Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám 3 dotazy. Dnes jsem byla na velkém UTZ, jsem po IVF takže podle data transferu bych měla být 20+1, podle UTZ z 12. týdne 20+3.
Díky za odpovědi, asi ty údaje v průkazce moc prožívám, ale ráda vím co a jak…
Ahoj, já musím říct, že jsem to vůbec neřešila. Šla jsem normálně na kontrolu a až zpětně jsem se dozvěděla, že to byl ten velký ultrazvuk. Asi jsem příliš důvěřivá, ale věřím těm doktorům, že říkají pravdu. Myslím, že to bude určitě v pořádku ![]()
@andy266 Tak to ti závidím, že to takhle máš. Někdy bych si nejradši vyměnila mozek s někým, já to řeším asi až moc a stejně prd vyřeším
.Ale o toho prcka se fakt bojím aby byl v pořádku, je to takzvané vymodlené dítě ![]()
@jain To chápu, já se taky strachuju, ale pořád si říkám, že ví co dělají no. Možná jsem zase až moc důvěřivá.
Tak já mám. Schválně jsem to našla ![]()
BPD 53,26-20+5, AC 164,32- 21+3 a FL 36,10 21+3
Holky klid. Ja ani nevim na co se ptas. Nerujpu v tom jeste nekde najdes nejake nesmysli. Kdyby neco bylo spatne budes prvni komu to dr. povi
BPD je průměr hlavičky, pokud má oválnou hlavičku, tak bývá tento průměr menší. Většinou se pak měří s HC (nevíš proč, nevyšetřoval ho dr. nebo nemáš jen hodnotu?). Záleží jaké hodnoty bral v potaz při zapisování - někdy průměrují třeba jen 2, jindy víc..třeba k tomu dal i jinou, která taky vycházela menší.
Je dobré, že byla vvidět nějaká náplň. Mohlo se zrovna vyčůrat, takže to bych neřešila. K dilataci nevím, ale mám za to, že to jsou hodnoty malé. Orgány se vyvýjí, tedy příště může být vše v pořádku.
Fundus je dost subjektivní (cm sem/tam), mělo to význam, když nebyl UZ, ale pokud mimčo roste, tak je výška jedno.
HC neměřila vůbec, tak proto to nevím. Asi máte pravdu holky, chtělo by to klid a ne to tak řešit…Ale někdy je to fakt těžký
. Díky za odpovědi!