Uvedeni rodicu v RL 2)

261
4.5.06 22:49

Uvedeni rodicu v RL 2)

Jeste mam dotaz, co je potreba k tomu souhlasnemu prohlaseni rodicu o urceni otcovstvi na matrice a k te domluve na prijmeni ditete?
A kdyby nastal u budouciho tatinka extrem, a chtel by se ditete vzdat, tak ho uvedu jako otce v porodnice a bude nasledovat ta zaloba o urceni otcovstvi, jak to pak probiha, toho pak urcuji na zaklade testu otcovstvi…doufam, ze tohle nenastane, ale ridim se podle toho : kdo je pripraven, neni prekvapen :? Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5636
4.5.06 23:52

Hruzicko, pokud nejste manzele a on nebude souhlasit s tim, ze ho uvedes jako otce, tak v rodnem liste bude OTEC NEZNAMY a dite bude mit automaticky prijmeni po tobe!

Pote budes muset zajit na socialku na pravni odbor a tam ti pomohou sepsat zalobu (kazdopadne poradi co a jak) ci te spise rovnou poslou na opatrovnicky soud, ktery pujde po chlapikovi, ktereho urcis jako mozneho otce a nastane soudni dokazovani otcovstvi … teda pokud se k tomu neprizna jeste pred tim sam … na to snad bude mit sanci na zaklade nejake vyzvy ci dopisu z opatrovnickeho soudu.
Testy se delaji bud z krve nebo ze slin (ty jsou dokonce presnejsi) a jsou dost drahe, takze se drahy otec hezky prohne … vlastne je sance, ze veskere soudni poplatky, tveho pravnika (pokud si nejakeho najmes) i ty testy zaplati on! Neni to fakt levny spas!

Snad jsem alespon trochu uspokojila tvou zvedavost jak to vse je! Hlavne se dej do klidu, at ma mimisek pohodicku a tatik se stihne uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
5.5.06 00:00

Na matriku k „zápisu o určení otcovství k nenaroz. dítěti souhlasným prohlášením rodičů“ potřebuješ:
1. s sebou partnera
2. vaše občanky
3. vaše rodné listy
/4. jsi-li rozvedená, tak i rozvodový rozsudek/

Na závěr tam napíšete i požadované příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
5.5.06 06:11

Holky,prosím,jen tak ze zvědavosti :P
Co když bude partner souhlasit s otcovstvím,ale nedohodneme se na příjmení?
Oba budeme trvat ná tom svém?
Nikam bych to samozřejmě nehnala,jen mě to zajímá :wink:
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
5.5.06 08:52

My jsme v rodném listě měli napsáno OTEC NEZJIŠTĚNO :? připadala jsem si jako bych nevěděla s kým Kiki mám…
Jinak Sulanek radí dobře, mě s tím tenkrát taky poradila, akorát jsou přehozené ty sliny a krev. No a jak je to s příjmením fakt nevím, Adam nesouhlasil, aby se holky jmenovaly po mě, ale na matrice mu bylo trapné se hádat, tak jsem si to vyslechla až venku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
5.5.06 09:09

Diky vam vsem za odpovedi. Ja nevim, ale kdyby se mimca vzdal, asi bych se na nejakou zalobu vyprdla, proste by dite nikdy nevidel. Je to sobecke, ale proste, kdyz nema zajem od zacatku, tak ma smulu. Mozna bych byla tvrda, ale mimco bych mu proste pujcovat pak nechtela, aby si ho chodil pujcovat s nejakou zenskou. A na alimenty bych se mu klidne taky vyprdla…soukrome podnika, takze priznava minimalni prijmy, tak jestli by pak posilal 2 tisice, toho se rada vzdam…no snad to dopadne dobre :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
5.5.06 09:39

Hruzicko, jenom pozor, ten otec vi ze je zrejme otec a pokud se treba za par let rozhodne, ze chce byt otcem, muze dat k soudu on tebe za to, ze jsi mu to zatajila … vim, je to paradox, ale stat se to muze … a pak bude popotahovat stat tebe. No, je to malo pravdepodobne, ale muze se tak mstit … asi proto ja toho sveho dotlacila k priznani, i kdyz si chcel nejdrive overit otcovstvi testama … ale soukromne a pak se dal zapsat do rodneho listu … po 15M od narozeni … no na druhou stranu do 14M ji ani nevidel. Jsou s nim trochu problemy, ale Nika ma tatinka a stykaji se a v poslednim pul roce mohu i spokojene prohlasit, ze se k nemu tesi a ma ho rada, predtim byla asi na to jeste moc mala (byla hodne fixovana na sve lidi).

