu mít hormonu přirozeně málo, třeba je to častý důvod potratu.. Já jsem na léky opatrná, o to víc v těhu, když jsem četla NU, nic moc.. Tak jsem chtěla zvážit pro a proti, abych si nic nevyčítala.. Moc děkuji za Tvůj názor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
25.3.20 20:46

Stará matka :) Mně bylo při druhém těhotenství o pět víc, za sebou víc jak deset let pokusů o děti, tři těhotenství, z toho dvě zamlklá… a stejně jsem Utrogestan nedostala. Respektive dostala, když jsem pak později měla nějaký hematom a začala špinit. Ale moje dr. je takovej realista a zná mě. Jinak je to ale něco léty prověřené, co bere pomalu každá druhá těhotná, takže jestli ho budeš brát, nijak se ho neboj, tělo progesteronu samo vyrábí násobně více. Jo a zavádět do pochvy, když už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
25.3.20 21:03
@ugluk píše:
Stará matka :) Mně bylo při druhém těhotenství o pět víc, za sebou víc jak deset let pokusů o děti, tři těhotenství, z toho dvě zamlklá… a stejně jsem Utrogestan nedostala. Respektive dostala, když jsem pak později měla nějaký hematom a začala špinit. Ale moje dr. je takovej realista a zná mě. Jinak je to ale něco léty prověřené, co bere pomalu každá druhá těhotná, takže jestli ho budeš brát, nijak se ho neboj, tělo progesteronu samo vyrábí násobně více. Jo a zavádět do pochvy, když už.

Moc díky za uklidnění a za rady 🙏Já jsem asi trošku jako Tvůj Dr. A s tou matkou - já všude vidím teď těhule max 25 let :D Ale to jsem osobně ještě byla úplně mimo dětský mode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
29.3.20 14:09

@Kendinka trochu se zpožděním do 12tt 1× denně 2 tablety naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí