Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mam dotaz byla jsem dne 6.3.2020 na screeningu. Podle CRL psáno ze jsem 12+5. Dr. Jsem se zeptala kdy tedy došlo k početí a řekla mi ze si mam odpočítat zaokrouhlene 15 tydnu. Znamená to tedy ze k oplodnujici soulozi došlo kolem 25 listopadu? Poslední MS jsem měla 8.listopadu tak podle toho se řídit nemůžu. Předem díky za zkušenosti a radu. Termín porodu dle crl stanoven až na 13.9.2020 nějak jsem z toho zmatená.
Jestli si poslední MS měla 8.11. tak ovulace bývá cca 14 dní po plus mínus tak by to mohlo být toho 25teho.
To ti doktor řekl na tom screeningu?
V době, kdy jsi byla 12+5 nemůžeš odpočítávat 15 týdnů.
Byla jsi 12+5 od poslední MS, k početí došlo cca 14 dnů poté, při pravidelném cyklu.
@JancaS84 ano řekla mi to dr na screeningu podle MS mi týdny nepočítají to bych byla už teď více týdnů.
@spuntiiik jestli mas den porodu 13. 9., tak jsi pravdepodobne otehotnela nekdy kolem Vanoc.
@Safrik bohužel ano. V tu dobu jsem se rozešla s dlouholetým přítelem a začala 2 týdny na to s jiným. Úplně se za to stydím ale asi nejsem první ani poslední. Když občas čtu ty diskuze. ![]()
Ano řekla mi to dr na screeningu podle MS mi týdny nepočítají to bych byla už teď více týdnů. @milami
@spuntiiik píše:
@Safrik bohužel ano. V tu dobu jsem se rozešla s dlouholetým přítelem a začala 2 týdny na to s jiným. Úplně se za to stydím ale asi nejsem první ani poslední. Když občas čtu ty diskuze.
No tak já si teda taky myslím, že podle toho jak to popisuješ jsi otěhotněla spíš někdy v prosinci před Vánoci i dle termínu porodu. Jako chápu, že si měnila partnery, to je vcelku obvyklé, ale že si nepoužívala ani s jedním ochranu je to, co mě překvapuje…
Já mám termín 22.9 a otěhotněla jsem 29.12.takze bych taky tipla někdy před vánoci. Jako půlka listopadu to fakt nebylo. Hod si to do kalkulačky podle data oplodnění. Samo že pokud jsi mezi nimi měla pár dní tak to vypovídající není. https://www.babyonline.cz/…data-souloze
@spuntiiik Vyšlo mi dle TP takhle
takže pravděpodobně jak píšou ženský, někdy před Vánocemi.
@spuntiiik Jestli jsi dnes 12+5, tak k oplodnění došlo kolem 10.1. Doktorka řekla nějaký kec.
Edit.:Pochopila jsem, že jsi 12+5 dneska. Pokud byl tento termín toho 6.3., tak opravdu to vychází 22.12. plus mínus nějaké dny.