Jinak drzim palecky at se umoudrite, kdyz uz se znate tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
5.5.06 09:58

Ja to myslela v pripade, ze on rekne, ze to mimi nechce..proste, ze v tom pripade nebudu podavat zadnou zalobu, proste, kdyz to mimi sam chtit nebude, nechci se tahat nekde po zalobach. Ja nemyslela pripad, kdyby proste mimi chtel. On vi, ze ho cekame, a ze se ma rozhodnout. Ja bych samozrejme chtela,aby mimi chtela a byl tatinkem. Ale pokud proste chtit nebude, tak bude otec neznamy, nechci ho do niceho nutit. A on sam rekl, ze se rozhodne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
5.5.06 10:13

Hruzicko, no ten tvuj je teda pekny trouba … o cem jako premysli???? Vzdyt se neznate tyden!!! Kruci, ja bych mu nejradeji ublizila!!!

No otec me dcerky se taky asi v 7M tehu hrozne urazil, ze jsem se k nemu odmitla okamzite nastehovat (problemy jsme meli od pocatku) a tak mi zakazal uvest ho jako otce a prohlasil, ze se sejdeme u soudu … no a pak se moc divil, kdyz dostal predvolani. PRavda, jeste rok premyslel a k tomu soudu nechodil … a kdyz prisel poprve, najednou s nim byla dohoda mozna … nejak zjsitil, ze ho to bude stat asi mene, kdyz se se mnou dohodne a pak se z neho stal stastny otec. Mala ma jmeno po mne a o tom jsem odmitala vubec diskutovat pokud spolu nezijeme.

A s tim neuvedenim a netahanim po soudech … pokud nebudes chtit od socialky zadne davky, tak opravdu po soudech chodit nemusis a je to kazdemu sumafuk, ovsem pokud by jsi chtela pozadat treba jenom o rodinne pridavky, eventualne dalsi davky, uz budou chtit prijmy otce a pokud je neuveden, budou nejdrive chtit, at se pomoci opatrovnickeho soudu otec najde … holt o deti se maji nejdrive postarat jejich rodice. TAk jsem se na detske pridavky vykaslala a jakmile se otec priznal, tak uz bych je stejne nedostala:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
5.5.06 10:14

ad příjmení : pokud se rodiče ( zapsaní v RL) nedohodnout na příjmení dítěte, jeden z nich může( musí ) podat na soud žalobu na určení příjmení. tam proběhne jednání a soud určí, jaké příjmení dítě ponese. pak matrika vydá na základě pravomocného rozhodnutí soudu nový RL.

btw. stává,že během jednání „tatínek vyměkne“ či dostane rozum a souhlasí s příjmení po matce, pak se návrh vezme zpět a řízení je zastaveno. rodiče pak jen na matrice podepíší přísl. formuláře.

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
5.5.06 10:28

Ahoj holky,
já měla taky u starší dcery v r.l. otec neuveden. 6 let ležela u soudu žaloba o určení otcovství a celých 6 let ho tam nedostali, tak jsem to nakonec stáhla. Přídavky i ostatní dávky jsem dostávala bez problémů. jenom když jsem byla l0 měsíců bez práce, tak mi krátili životní minimum o 200kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
5.5.06 10:42

Jestli to tedy spravne chapu, pokud uvedu otec neznamy /kdyz to dopadne blbe/ dite bude mit automaticky prijmeni po mne, a pokud nebudu zadat o zadne socialni davky - stejne budu muset nastoupit po 6 mes. do prace - platim hypoteku atd . /financni duvody/ a - socialni davky by mi stejne nedali, protoze mam relativne vysoky prijem 28tis. hrubeho, nemusim podavat zadnou zalobu ani nikdo jiny. Pokud pritel bude chtit byt otcem v rodnem liste, sepiseme to na matrice, a v tomto pripade se musime dohodnout na matrice ne prijmeni. Pokud bychom se na prijmeni nemohli dohodnout - ale pritel by chtel byt zapsan jako otec v rodnem liste - urci pak prijmeni ditete soud. Je to tak? Chapu to spravne? Moc vam vsem dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
5.5.06 10:52

Hruzicko, chapes to uplne spravne … snad jen poznamka, ze pokud budes svobodna matka a bez partnera, tva materska bude o 9 tydnu delsi … teda ne 28t, ale 37t (snad nepisu blabol s temi pocty tydnu).

PRacovat takhle brzo neni zaden med, ale musela jsem to zvladnout taky … zacatky byly tezke, hlavne psychicky … odlouceni od male jsem nesla hure nez ona sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
5.5.06 11:01

Sulanku, diky moc. S tou materskou to rikas spravne, ja cetla, ze bych mela 37 tydnu jako svobodna matka, normalne je to 28 tydnu. Ja uz jsem se ptala na jeslicky, byla jsem se tam podivat a jsou moc hezke, misto tam ma jiz mimi zarezervovane, mam tam pres mamcu protekci :D Jsou od 6 mesicu, no a moji rodice jsou jiz v duchodu, tak mi budou radi pomahat - moc se tesi :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
5.5.06 11:16

My taky nemáme uvedenýho otce a na sociálce nám nikdo problémy nedělal. Jedna babka začala kafrat, ale trvalo to jenom chvilkul. Asi jsem jí odradila mým napruzelým ksichtem. :lol: Lepší žádný tatík než tatík kriminálník. My si najdem někjakýho lepšího. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí