Od kdy lze na UTZ rozpoznat pohlaví? A dvojčata?

480
22.10.10 19:05

UTZ POHLAVI KDY?A JESTE NECO...

Holky myslite ze mi ted na pristi kontrole pujde uz na utz videt pohlavi?A delam vam dr.u kazde kontroly utz a vnitrni vysetreni?Ja byla ve 12tt a udelal jen utz pres brisko ikdyz sestricka rikala ze asi jeste vnitrni aby zkoukl jestli mimi tydnove sedi,tak mne zajma jak kontroly probihaji u vas?..Budu v 15tt a jinak v 17tt bude 3D utz tam to je videt lip?A jeste dotaz,kdy jsou videt na utz dvojcatka?Mam na fotkach vzdy jedno,ale uz se mi vsichni smejou protoze na to ze jsem teprve ve 14tt tak mam obrovske brusko jestli tam nemam nahodou dve :oops: a ja k tomu jsem z dvojcat :roll: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
22.10.10 19:14

Ahoj,kdybys čekala dvojčátka,tak by to měl doktor poznat hned na prvním UTZ,já na něm byla v 9.týdnu ,a hned mi řekl,že je tam jen jedno.Jinak dr mi na kazdé kontrole dělal utz,a pokaždé mi dal fotku.Jinak pohlaví se dá poznat někdy kolem 20.týdne,ale záleží na zkušenosti dr.
3D ultrazvuk pohlaví odhalí na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
22.10.10 19:17

Tak mě viděl dr.už ve 4tt že to nebudou dvojčata.. A navíc se mi zdá, že pokud si z dvojčat tak nemůžeš mít dvojčata, jde to ob generaci, tz.že tvůj syn/dcera můžou mít dvojčata..Jinak pohlaví je nejvíc přesné až ve 20tt, ale pokud jdeš na ten 3D v 17tt tak si myslím, že už to budeš vědět :palec:
Vnitřní vyšetření aby seděly týdny? :think: tak to nevím, přece s bříška se na ULZ taky ukáže kolik má týdnů :think: . Mě vnitřní nedělá od 12tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.10.10 19:23

Ahoj, tak já vnitřní utz měla asi 2 a přes břicho jsou hrazený pojišťovnou jen 3, takže 3× a při prvním mi řekl, že je tam jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.10.10 19:26
Pettulle píše:
Ahoj, tak já vnitřní utz měla asi 2 a přes břicho jsou hrazený pojišťovnou jen 3, takže 3× a při prvním mi řekl, že je tam jedno.

Já jsem měla u doktora placený nadstandard,měla jsem i 2× dvd.a vnitřní jsem tedy měla asi taky 2×,ale už si to nepamatuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
22.10.10 19:37
Evulec píše:
Tak mě viděl dr.už ve 4tt že to nebudou dvojčata.. A navíc se mi zdá, že pokud si z dvojčat tak nemůžeš mít dvojčata, jde to ob generaci, tz.že tvůj syn/dcera můžou mít dvojčata..Jinak pohlaví je nejvíc přesné až ve 20tt, ale pokud jdeš na ten 3D v 17tt tak si myslím, že už to budeš vědět :palec:
Vnitřní vyšetření aby seděly týdny? :think: tak to nevím, přece s bříška se na ULZ taky ukáže kolik má týdnů :think: . Mě vnitřní nedělá od 12tt

Mne znejistuje to bricho :oops: ikdyz zase i dr,rikal ze muze byt vetsi pac uz mam jedno tehu za sebou a ty steny nejsou tak pevne 8-) .no mne prave muj gyn pri prvnim tehu delal pokazde vnitrni vysetreni a utz jen tri,ted prevzal jeho syn a ten mi teda delal jedno vnitrni vysetreni pac to byla i rocni prohlidka,takze to sfoukl pri jednom a utz mi delal teda dvakrat a ted v tom 15tt bude delat teda co,kdyz mam na 17tt 3Decko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
22.10.10 20:04

No mě poznal dvojčátka v 7tt takže tak,je to vidět a dost,v 15tt už byli krásně vidět hlavičky i nožičky takže druhý tam asi faaaaakt nemáš :lol: …Jinak pohlaví obou miminek u me poznali na obyčejném utz v 18tt ale u každého je to jinak jde o velikosti miminek a také jak jsou natočení :-)

• Citovat
  • Upravit
3379
22.10.10 20:07

Že jsou dvě uvidí při prvním ultrazvuku, mě řekl jednovaječná dvojčata v 6+6tt ale jedno se v 8+4 přestalo vyvíjet a zaniklo, takže mám jen jedno dítko.
Pohlaví mi řekl doktor při velkém utz ve 20. týdnu.

Můj dr. neměl ultrazvuk v ordinaci, takže mi ho při každé kontrole nedělal. Když jsem pak ve 36. týdnu přešla do péče porodnice, tak mi utz dělali při každé poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.10.10 20:11

A k tomu poseldnímu dotazu - těžko říct, co ti bude dělat při další kontrole.Každý to má asi trošičku jinak…mě dělal pokaždé vnitřní a utz jen „povinné“ nebo při problémech.

A velikost břicha - to je taky dost individuální. Kvůli velikosti nemusíš být ve stresu, že máš dvojčata, nebo budeš mít velké dítě. To podle mě neni ukazatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
22.10.10 20:31

Já měla vnitřní utz v 6tt, pak normální v 7tt - vše po jednom a v 9tt už tam vykoukli dvě :wink:
Jinak va 14tt poznali chlapečka, druhé neznámé. A ve 20tt holka a kluk zůstal. A to už bylo stejné až do konce těhotenství :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
22.10.10 20:45

Kamarádce přišel doktor na dvojčátka až v 5 měsíci. Říkala, že byla nějak za sebou schovaná, tak se ukázala až tak pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
22.10.10 21:15
Evulec píše:
A navíc se mi zdá, že pokud si z dvojčat tak nemůžeš mít dvojčata, jde to ob generaci, tz.že tvůj syn/dcera můžou mít dvojčata..

8-o To jsem ještě neslyšela. Zrovna mám kamarádku se kterou kočárkuju, ona je z dvojčat (holky) a má dvojčata (holky). A v dětství vedle v baráku bydleli taky dvojčata (kluk, holka) a on má taky dvojčata (kluk, holka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
22.10.10 22:51

Dvojčata mi poznala hned při první kontrole, kdy jsem přišla s pozit. testem, tj. 7. tt. Někdy se může stát, že jsou v dokonalém zákrytu, ale to je spíš rarita.
Pravidlo ob generaci je hodně všeobecné, záleží taky, z jakých dvojčat jsi, např. jednovaječná dvojčata se NEDĚDÍ. Jedná se de facto o vývojovou „chybu“ (v rané fázi dojde k rozdělení a vznikají dva genet. totožní jedinci), jak jsem se dočetla, když jsem sama ta dvojčata čekala. U nás v rodině nic, hormony v životě žádné a najednou jsme čekali a máme dvojčátka (my teda dvojvaječná) - holt všechno je jednou poprvé :-D .
Jinak dvojvaječná se mohou dědit, ovšem zase - někdo se bojí, že manžel je z dvojčat, že bude mít dvojčata - těžko, manžel produkci vaječníku neovlivní :lol: .

• Citovat
  • Upravit
443
22.10.10 23:05
Evulec píše:
Vnitřní vyšetření aby seděly týdny? :think: tak to nevím, přece s bříška se na ULZ taky ukáže kolik má týdnů :think: . Mě vnitřní nedělá od 12tt

Mno, můj bratranec je z jednovaječných dvojčat a taky má dvojčata, dvouvaječná. Ale jeho bratr má jedno a jedno. Jak si to upekli nevím :nevim: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
22.10.10 23:19
Evulec píše:

ale můžeš, to ob generaci se říká, ale nemyslím si, že to platí doslova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí